wesna04 Napisano 12 września 2013 Udostępnij #1 Napisano 12 września 2013 Interesują mnie przesuwne drzwi tarasowe. Mieszka ze mną starsza osoba, która ma kłopot z poruszaniem się. Czy próg w takich drzwiach nie będzie przeszkadzał w wyjeżdżaniu wózkiem inwalidzkim na taras, Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 13 września 2013 Udostępnij #2 Napisano 13 września 2013 Cytat Interesują mnie przesuwne drzwi tarasowe. Mieszka ze mną starsza osoba, która ma kłopot z poruszaniem się. Czy próg w takich drzwiach nie będzie przeszkadzał w wyjeżdżaniu wózkiem inwalidzkim na taras, Rozwiń doświadczenia w tej materii nie posiadam jednak logicznie rzecz pojmując próg jest zawsze progiem .czyli jaka podpowiedź ?google - hasło bezprogowe drzwi balkonowe / i pozostaje tylko wybierać sądzę że uda się wybrać coś zgodnego i z gustami i z potrzebami jednocześniepozdrawiam Link do komentarza
wesna04 Napisano 18 września 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 18 września 2013 A czy ktoś ma takie drzwi bezprogowe i są one szczelne , zwłaszcza gdy zacina deszcz? Link do komentarza
finlandia Napisano 21 września 2013 Udostępnij #4 Napisano 21 września 2013 Cytat A czy ktoś ma takie drzwi bezprogowe i są one szczelne , zwłaszcza gdy zacina deszcz? Rozwiń Przez 7 lat zebrałem na swoim sumieniu całkiem sporo HS`ów i żaden z klientów nie skarżył się taką dolegliwość. Podstawą jest dokladne wykonanie a potem jeszcze solidniejszy montaż, dlatego szukaj firmy z doświadczeniem. Link do komentarza
wesna04 Napisano 28 września 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 28 września 2013 Cytat Przez 7 lat zebrałem na swoim sumieniu całkiem sporo HS`ów i żaden z klientów nie skarżył się taką dolegliwość. Podstawą jest dokladne wykonanie a potem jeszcze solidniejszy montaż, dlatego szukaj firmy z doświadczeniem. Rozwiń W internecie wyczytałam, że takie drzwi z niskim progiem trudno uszczelnić i że mogą wystąpić kłopoty z ucieczka ciepła. Na co więc zwrócić uwagę przy wyborze producenta, a później przy montażu? Link do komentarza
finlandia Napisano 1 października 2013 Udostępnij #6 Napisano 1 października 2013 Cytat W internecie wyczytałam, że takie drzwi z niskim progiem trudno uszczelnić i że mogą wystąpić kłopoty z ucieczka ciepła. Na co więc zwrócić uwagę przy wyborze producenta, a później przy montażu? Rozwiń Nie TY uszczelniasz, a producent. DLatego szukaj firmy z odpowiednim doświadczeniem. To podstawa - bo teraz każdy chwali się że robi HSy. Link do komentarza
wesna04 Napisano 3 października 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 3 października 2013 Cytat Nie TY uszczelniasz, a producent. DLatego szukaj firmy z odpowiednim doświadczeniem. To podstawa - bo teraz każdy chwali się że robi HSy. Rozwiń To jakie firmy są warte uwagi, jak ma rozpoznać właściwą, skoro się wszyscy chwalą Link do komentarza
finlandia Napisano 3 października 2013 Udostępnij #8 Napisano 3 października 2013 (edytowany) Cytat To jakie firmy są warte uwagi, jak ma rozpoznać właściwą, skoro się wszyscy chwalą Rozwiń To poszukaj takich , które są chwalone przez innych.Ps. Wrzuć w google nazwę firmy+opinie i jest szansa że coś wyskoczy. Negatywy jeśli są to na pewno:) Są też np takie portale:http://montaze.info.pl/ http://www.fachoweuslugi.pl/index.htmlNa obu jestem, więc to co napisałem nie jest obiektywna porada:) Edytowano 4 października 2013 przez finlandia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
kazek01 Napisano 19 października 2013 Udostępnij #9 Napisano 19 października 2013 Oprócz ceny zwróć też uwagę na długość gwarancji - niektóre firmy zapewniają już 10-letnią gwarancję na drewniane drzwi tarasowe - pod warunkiem regularnego serwisowania Link do komentarza
beata.wisniewska03 Napisano 20 października 2013 Udostępnij #10 Napisano 20 października 2013 A jak często należy serwisować okna by mieć taką długą gwarancję i na czym ten serwis polega Link do komentarza
kazek01 Napisano 27 października 2013 Udostępnij #11 Napisano 27 października 2013 Cytat A jak często należy serwisować okna by mieć taką długą gwarancję i na czym ten serwis polega Rozwiń Z tego co się orientuje zwykle są dwa przeglądy w roku - wiosną (aby sprawdzić jak okna zniosły ciężkie warunki eksploatacji w zimie) i jesienią (aby okno do tych ciężkich warunków przygotować).Zwykle w trakcie takiego przeglądu następuje regulacja i smarowanie okuć - co jest szczególnie ważne w przypadku ciężkich skrzydeł oraz pielęgnacja i sprawdzenie stanu lakieru - w razie potrzeby połączona z drobnymi naprawami i konserwacją.Takie przeglądy - w niektórych firmach pozwalają wydłużyc okres gwarancji. Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 października 2013 Udostępnij #12 Napisano 27 października 2013 Jak sobie doliczysz koszty (wszystkie) takich serwisów, a jest ich 20, to zrozumiesz komu potrzebny jest ten przegląd serwisowy.Ustawa konsumencka, daje 2 letnią bezwarunkową, gwarancję, bez konieczności serwisowania - a wszystkie koszty pokrywa sprzedawca (także koszt dojazdu).Zapomnij o gwarancji - zwłaszcza "warunkowej" dla takiego przypadku. Link do komentarza
finlandia Napisano 27 października 2013 Udostępnij #13 Napisano 27 października 2013 No nie popadajmy w skrajności. Przegląd dwa razy do roku kazdy robie we własnym zakresie - myjąc okna.. Nie widzę potrzeby by fachowiec zaglądał do stolarki częściej niż co rok. PRaktyka jest taka, że.. nikt nie dba o okna. 1 Link do komentarza
beata.wisniewska03 Napisano 27 października 2013 Udostępnij #14 Napisano 27 października 2013 Cytat Jak sobie doliczysz koszty (wszystkie) takich serwisów, a jest ich 20, to zrozumiesz komu potrzebny jest ten przegląd serwisowy.Ustawa konsumencka, daje 2 letnią bezwarunkową, gwarancję, bez konieczności serwisowania - a wszystkie koszty pokrywa sprzedawca (także koszt dojazdu).Zapomnij o gwarancji - zwłaszcza "warunkowej" dla takiego przypadku. Rozwiń Chcę żeby okna mi służyły co najmniej 20 lat albo dłużej. Zatem czy nie warto, aby fachowiec regulował okucia co pewien czas, tym bardziej że skrzydła tarasowe mają być duże i ciężkie? Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 28 października 2013 Udostępnij #15 Napisano 28 października 2013 Cytat Chcę żeby okna mi służyły co najmniej 20 lat albo dłużej. Zatem czy nie warto, aby fachowiec regulował okucia co pewien czas, tym bardziej że skrzydła tarasowe mają być duże i ciężkie? Rozwiń dość jasno określiłaś cel .okresowa regulacja zdaje się być logicznym następstwem Link do komentarza
bajbaga Napisano 28 października 2013 Udostępnij #16 Napisano 28 października 2013 Cytat Chcę żeby okna mi służyły co najmniej 20 lat albo dłużej. Zatem czy nie warto, aby fachowiec regulował okucia co pewien czas, tym bardziej że skrzydła tarasowe mają być duże i ciężkie? Rozwiń Rozumiem, że po 10 latach (po upływie gwarancji), z jakiś tam powodów, te okna, nie będą potrzebowały ani "specjalistycznej" konserwacji, ani koniecznych regulacji - i dożyją w spokoju ( i za darmo) te następne 10 lat.Ps. Radzę sprawdzić dokładnie zapisy gwarancyjne - zwłaszcza czego nie obejmuje ta 10 letnia gwarancja. Link do komentarza
beata.wisniewska03 Napisano 29 października 2013 Udostępnij #17 Napisano 29 października 2013 Cytat Rozumiem, że po 10 latach (po upływie gwarancji), z jakiś tam powodów, te okna, nie będą potrzebowały ani "specjalistycznej" konserwacji, ani koniecznych regulacji - i dożyją w spokoju ( i za darmo) te następne 10 lat.Ps. Radzę sprawdzić dokładnie zapisy gwarancyjne - zwłaszcza czego nie obejmuje ta 10 letnia gwarancja. Rozwiń A na co Twoim zdaniem trzeba szczególnie zwrócić uwagę w zapisach gwarancyjnych? Link do komentarza
Truteń Napisano 30 grudnia 2013 Udostępnij #18 Napisano 30 grudnia 2013 Przedłużona dodatkowo płatna gwarancja przez producenta, sprzedawcę ma tylko jeden cel, zwiększenie zysków dla tego kto ją daje. Ponieważ siedzę w elektronice to opiszę jak to wygląda w dużych sieciach i przypuszczam że jeśli chodzi o inne dziedziny to są to podobne regulacje.Kupując TV wykupujesz dodatkowo gwarancję np. w MediaMarkt na 5 lat, super, cieszysz się że jak coś się stanie po standardowych 2 latach to dostaniesz nowy TV albo zwrot gotówki a tu guzik, nie dostaniesz sumy za jaką kupiłaś TV tylko sumę po amortyzacji którą MediaMarkt sobie obliczy sam i okaże się ze za dodatkową gwarancję zapłaciłaś 300 PLN a sumą jaką odzyskasz po 3-5 latach będzie równa lub niższa od sumy jaką wydałas na tą gwarancję. Dodatkowa płatna gwarancja nie ma sensu w żadnym przypadku. Jak producent wydłuża bezpłatnie sam z siebie gwarancję to super i tylko brać towar a jak każe płacić to trzymać się od tego z daleka. Ponieważ obecnie spadają dochody ze sprzedaży w większości branży to producenci próbują sobie odbić to dodatkowymi usługami serwisowymi lub też dodatkowo płatną gwarancją co często jest powiązane. 1 Link do komentarza
Rollooo Napisano 19 lipca 2017 Udostępnij #19 Napisano 19 lipca 2017 Dnia 30.12.2013 o 21:32, Truteń napisał: Przedłużona dodatkowo płatna gwarancja przez producenta, sprzedawcę ma tylko jeden cel, zwiększenie zysków dla tego kto ją daje. Ponieważ siedzę w elektronice to opiszę jak to wygląda w dużych sieciach i przypuszczam że jeśli chodzi o inne dziedziny to są to podobne regulacje. Kupując TV wykupujesz dodatkowo gwarancję np. w MediaMarkt na 5 lat, super, cieszysz się że jak coś się stanie po standardowych 2 latach to dostaniesz nowy TV albo zwrot gotówki a tu guzik, nie dostaniesz sumy za jaką kupiłaś TV tylko sumę po amortyzacji którą MediaMarkt sobie obliczy sam i okaże się ze za dodatkową gwarancję zapłaciłaś 300 PLN a sumą jaką odzyskasz po 3-5 latach będzie równa lub niższa od sumy jaką wydałas na tą gwarancję. Dodatkowa płatna gwarancja nie ma sensu w żadnym przypadku. Jak producent wydłuża bezpłatnie sam z siebie gwarancję to super i tylko brać towar a jak każe płacić to trzymać się od tego z daleka. Ponieważ obecnie spadają dochody ze sprzedaży w większości branży to producenci próbują sobie odbić to dodatkowymi usługami serwisowymi lub też dodatkowo płatną gwarancją co często jest powiązane. Rozwiń dobrze wiedzieć ... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się