tomasz82 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij #1 Napisano 9 marca 2014 Witam.Mam podłączone grzejniki jak na schemacie. Piec gazowy kondensacyjny. Mam problem z grzejnikami na I piętrze - grzeje raz jeden raz drugi. Rury idą w ścianie. Nie wiem teraz czy rozkuwać ścianę i drugi grzejnik przełączyć na osobną rurę powrotną czy to może być wina złego kryzowania grzejników? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 10 marca 2014 Udostępnij #2 Napisano 10 marca 2014 Wstępna regulacja na zaworze przygrzejnikowym powinna pomóc. Trzeba zdławić przepływ na grzejniku bliższym zasilania. Link do komentarza
animus Napisano 12 marca 2014 Udostępnij #3 Napisano 12 marca 2014 Cytat Witam.Mam podłączone grzejniki jak na schemacie. Piec gazowy kondensacyjny. Mam problem z grzejnikami na I piętrze - grzeje raz jeden raz drugi. Rury idą w ścianie. Nie wiem teraz czy rozkuwać ścianę i drugi grzejnik przełączyć na osobną rurę powrotną czy to może być wina złego kryzowania grzejników? Jeżeli na II piętrze grzeje i na parterze też to tam trzeba kryzować a są termozawory? Link do komentarza
tomasz82 Napisano 12 marca 2014 Autor Udostępnij #4 Napisano 12 marca 2014 są termozawory. kryzowałem i ustawiłem grzejniki. Dziękuję za pomoc. Link do komentarza
Led-Lux Napisano 13 marca 2014 Udostępnij #5 Napisano 13 marca 2014 Nie ma za co,w końcu właśnie od tego jest forum,koniecznie daj tez znać jak będziesz na etapie ukończenia instalacji czy wszystko się udało oraz czy jest w porządku. Będziemy czeka na Twoją odpowiedź. Link do komentarza
tomasz82 Napisano 13 marca 2014 Autor Udostępnij #6 Napisano 13 marca 2014 Cytat Nie ma za co,w końcu właśnie od tego jest forum,koniecznie daj tez znać jak będziesz na etapie ukończenia instalacji czy wszystko się udało oraz czy jest w porządku. Będziemy czeka na Twoją odpowiedź. Został mi jeszcze do podłączenia jeden pion, w którym mam podłogówkę w łazience. Zamieściłem pytanie jak to podłączyć: https://forum.budujemydom.pl/Podlaczenie-po...eca-t23550.htmlale jeszcze nikt nie odpisał.. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się