Dnia 2017-02-26 o 23:43, nocturnus napisał:nie Cholerka jak miło. Kociołek z logiem BA, Porkecik (napędzasz wiertarką?). Może by tak odkurzyć swoje sprzęty :-)
Tak, kręcę wiertarką, a w zasadzie to wkrętarką. Jak mnie wzięło, to uwarzyłem na koniec sezonu łącznie 6 warek: 4 jasne pełne 12,5-14 Blg, maibocka 16,5 Blg i portera 20,5 Blg.
Tego porterka to wypiłbym bez fermentacji, taki smaczniutki. Jak dopiszą temperatury, to będzie git. Na razie fermentuje w 10 st. C na Wyeast Czech Lager.
Fajnie tak znowu, jak przed laty, kosztować sobie zielone piwko chochlą. Odkurzaj sprzęt. Jesienią.
A na razie, w piątek piłem z nową pralką. Ale nie było to piwo. Trza dbać o linię.
Jest moc!