coolibeer Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 27 grudnia 2013 Witam. Po (prawie) zakończonych remontach w mieszkaniu blokowym piszę bo mam problem z zasłonięciem wejścia do szafy. Otóż szukałem informacji co i jak, znalazłem ale nie wiem co lepsze. Więc tak na drzwi rozsuwane mam troszkę mało miejscaMyślałem o jakiejś rolecie podnoszonej do góry. Nie wiem co jeszcze można wykombinować aby to fajnie wyglądało. Może macie jakieś pomysły i podpowiecie coś z własnego doświadczeniaPoniżej fotki przedpokoju i szafy.Chodzi o szafę po lewej stronie od drzwi. Aktualnie obudowa szafy jest zdjęta. Szafki są na równi ze ścianą więc nie ma problemu nie będzie z zakryciem. Ale problem mam z wyborem czegoś uniwersalnego, taniego i aby nie było bardzo widoczne.Macie jakiś pomysł? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 27 grudnia 2013 A po co chcesz to zasłaniać? Link do komentarza
coolibeer Napisano 27 grudnia 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 27 grudnia 2013 Cytat A po co chcesz to zasłaniać? Rozwiń bo nie chce aby kto wejdzie do domu widział co mam w szafie Napisałem przecież że panele przednie tej szafy sa zdjęte i widać tylko półki. Chcę to zakryć. Od samego sufitu do ziemi Link do komentarza
Jani_63 Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 27 grudnia 2013 Połóż tapetę/pomaluj przedpokój i dwa panele boczne (do samego sufitu) szafy na ten sam kolor, a drzwi (znowu do samego sufitu) oklej tapetą imitującą cegłę tworząc złudzenia słupa nośnego z gołej cegły.Uchwyt w drzwiach wymień na wpuszczany w odcieniu tej "cegły".Jeśli z kolej ma być dostęp do całej przestrzeni szafy to cały frot wykonaj w formie drzwi składanych.Wtedy możesz się nawet pokusić o podział na cztery części, gdzie tylko jedna będzie udawać słup ceglany. 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 27 grudnia 2013 A ja myślałam, że to tymczasowo jest zdjęte, a normalnie masz tam drzwiczki.Kup rolete i powieś ją, to chyba najtańszy wariant by był Link do komentarza
coolibeer Napisano 27 grudnia 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 27 grudnia 2013 Jani problem jest taki że ja już dawno pomalowałem cały przedpokój oraz położyłem panele. Kolor tego wykończenia szafy nie pasował i żona kazała wywalić te obicia. Teraz chce czymś zakryć ten schowek Link do komentarza
Jani_63 Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #7 Napisano 27 grudnia 2013 Pisałem na temat tego co widziałem A nie da się obłożyć panelami drzwi (tych zdemontowanych) żeby maksymalnie zamaskować wnękę? Link do komentarza
coolibeer Napisano 27 grudnia 2013 Autor Udostępnij #8 Napisano 27 grudnia 2013 Cytat Pisałem na temat tego co widziałem A nie da się obłożyć panelami drzwi (tych zdemontowanych) żeby maksymalnie zamaskować wnękę? Rozwiń wszystko można tylko akurat żona nie chce obkładać niczym. Miałem chęć nakleić jakąś okleinę i nie zgodziła siętak to już jest Myślałem też o rolecie i o drzwiach łamanych albo rozsuwanych ale te ostatnie dużo miejsca zajmują. Link do komentarza
retrofood Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #9 Napisano 27 grudnia 2013 Cytat bo nie chce aby kto wejdzie do domu widział co mam w szafie Napisałem przecież że panele przednie tej szafy sa zdjęte i widać tylko półki. Chcę to zakryć. Od samego sufitu do ziemi Rozwiń A jakby tak oświetlić to czarnym światłem, toby nic nie było widać. Nawet wnęki!Tylko kto wymyśli czarną żarówkę... 1 Link do komentarza
coolibeer Napisano 27 grudnia 2013 Autor Udostępnij #10 Napisano 27 grudnia 2013 Cytat A jakby tak oświetlić to czarnym światłem, toby nic nie było widać. Nawet wnęki!Tylko kto wymyśli czarną żarówkę... Rozwiń chcesz aby żona mnie z domu wyrzuciła? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 27 grudnia 2013 Udostępnij #11 Napisano 27 grudnia 2013 Cytat wszystko można tylko akurat żona nie chce obkładać niczym. Miałem chęć nakleić jakąś okleinę i nie zgodziła siętak to już jest Rozwiń Noo, jak ośrodek decyzyjny nie dopuszcza zaproponowanych rozwiązań, to pozostaje... 1 Link do komentarza
coolibeer Napisano 29 grudnia 2013 Autor Udostępnij #12 Napisano 29 grudnia 2013 ...to chyba zabiję dechami i pomaluję ;) Link do komentarza
ewelina20 Napisano 25 marca 2014 Udostępnij #13 Napisano 25 marca 2014 A może jakaś ciekawa fototapeta? 1 Link do komentarza
coolibeer Napisano 25 marca 2014 Autor Udostępnij #14 Napisano 25 marca 2014 też ciekawy pomysł Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 29 marca 2014 Udostępnij #15 Napisano 29 marca 2014 Hm, rzeczywiście, póki co nie wygląda to za ciekawie. Do tego - nie każdy ma zapędy ekshibicjonistyczne i lubi, aby wszyscy zaglądali mu do szaf;). Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale myślę, że takie rozwiązanie by się u Was sprawdziło. Chodzi mi o lekkie drzwiczki, które pozwolą dobrze zabudować tę wnękę. 1 Link do komentarza
Gość Leszek4 Napisano 29 marca 2014 Udostępnij #16 Napisano 29 marca 2014 Cytat Więc tak na drzwi rozsuwane mam troszkę mało miejsca Rozwiń Mam wrażenie, że jednak można by na tę wnękę zabudować drzwi przesuwne.Coś w tym stylu: środkiem ruchome drzwi, a po bokach ścianki na stałe, lecz dopasowane wyglądem do drzwi wyjściowych po prawej stronie. 1 Link do komentarza
coolibeer Napisano 31 marca 2014 Autor Udostępnij #17 Napisano 31 marca 2014 Dzięki za kolejne pomysły poszukam jak to cenowo by wyszło i dam znać. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się