asiakamien Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #1 Napisano 2 lutego 2015 Mam ogromny problem, bo w nowym biurze mamy zafoliowane od zewnątrz okna wystawowe. I umycie ich graniczy z cudem. Robią się smugi cały czas i od płynu do mycia okien i od mycia metodą gąbka-woda. Podpowiedzcie mi jak się myje takie szyby z naklejoną folią? I jak się pozbyć smug? Link do komentarza
retrofood Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #2 Napisano 2 lutego 2015 To z czego te smugi? Link do komentarza
asiakamien Napisano 3 lutego 2015 Autor Udostępnij #3 Napisano 3 lutego 2015 Cytat To z czego te smugi? Nie wiem. Witryna jest przy głównej ulicy i non stop jest narażona na kurz, piach, wiatr i inne warunki atmosferyczne. Wydaje mi się, że po prostu brud zamiast się zmyć wbił się w te kropeczki i nie chce wyjść ;/ Link do komentarza
retrofood Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #4 Napisano 3 lutego 2015 Ktoś tu chyba popełnił błąd, bo z tego co ja wiem, folię nakleja się wewnątrz, a nie na zewnątrz szyby. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij #5 Napisano 3 lutego 2015 A czym myjesz te okna, jakimi środkami.Bo może wystarczy zmienić środek na inny Link do komentarza
asiakamien Napisano 4 lutego 2015 Autor Udostępnij #6 Napisano 4 lutego 2015 Cytat A czym myjesz te okna, jakimi środkami.Bo może wystarczy zmienić środek na inny Nie wiem kto to naklejał nie było mnie przy tym, ale są normalnie od zewnątrz naklejone. Środki standardowe: Clin z alkoholem. Link do komentarza
krzysztof1970 Napisano 4 lutego 2015 Udostępnij #7 Napisano 4 lutego 2015 okna najlepiej umyć roztworem. Do miski wlej trochę wody i szklankę octu. Taki roztwór skutecznie umyje okna. Odtłuści je, zmyje sie też kurz. Ocen ma wiele właściwości, np antystatyczne nienabłyszczające, nie pozostawia smug. Do wycierania i polerowania ożyj ręcznik papierowy. Link do komentarza
asiakamien Napisano 6 lutego 2015 Autor Udostępnij #8 Napisano 6 lutego 2015 Cytat okna najlepiej umyć roztworem. Do miski wlej trochę wody i szklankę octu. Taki roztwór skutecznie umyje okna. Odtłuści je, zmyje sie też kurz. Ocen ma wiele właściwości, np antystatyczne nienabłyszczające, nie pozostawia smug. Do wycierania i polerowania ożyj ręcznik papierowy. A co z folią? Nadruk się nie uszkodzi podczas takiego mycia? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 6 lutego 2015 Udostępnij #9 Napisano 6 lutego 2015 Cytat A co z folią? Nadruk się nie uszkodzi podczas takiego mycia? A ten nadruk to SITODRUK czy jakaś inna forma druku Link do komentarza
retrofood Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij #10 Napisano 8 lutego 2015 Cytat A ten nadruk to SITODRUK czy jakaś inna forma druku Piszą, że to folia naklejona. I jako taka, powinna być od wewnątrz, nigdy na zewnątrz. Link do komentarza
asiakamien Napisano 9 lutego 2015 Autor Udostępnij #11 Napisano 9 lutego 2015 Naklejona od zewnątrz... na foliach się nie znam, ale to normalna taka jak na wystawy, że od środka widać co się dzieje na ulicy, a od ulicy nie widać. Ale ta folia puszcza kolor nawet przy myciu gąbką i wodą. A umyć to trzeba bo się od ulicy kurzy i świata nie widać. Aktualnie nie widać, bo zrobiłam smugi przy myciu gąbką bardzo mocno wykręcona i woda. Link do komentarza
retrofood Napisano 9 lutego 2015 Udostępnij #12 Napisano 9 lutego 2015 Dlatego powtarzam, do takich rzeczy używa się folii klejonej od wewnątrz! A teraz to tylko ostrożne mycie samego szkła, bez tykania folii. Link do komentarza
bajbaga Napisano 9 lutego 2015 Udostępnij #13 Napisano 9 lutego 2015 Są specjalistyczne folie zewnętrzne - niekoniecznie ta, akurat jest taka.Myślę, że pierwsze mycie "porysowało" warstwę ochronna i teraz są takie skutki. Link do komentarza
asiakamien Napisano 10 lutego 2015 Autor Udostępnij #14 Napisano 10 lutego 2015 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Spróbuję jeszcze tej wody z octem, ale zobaczymy, bo jak samą gąbką przecierałam to mi na niej kolor zostawał. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się