Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Czytanie księgi wieczystej wcale nie jest trudne, jeśli zna się podstawy jej budowy. Księga składa się z czterech działów: 1️⃣ Dział I-O – informacje o nieruchomości (adres, powierzchnia, numer działki). 2️⃣ Dział I-Sp – dane właściciela lub współwłaścicieli. 3️⃣ Dział II – prawa, roszczenia i ograniczenia (np. służebności). 4️⃣ Dział IV – hipoteki i obciążenia finansowe. Dane można sprawdzić bezpłatnie w oficjalnym serwisie Ministerstwa Sprawiedliwości, jeśli zna się numer księgi wieczystej. Jeśli nie masz numeru KW, można skorzystać z prywatnych wyszukiwarek, np. ksiegi.info, które umożliwiają wyszukanie księgi po adresie lub numerze działki. Warto zawsze upewnić się, że dane pochodzą z aktualnego rejestru — wtedy masz pewność, że są wiarygodne.
-
Przez podczytywacz · Napisano
A może dla tych, którzy mają maleńką łazieneczkę? Albo może dla tych, co im żona suszyła głowę, że nie opuszczają deski klozetowej? -
Odkręć jeszcze tę ramkę plastikową co jest na dwa wkręty zamocowana i po prawej stronie jest pływak poruszaj tą dźwigienką, bo pewnie się zawiesił.
-
Cześć.Panowie pilna awaria ,leci mi woda z kibla pod tynkowego ,gdy napełnia już prawie do końca wtedy leci cały czas w kiblu takim grubym strumieniem .Na noc zakręciłem wodę bo już nic nie zdzialam.Co tam wymienić trzeba żeby ta woda nie leciala,dodam że tam z 10 lat nic nie było robione nie wiem jak się zabrać za to ,może jakiś poradnik ?
-
-
Popularne tematy