Carlos Napisano 9 stycznia 2014 Udostępnij #1 Napisano 9 stycznia 2014 Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś opisać na czym polega i jak się zabrać za remont domu drewnianego. Chodzi mi o wyburzenie starych ścian i postawienie nowych. Pozdrawiam Link do komentarza
Carlos Napisano 19 stycznia 2014 Autor Udostępnij #2 Napisano 19 stycznia 2014 Cytat Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś opisać na czym polega i jak się zabrać za remont domu drewnianego. Chodzi mi o wyburzenie starych ścian i postawienie nowych. Pozdrawiam Nie no po prostu zajebisty ten portal Cytat Nie no po prostu zajebisty ten portal Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 stycznia 2014 Udostępnij #3 Napisano 19 stycznia 2014 Cytat Nie no po prostu zajebisty ten portal Nie portal jest be, za to Twoje pytanie jest zajebiste, czyli rozbiórka starego i budowa nowego domu i sądzisz ,że tu o czym jest?o wypieku ciastek? prawie całe forum jest związane tematycznie z budową domów i co nie które tematy mówią o rozbiorce starych domów. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 stycznia 2014 Udostępnij #4 Napisano 19 stycznia 2014 Cytat Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś opisać na czym polega i jak się zabrać za remont domu drewnianego. Chodzi mi o wyburzenie starych ścian i postawienie nowych. Pozdrawiam Normalnie. Burzysz stare, stawiasz nowe i masz! Możesz wziąć se szwagra do pomocy. 1 Link do komentarza
pause111 Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij #5 Napisano 30 stycznia 2014 Konkretne informacje są potrzebne zwłaszcza o konstrukcji. Pewnie ścianki działowe masz zrobione z wypełnionego i obitego stelaża więc pozbywasz się obić i rozbierasz stelaż - po ściance. 1 Link do komentarza
Carlos Napisano 8 lutego 2014 Autor Udostępnij #6 Napisano 8 lutego 2014 Cytat Konkretne informacje są potrzebne zwłaszcza o konstrukcji. Pewnie ścianki działowe masz zrobione z wypełnionego i obitego stelaża więc pozbywasz się obić i rozbierasz stelaż - po ściance. Dziekuje. Tyle ze nie wiem ktore to sa dzialowe a ktore te glowne. Jak to jest z domem pietrowym, coz sufitami(podlogami) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 lutego 2014 Udostępnij #7 Napisano 8 lutego 2014 Masz jakiś projekt swojego domku? Bo tak to będziemy błądzić po omacku . Albo zrób szkic i napisz które ścianki chcesz wywalić. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 8 lutego 2014 Udostępnij #8 Napisano 8 lutego 2014 Carlos, ty opisz porządnie co to za dom i wklej jakieś zdjęcia, bo tak to będzie można macać jak ślepy we mgle. Cytat Konkretne informacje są potrzebne zwłaszcza o konstrukcji. Pewnie ścianki działowe masz zrobione z wypełnionego i obitego stelaża więc pozbywasz się obić i rozbierasz stelaż - po ściance. Mistrzuniuniu, a ściany konstrukcyjne w szkieletorze jak są zrobione? Przypadkiem nie jest to stelaż z wypełnieniem? Link do komentarza
mpb Napisano 21 lutego 2014 Udostępnij #9 Napisano 21 lutego 2014 Cytat Normalnie. Burzysz stare, stawiasz nowe i masz! Możesz wziąć se szwagra do pomocy. Twoja wypowiedź bije wszystko na kolana i gdybym nie trafił na to zdanie to sam bym napisał coś podobnego Link do komentarza
retrofood Napisano 2 marca 2014 Udostępnij #10 Napisano 2 marca 2014 No dobra, teraz na poważnie. Trzeba pójść na przystanek pekaesu, poczekać na kurs autobusu do gminy (tylko kup bilet), pojść go gminnego urzędu i tam w odpowiednim okienku złozyć pismo o wydanie warunkow zabudowy działki. Jak już będziesz miał warunki zabudowy, to napisz, podpowiem dalej. Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 2 marca 2014 Udostępnij #11 Napisano 2 marca 2014 Cytat Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś opisać na czym polega i jak się zabrać za remont domu drewnianego. Chodzi mi o wyburzenie starych ścian i postawienie nowych. Pozdrawiam Cytat Dziekuje. Tyle ze nie wiem ktore to sa dzialowe a ktore te glowne. Jak to jest z domem pietrowym, coz sufitami(podlogami) Cytat No dobra, teraz na poważnie. Trzeba pójść na przystanek pekaesu, poczekać na kurs autobusu do gminy (tylko kup bilet), pojść go gminnego urzędu i tam w odpowiednim okienku złozyć pismo o wydanie warunkow zabudowy działki. Jak już będziesz miał warunki zabudowy, to napisz, podpowiem dalej. Retro przegiąłeś z tą kolejnością1 udać się do ubezpieczyciela podnieść wys. polisy 2 udać się do sklepu z narzędziami kupić stosowną siekierę bądź inny sprzęt tnący z łańcuchem3 rąbać i rżnąć od strony4. -----a resztą to już w sumie zajmie się kto inny Link do komentarza
retrofood Napisano 2 marca 2014 Udostępnij #12 Napisano 2 marca 2014 Cytat Retro przegiąłeś z tą kolejnością1 udać się do ubezpieczyciela podnieść wys. polisy 2 udać się do sklepu z narzędziami kupić stosowną siekierę bądź inny sprzęt tnący z łańcuchem3 rąbać i rżnąć od strony4. -----a resztą to już w sumie zajmie się kto inny To moze być też za trudne, cóż! Pozostaje chyba kupić w kiosku zapałki... Link do komentarza
pause111 Napisano 28 kwietnia 2014 Udostępnij #13 Napisano 28 kwietnia 2014 Podeślij jakieś skany projektu lub zdjecia szkice i powiedz co chcesz burzyć, chcesz wyczyścić wszystko i zostawić tylko zewnętrzne? To tak to raczej nie wyda. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się