lukalo Napisano 16 września 2013 Udostępnij #1 Napisano 16 września 2013 (edytowany) witamocieliłem już połowę dachu i nasunęło mi się taki pytaniedach dwuspadowy deskowaniepapadachówkazamiast podbitki jest nadbitkaktóre rozwiązanie jest lepsze (zaznaczone w kółku)1. styro ucięty na równo z górą murłaty i na to wełna2. styro docięte do skosu i wełna dosunięta do styropytam bo nie ma podbitki i zastanawiam się czy tą szczeliną może nawiewać śnieg. Edytowano 17 września 2013 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
lukalo Napisano 17 września 2013 Autor Udostępnij #2 Napisano 17 września 2013 Cytat witamocieliłem już połowę dachu i nasunęło mi się taki pytaniedach dwuspadowy deskowaniepapadachówkazamiast podbitki jest nadbitkaktóre rozwiązanie jest lepsze (zaznaczone w kółku)1. styro ucięty na równo z górą murłaty i na to wełna2. styro docięte do skosu i wełna dosunięta do styropytam bo nie ma podbitki i zastanawiam się czy tą szczeliną może nawiewać śnieg. kurcze 200 wyświetleń i 0 odpowiedci Link do komentarza
retrofood Napisano 17 września 2013 Udostępnij #3 Napisano 17 września 2013 (edytowany) Wersja nr 1 jest lepsza. Ta z rysunku! Bo rysunki i opis się nie zgadzają...A dlaczego? Ano, skoro chodzi Ci od podwiewanie, to droga dla niepożądanego śniegu jest dłuższa, będzie miał mniejszą szansę "załapać się" tam na stałe.I nie narzekaj, że mało odpowiadających, bo tu jest najwięcej gości, którzy tylko czytają. A Twój post jest dopiero dobę... Edytowano 17 września 2013 przez retrofood (zobacz historię edycji) Link do komentarza
lukalo Napisano 17 września 2013 Autor Udostępnij #4 Napisano 17 września 2013 Cytat Wersja nr 1 jest lepsza. Ta z rysunku! Bo rysunki i opis się nie zgadzają...A dlaczego? Ano, skoro chodzi Ci od podwiewanie, to droga dla niepożądanego śniegu jest dłuższa, będzie miał mniejszą szansę "załapać się" tam na stałe.I nie narzekaj, że mało odpowiadających, bo tu jest najwięcej gości, którzy tylko czytają. A Twój post jest dopiero dobę... masz rację opis się nie zgadzaczęść już zrobiłem zgodnie z rysunkiem drugim, dopiero teraz wpadłem że można zrobić to inaczejrozumiem że to drugie rozwiązanie (drugi obrazek) jest też ok?teraz będe robił jak na pierwszym obrazku Link do komentarza
retrofood Napisano 17 września 2013 Udostępnij #5 Napisano 17 września 2013 Nic strasznego nie powinno się dziać. To tak w ogóle zależy od długości okapu, kąta nachylenia połaci dachowej, usytuowania budynku wobec stron świata, oraz obiektów w okolicy, mogących tworzyć lokalne zawirowania powietrza. Nieprzyjemne wiatry wieją najczęściej od zachodu, więc tam zadbaj bardziej, z innych stron nie powinno byc większej różnicy. Link do komentarza
Sławomir Napisano 18 września 2013 Udostępnij #6 Napisano 18 września 2013 Żadna różnica - wygodniej wykonać wariant I. Folię dachową wywiń na styropian a szczelinę przykryj siatką żeby wróble nie wchodziły. Link do komentarza
lukalo Napisano 18 września 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 18 września 2013 Cytat Żadna różnica - wygodniej wykonać wariant I. Folię dachową wywiń na styropian a szczelinę przykryj siatką żeby wróble nie wchodziły. tak jak pisałem nie mam foli tylko papę.miedzy styropianem a deskowaniem jest szczelina 3 cm abu tam wlatywało powietrze.Fachowcy od ocieplenia nie przycinali stro pod kątem, ja teraz doklejam taki trójkąt wyciety ze styko aby wygkądało to jak na rys 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się