MMMazur Napisano 8 lutego 2007 Udostępnij #1 Napisano 8 lutego 2007 Rozpoczynamy remont starego domu. Taką decyzję podjęliśmy wspólnie. Teren ciekawy bo koło lasu bukowego. Działka duża 1h. Zaczęliśmy od przeprowadzenia ekspertyz. Najpierw sprowadziliśmy rzeczoznawcę budowlanego a potem projektanta z konstruktorem. To wszystko odbyło się przed zakupem!!!!! Link do komentarza
MMMazur Napisano 8 lutego 2007 Autor Udostępnij #2 Napisano 8 lutego 2007 Wszyscy stwierdzili że za takie pieniądze to okazja więc skuszeni tymi informacjami zdecydowaliśmy się podpisać wstępną umowę.I tu się zaczęło bo jest to dom na ziemi rolniczej więc banki nie chcą udzielać pożyczek na takie nieruchomości.I co jedyny PKO BP zdecydował się dać taki kredyt. Na tę decyzję czekaliśmy dość długo. A my byliśmy napaleni na ten dom. Najpierw papiery!!!!!!!!!!!!Ustaliliśmy że ten dom nie jest zapisany w rejestrze zabytków.Sprawdziliśmy czy nie widnieje na nim żaden kredyt hipoteczny.Patrzyliśmy czy przypadkiem nie ma wpisanej służebności.Dopiero po tych czynnościach przystąpiliśmy do podpisania warunkowej umowy notarialnej i tu znowu nerwy. Link do komentarza
MMMazur Napisano 12 lutego 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 lutego 2007 Zaprosiłem firmy dekarskie i każdy mówił że krokwie dadzą radę. Ta wiadomość bardzo nas ucieszyła.Dwa tygodnie później 15.01.2007 przystąpiliśmy do remontu dachu.Więcej zdjęć na http://picasaweb.google.com/MagdaMirekM Link do komentarza
Roofi Napisano 24 marca 2008 Udostępnij #4 Napisano 24 marca 2008 Witam ! Pierwsza myśl, skojarzenie towarzyszące podczas oglądania zdjęć z Państwa "budowlanej przygody", to SKĄD JA TO ZNAM?! Z tą różnicą, iz w moim przypadku wszystko, dosłownie wszystko, jest jeszcze przede mną. Strach sie baćPozdrawiam i gratuluję realizacji marzań!Rafał Link do komentarza
Kornik Napisano 24 marca 2008 Udostępnij #5 Napisano 24 marca 2008 Dom jest duży a to się liczy. Będzie trochę zabawy z remontem, jak nie jest zawilgocony to nie powinno być większych problemów. I tam chyba jest klasyczny strych? To jest to czego brakuje w nowoczesnych projektach. Link do komentarza
ask Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij #6 Napisano 26 kwietnia 2010 ciekawie się zaczynało... a się wzięło i zakończyło nagle..Zakończyło?? Przecież minęło 2 lata.. Czemu nie napisaliście ciągu dalszego? Zarówno MMMazur jak i Roofi. Jak tam z tymi remontami? Czy wszystko już ZA Wami??? ... bo teraz ja przeglądam tę tematykę i zacznę niebawem czuć te "klimaty".. i teraz przede mną jest "FFSZYSTKO" Będzie kontynuacja? A może dobre rady? Wskazówki jakieś? Link do komentarza
Gość stach Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij #7 Napisano 26 kwietnia 2010 Cytat ciekawie się zaczynało... a się wzięło i zakończyło nagle..Zakończyło?? Przecież minęło 2 lata.. Czemu nie napisaliście ciągu dalszego? Zarówno MMMazur jak i Roofi. Jak tam z tymi remontami? Czy wszystko już ZA Wami??? ... bo teraz ja przeglądam tę tematykę i zacznę niebawem czuć te "klimaty".. i teraz przede mną jest "FFSZYSTKO" Będzie kontynuacja? A może dobre rady? Wskazówki jakieś? Rozwiń Piękna foto-kronika jest, jak napisali MMMazur-owie na stronie:http://picasaweb.google.com/MagdaMirekMi przy zdjęciu nr 500 jest dalszy link Link do komentarza
ask Napisano 27 kwietnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 27 kwietnia 2010 bardzo dziękuję Stachu. No popatrz, ile można stracić przez nieuwagę! Pozdrawiam. Link do komentarza
Bopet Napisano 30 kwietnia 2010 Udostępnij #9 Napisano 30 kwietnia 2010 Naprawdę warto zobaczyć! Super przemiana! Link do komentarza
lansik Napisano 17 czerwca 2010 Udostępnij #10 Napisano 17 czerwca 2010 Myślę, że pracy przy takim domu nie jest mało, mnie tez to czeka w przyszłości, ale jak na razie o tym nie myślę. W każdym razie jakbym zaczynała remont takiego starego domu, to na pewno bym skorzystała z porady jakiegoś projektanta. W takim domu jest zbyt wiele do roboty i przez przypadek można samemu coś sknocić. Ja bym na bank wzięła projektanta. Zresztą jest wielu bardzo dobrych projektantów w Polsce. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się