jankes_999 Napisano 22 września 2013 #1 Napisano 22 września 2013 Witam npzamiast dachówki położyć blachę itd
jankes_999 Napisano 22 września 2013 Autor #3 Napisano 22 września 2013 o myślałem z takimi zmianami będzie problem
jankes_999 Napisano 22 września 2013 Autor #4 Napisano 22 września 2013 mmm.... a jakich zmian dokonać nie mogę?
Gość mhtyl Napisano 22 września 2013 #5 Napisano 22 września 2013 Cytat mmm.... a jakich zmian dokonać nie mogę? Praktycznie dużo możesz zmienić,jedne zmiany są nie istotne a inne juz wymagaja zezwoleń,pozwoleń. Jaki masz projekt?
Qubacen Napisano 22 września 2013 #6 Napisano 22 września 2013 (edytowany) Cytat mmm.... a jakich zmian dokonać nie mogę? Obrys budynku, kubatura budynku, położenie budynku, ściany konstrukcyjne, kąt nachylenia dachu. Edytowano 22 września 2013 przez Qubacen (zobacz historię edycji)
jankes_999 Napisano 23 września 2013 Autor #7 Napisano 23 września 2013 Cytat Praktycznie dużo możesz zmienić,jedne zmiany są nie istotne a inne juz wymagaja zezwoleń,pozwoleń. Jaki masz projekt? Projekt Guciohttp://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/12453-gucio.htmlZależy mi na tym abym miał dzwi w kotłowni zamiast tego okna. No i na paliwo stałe piec.Tak dokońca nie wiem czy się da? czy ta kotłownia nie będzie za mała?No i nie wiem gdzie to załatwić
bajbaga Napisano 23 września 2013 #8 Napisano 23 września 2013 Da się. A kotłownia może być większa kosztem łazienki.Robi (zrobi) to projektant, który będzie adaptował projekt.
jankes_999 Napisano 23 września 2013 Autor #9 Napisano 23 września 2013 (edytowany) A jest jakaś minimalna powierzchnia kotlowni na paliwa stałe. Ta łazięka juz jest małaWiem będę musiał przesunać całą łazienkę do pokoju Edytowano 23 września 2013 przez jankes_999 (zobacz historię edycji)
bajbaga Napisano 23 września 2013 #10 Napisano 23 września 2013 W zasadzie nie ma, ma być możliwa obsługa.Z łazienki bez problemu urwiesz ten "zakątek" - w sumie nie jest to "główna" łazienka, tylko "pomocnicza".
jankes_999 Napisano 23 września 2013 Autor #11 Napisano 23 września 2013 Tam gdzie wc stoi mmm... będę miał tam miał miejsce na np opał
jankes_999 Napisano 24 września 2013 Autor #12 Napisano 24 września 2013 Jeszcze mam pytanko. Będe potrzebował projekt instalacji CO? do odbioru? do czego kolwiek?
Gość mhtyl Napisano 24 września 2013 #13 Napisano 24 września 2013 Cytat Jeszcze mam pytanko. Będe potrzebował projekt instalacji CO? do odbioru? do czego kolwiek? To zależy jakich masz urzędników w starostwie Nieraz wymagają projektu instalacji c.o. i elektrycznej do PnB i do odbioru przede wszystkim wymagany jest protokół po wykonawczy że instalacja nie zagraża zdrowiu i życiu podpita przez osobę upoważnioną (nie koniecznie instalacja musi być przez tę osobę wykonana)
bobiczek Napisano 24 września 2013 #14 Napisano 24 września 2013 Cytat Jeszcze mam pytanko. Będe potrzebował projekt instalacji CO? do odbioru? do czego kolwiek? u mnie wymagane były tylko protokoły szczelności instalacji gazowej - zerowanie dotyczące energii elektrycznej (to wewnątrz)- no i oczywiście dziennik budowy zakończony dla instalacji gazowej doprowadzonej do budynku
jankes_999 Napisano 25 września 2013 Autor #15 Napisano 25 września 2013 Ok dziękuję, wszystko będzie wiadomo jak będę składał o pozwolenie na budowę
anna_j_75 Napisano 29 listopada 2013 #16 Napisano 29 listopada 2013 jasne że możesz, ale warto zwrócić się po ocenę/poradę do fachowca. Koszt też nie powinien być za duży, ale to zależy od ilości/rozmiaru zmian w projekcie
Dżamira Napisano 22 maja 2014 #17 Napisano 22 maja 2014 No właśnie, bo to niejako w temacie się mieści - a mianowicie: dokonywanie zmian w projekcie. Wiadomo - drobne modyfikacje zawsze są możliwe, ale nie mamy takiej elastyczności, jeśli chodzi o projekt gotowy, jak ma to miejsce w przypadku projektów wykonywanych na specjalne zamówienie (indywidualnych). Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką tych drugich, jakoś tak bardziej do mnie przemawiają.
Gość mhtyl Napisano 22 maja 2014 #18 Napisano 22 maja 2014 Cytat No właśnie, bo to niejako w temacie się mieści - a mianowicie: dokonywanie zmian w projekcie. Wiadomo - drobne modyfikacje zawsze są możliwe, ale nie mamy takiej elastyczności, jeśli chodzi o projekt gotowy, jak ma to miejsce w przypadku projektów wykonywanych na specjalne zamówienie (indywidualnych). Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką tych drugich, jakoś tak bardziej do mnie przemawiają. Piszesz to z praktyki czy ze słyszenia, że ktoś coś powiedział ?Bo zakres zmian jest taki sam przy gotowcu jak przy indywidualnym.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się