Skocz do zawartości

Historia edycji

demo

demo

11 godzin temu, D.Ruda VisBud Projekt napisał:

Żywice gładkie się rysują!!!

Tak więc drogie i nie bez wad.

Po pierwsze to była któraś już wizyta panów na tej posadce bo widać że podłoże było zagruntowane przynajmniej 24 godziny wcześniej.

To dokładnie tak samo jak pod kafle - trzeba zagruntować.:icon_biggrin:

Miałem ochotę zrobić kuchnię w tej technice, ale po podliczeniu kosztów zdecydowałem że będą kafle 120x60x0,5 cm.  Żywica jest jednak za droga i nie lubię pałętających się po chałupie fachowców po których i tak wszystko trzeba poprawiać, a kafle kładę sam.

Żywicę to w zasadzie rozważałem tylko z powodu tego że miałem bardzo małą wysokość po zerwaniu starych kafli żeby dorównać do istniejącej podłogi w innym pomieszczeniu. Ale po znalezieniu dużych kafli o grubości 5 mm, szybko porzuciłem ten pomysł.

demo

demo

Po pierwsze to była któraś już wizyta panów na tej posadce bo widać że podłoże było zagruntowane przynajmniej 24 godziny wcześniej.

To dokładnie tak samo jak pod kafle - trzeba zagruntować.:icon_biggrin:

Miałem ochotę zrobić kuchnię w tej technice, ale po podliczeniu kosztów zdecydowałem że będą kafle 120x60x0,5 cm.  Żywica jest jednak za droga i nie lubię pałętających się po chałupie fachowców po których i tak wszystko trzeba poprawiać, a kafle kładę sam.

demo

demo

10 godzin temu, D.Ruda VisBud Projekt napisał:

To dokładnie tak samo jak pod kafle, trzeba zagruntować.:icon_biggrin:

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Cześć! Robimy studencki projekt IoT „Inteligentna fotowoltaika” – system, który inteligentnie zwiększa autokonsumpcję energii z PV (bez magazynu), integruje różne urządzenia i pozwala łatwo ustawiać priorytety ich działania. Szukamy realnych potrzeb i opinii użytkowników PV, dlatego jeśli tylko macie czas to zachęcam do podzielenia się swoimi przemyśleniami/doświadczeniami w tej kwestii! Poniżej podrzucam sugestie pytań (oczywiście, nie trzeba odpowiadać na wszystkie, ale może któreś Was zainspiruje). Będziemy również wdzięczni za własne opinie, nie zahaczające o pytania poniżej   Sugestie pytań: Macie PV? Jaka moc i od kiedy? Jak teraz zarządzacie zużyciem (ręcznie / harmonogram / aplikacja / Home Assistant)? Największy problem z autokonsumpcją u Was to…? Jakie urządzenia warto automatycznie włączać przy nadwyżce (bojler, klima, EV, pralka/suszarka, inne)? Macie EV/ładowarkę? Jak ładujecie (godziny, moc, ograniczenia)? Jaka taryfa (G11/G12/G12w/dynamiczna) i czy wpływa na użycie? Wolelibyście sterowanie lokalne (bez chmury) czy chmurowe (zdalny dostęp)? Jakie priorytety urządzeń ustawilibyście i dlaczego? Jakie dane/wykresy są kluczowe (dzienne/tygodniowe, prognoza, alerty)? Jakie powiadomienia byłyby przydatne (SMS/push/e-mail i kiedy)? Jaka złożoność konfiguracji jest OK? (plug&play / proste reguły / zaawansowane scenariusze) Orientacyjny budżet na takie rozwiązanie? Chęć testów wczesnej wersji i feedback? (tak/nie, kontakt)   Z góry dzięki za każdą wskazówkę i pomysły!  
    • W lokalach mieszkalnych – wentylacja mechaniczna wywiewna zbiorcza Brookvent BTP-EC lub Harman Sensovent Roof kratki stałego przepływu Brookvent lub podobne, praca ciągła, W lokalach mieszkalnych i usługowych nawiewniki okienne lokalizacja według wymagań projektowych. Jeszcze ustalę jak z tym podłączeniem okapu, czy istnieje. Może przeprowadzić jak ten żółty też. I tam wentylator, żeby czasem trochę przyspieszyć wymianę powietrza.  
    • I wieczorkiem nad brzegiem morza zagra cos morskiego…..w ulewie hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    • bobiczek - i tym razem zabierze z sobą normalną, zdrową, czarną (murzyńską) 🎸 gitarę.
    • Pianka była przy ramie, tylko została trochę wydłubana w głąb ten 1cm by można było zaaplikować akryl albo silikon właśnie. Poprzednio jeszcze tynk był na niej to w ogóle pękało i nie miało sensu, stąd wydłubanie pod aplikacje. Tak więc ostatecznie silikon, czy akryl? Bo czasu nie cofne i taśmy już chyba się nie zamontuje przynajmniej od wewnątrz? Gdzieniegdzie tam w trzech miejscach 1,5cm szczelinka, ale powinno pokryć? No i z taśmami to chyba drozszy ciepły montaż? Jako tako sa w pomieszczeniu te 22-24 stopnie tylko przy styku z murem czuć lekki chłód, dlatego po zamknięciu tej szczeliny powinno zniknąć? 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...