Keshia29 Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #1 Napisano 26 maja 2013 Witam, niedługo będziemy przeprowadzać się do nowego mieszkania, ale chcielibyśmy jeszcze ułożyć nową podłogę wcześniej. Myślimy o parkiecie drewnianym, aczkolwiek mamy też watpliwości, a to z powodu posiadanych psów. Czy to się da ze sobą pogodzić? Czy taka podłoga nie zniszczy się zbyt łatwo? Może jakiś konkretny gatunek drewna by się nadał lepiej. Fajnie jakby wypowiedziały się osoby zorientowane w temacie. Link do komentarza
budomaxparkiety Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #2 Napisano 26 maja 2013 Cytat Witam, niedługo będziemy przeprowadzać się do nowego mieszkania, ale chcielibyśmy jeszcze ułożyć nową podłogę wcześniej. Myślimy o parkiecie drewnianym, aczkolwiek mamy też watpliwości, a to z powodu posiadanych psów. Czy to się da ze sobą pogodzić? Czy taka podłoga nie zniszczy się zbyt łatwo? Może jakiś konkretny gatunek drewna by się nadał lepiej. Fajnie jakby wypowiedziały się osoby zorientowane w temacie. Rozwiń Jeżeli podłoga drewniana to najlepszym rozwiązaniem w przypadku posiadania psów jest jej olejowanie. Podłogę olejowaną możemy naprawiać punktowo, bez konieczności cyklinowania całościZ gatunków krajowych dobrym rozwiązaniem będzie dąb, a może drewno egzotyczne. Link do komentarza
Halabala Napisano 2 czerwca 2013 Udostępnij #3 Napisano 2 czerwca 2013 Jak już zostało powiedziane, musisz dbać o podłogę i ją konserwować i nie powinno być problemu. Do kładzenia weź fachowców, żeby wszystko zostało prawidłowo zrobione i tyle. To też istotne. Mam znajomych z psami (od lat już ) i nie zauważyłem, żeby ich podłoga ucierpiała. Link do komentarza
kdd Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #4 Napisano 3 czerwca 2013 Mamy dwa koty i na piętrze parkiet jesionowy. Koty ganiając się po domu i wchodząc bokiem w zakręty niestety rysują parkiet. Po pastowaniu większość rys znika ale jednak głębsze są widoczne. Płytki gresowe na parterze domu nie cierpią wcale. Link do komentarza
retrofood Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #5 Napisano 3 czerwca 2013 Parkiet, lakierowany lakierem dwuskładnikowym. Po kłopocie. Link do komentarza
kdd Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #6 Napisano 3 czerwca 2013 Cytat Parkiet, lakierowany lakierem dwuskładnikowym. Po kłopocie. Rozwiń Czyli ten "śmierdzący"? Ja mam wodny. Jak robiłem parkiet nie wiedziałem że będą koty. Link do komentarza
daggulka Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #7 Napisano 3 czerwca 2013 Ja też się przeprowadzam niedługo do nowego mieszkania i też mam zwierzaki. Gdyby była taka możliwość - zrobiłabym ogrzewanie podłogowe i gres na podłogach , te w ogóle nie cierpią na poczynaniach stada. Natomiast to mieszkanie w blokach - więc nie mam takiej opcji, będą panele a gres tylko w kuchni , łazience i holu. Parkietu byłoby mi chyba szkoda na te pazurzyska , panele drogie nie są - za kilka lat jak się zniszczą, to wymienię na nowe. Link do komentarza
adam-borowcowy Napisano 19 lipca 2013 Udostępnij #8 Napisano 19 lipca 2013 Wszyscy moi znajomi mają w mieszkaniach psy i koty i ja też (psa) wszyscy mają zjechane podłogi Panele, deska barlinecka... co tam się by zechciało. Mam jeszcze 2 dzieci więc na razie i tak jest tak zjechana, że na wymianę poczekam, jak dzieci dorosną Link do komentarza
anna.d Napisano 19 lipca 2013 Udostępnij #9 Napisano 19 lipca 2013 Ja mam najtańsze panele podłogowe. Miały być położone tymczasowo. Do chwili generalnego remontu. Do którego przymierzam się już ponad 3 lata. A przy tym mam dużego psa i małego kota. Pozwolone maja na samowolkę. Generalnie chodzi się w butach. I żeby jakieś wielkie ubytki były to nie widzę. Jedynie w dwóch miejscach się panele rozeszły, ale to dlatego ze przeoczyłam i nie dałam klinów. Moza tym szuranie krzesłami, stołem i innymi przedmiotami. Wiele razy mi coś spadło, rozlało się itp. Oczywiście nie neguje innych propozycji. To moje doświadczenie. Przy generalnym remoncie będę chciała drewnianą podłogę lub płytki drewniane ;). Ale to tylko kwestia gustu. Pozdrowienia dla wszystkich. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się