Komentarz dodany przez mleczarz: tydzien temu miałem kontrole z gminy i du.a bo urzędas powiedział że wrzucenie jakiegoś wkładu z napowietrzaczem do szamba nie zmienia go w oczyszczalnie. Jak głupi dałem się namówić przez jakiegoś gamonia instalatorka na przerobienie szamba na oczyszczalnie wydałem na to 11 tysi i na kontroli wyszło że dalej mam szambo tylko z bombelkami w środku. W du.e sobie wsadzcie te wasze wkłady i przeróbki szamba naciągacze zakichani
O przeglądzie kominiarskim pisaliśmy tu:
https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/112864-czy-przeglad-kominiarski-jest-obowiazkowy-ile-kosztuje-i-co-grozi-za-jego-brak-prawo-budowlane-2024
Zgodnie z przepisami powinno być tak:
W obiektach […], w których odbywa się proces spalania paliwa stałego, usuwa się zanieczyszczenia z przewodów dymowych i spalinowych w okresach ich użytkowania:
od palenisk opalanych paliwem stałym co najmniej raz na 3 miesiące.
Projekt zrealizowany, bez DGP. W korytarzu kratka wlotowa i wylotowa. Dodatkowo wentylator na wlocie sterowany automatycznie zależnie od temperatury wylotowej. Jak do tej pory nie włączam głównego ogrzewania, chodzi tylko kominek. W domu cieplutko
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się