quba8 Napisano 21 kwietnia 2011 Udostępnij #1951 Napisano 21 kwietnia 2011 Kilka zdjęć z postępów na Naszej budowie,Jutro zalewanie chudziaka i za parę tygodni mury Link do komentarza
goliaty Napisano 22 kwietnia 2011 Udostępnij #1952 Napisano 22 kwietnia 2011 A u nas ukończone ogrodzenie w pełni,następny krok kostka. 2 Link do komentarza
lesinka Napisano 23 kwietnia 2011 Udostępnij #1953 Napisano 23 kwietnia 2011 (edytowany) Nasza klatka schodowa Edytowano 23 kwietnia 2011 przez lesinka (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #1954 Napisano 29 kwietnia 2011 Witam jaka cisza na forum, cieplutko się zrobiło i wszyscy ruszyli pełną parą.My już niedługo tynki będziemy kłaść ,prąd i i rekuperacja już skończone,ogrzewanie i istalacja wodno-kanalizacyjna prawie ukończone.Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich Agatkowiczów oby jak najszybciej Link do komentarza
katasiak Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #1955 Napisano 29 kwietnia 2011 U nas wiosennie ) 1 Link do komentarza
m & l Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #1956 Napisano 29 kwietnia 2011 bardzo ładna Agatka gratulujemy pieknego domku Link do komentarza
lesinka Napisano 1 maja 2011 Udostępnij #1957 Napisano 1 maja 2011 Strop i schody 1 Link do komentarza
rob i anet Napisano 1 maja 2011 Udostępnij #1958 Napisano 1 maja 2011 Cytat Strop i schody Rozwiń Lesinka, czy mogłabyś pokazać na rzutach co takiego zmieniliście w projekcie, że Wam się mieszczą schody ze spocznikiem i to z przejściem w dwie strony? W jedną stronę to do pokoju, a w drugą? do łazienki? Link do komentarza
lesinka Napisano 1 maja 2011 Udostępnij #1959 Napisano 1 maja 2011 (edytowany) Cytat Lesinka, czy mogłabyś pokazać na rzutach co takiego zmieniliście w projekcie, że Wam się mieszczą schody ze spocznikiem i to z przejściem w dwie strony? W jedną stronę to do pokoju, a w drugą? do łazienki? Rozwiń Projekt Agatka z dwustanowiskowym garażem i powiększoną kotłownią.Trochę został przerobiony strop tzn jest słup podtrzymujący strop przy schodach. W jedną stronę schody prowadzą do pomieszczeń nad częścią mieszkalną a w drugą stronę do salonu nad garażem ( są dwa spoczyniki). Łazienka powiększona o kotłownię (kotłownia w garażu). Schody zostały rozciągnięte od ściany łazienki do ściany małego pokoju. Przejście do garażu pod schodami, chyba trochę wyjdą niskie ale dla mnie to nie problem. Mój majster rzeczy niemożliwe załatwia w tydzień, cuda zajmują mu trochę więcej czasu... Edytowano 1 maja 2011 przez lesinka (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
tosia Napisano 4 maja 2011 Udostępnij #1960 Napisano 4 maja 2011 katasiak super się prezentuje Wasza "Agataka", bardzo fajna elewacjapozdrawiam Link do komentarza
iwona k Napisano 4 maja 2011 Udostępnij #1961 Napisano 4 maja 2011 Kilka zdjęć, pozdrawiam 2 Link do komentarza
iwona k Napisano 4 maja 2011 Udostępnij #1962 Napisano 4 maja 2011 Cytat U nas wiosennie )[attachment=9728:28.04.2011_143.jpg][attachment=9729:28.04.2011_167.jpg] Rozwiń Elewacja bardzo esteteczna, jedna z ładniejszych, pozdrawiam Link do komentarza
quba8 Napisano 5 maja 2011 Udostępnij #1963 Napisano 5 maja 2011 Witam,U Nas chudziak wylany (prawie bo zabrakło ok. pół metra w garażu), murarze powiedzieli, że urobią w betoniarce i dokończą podczas murowania ścian,Pustaki przyjechały, więc niedługo zacznie się murowaniePozdrawiamy Link do komentarza
jacech1 Napisano 6 maja 2011 Udostępnij #1964 Napisano 6 maja 2011 Mam pytanie: ile m2 tynków wewnętrznych wyszło w Waszych Agatkach?Z góry dziękujęi pozdrawiam Link do komentarza
suchy_i_agatka Napisano 7 maja 2011 Udostępnij #1965 Napisano 7 maja 2011 Agatka z garazem 1-stan. - 580m2 - w tym sufity.Pzdr! Cytat Mam pytanie: ile m2 tynków wewnętrznych wyszło w Waszych Agatkach?Z góry dziękujęi pozdrawiam Rozwiń 1 Link do komentarza
iwona k Napisano 7 maja 2011 Udostępnij #1966 Napisano 7 maja 2011 Cytat Mam pytanie: ile m2 tynków wewnętrznych wyszło w Waszych Agatkach?Z góry dziękujęi pozdrawiam Rozwiń 630 m2, ale ja miałam ściankę kolankową podniesioną o 50 cm, pozdrawiam 2 Link do komentarza
Grzesio Napisano 7 maja 2011 Udostępnij #1967 Napisano 7 maja 2011 Jaka wyszła wam wysokość sufitu na parterze po wylewkach??Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam Link do komentarza
m & l Napisano 8 maja 2011 Udostępnij #1968 Napisano 8 maja 2011 Witam kilka fotek oraz rzutów naszej Agatki.pzdrgóra jeszcze bez scianek działowychdółcały budynek i c.d. parteru rzut_d___wg_bud_z_numerkami.bmp rzut_g_ra_wg_bud_z_numerkami.bmp rzut_d___wg_bud_z_numerkami.bmp rzut_g_ra_wg_bud_z_numerkami.bmp 1 Link do komentarza
m & l Napisano 8 maja 2011 Udostępnij #1969 Napisano 8 maja 2011 na zdjeciach widac sciane kolankowa dosc wysoka, uzyskalismy ja dzieki obnizeniu pomieszczen na dole (w projekcie jest ponad 270cm) my zrobilismy na 250 dzieki czemu zyskalismy 20 cm oraz zamiast stropu terriva zrobilismy strop lany ktory jest cienszy i tym samym automatycznie sciana kolankowa wyszla wyzsza o ponad 30 cm nie zwiekszajac tym kubatury budynku. 2 Link do komentarza
jacech1 Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #1970 Napisano 13 maja 2011 Cytat 630 m2, ale ja miałam ściankę kolankową podniesioną o 50 cm, pozdrawiam Rozwiń Jeszcze pytanko to suma z sufitami i garażem ? Link do komentarza
iwona k Napisano 13 maja 2011 Udostępnij #1971 Napisano 13 maja 2011 Cytat Jeszcze pytanko to suma z sufitami i garażem ? Rozwiń Tak, tylko nie wchodzi sufit w garażu, w garażu mamy stropian i siatkę. Pozdrawiam 1 Link do komentarza
kiniamich Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #1972 Napisano 16 maja 2011 witam, my sie meldujemy z wylanymi fundamentami, niebawem i sciany zaczna sie budowac. Mam pytanie o system kominowy, co sadzicie o firmie PRESTO?? dzieki z gory za wszystkie opinie. a moze polecacie jakis inny? Link do komentarza
gacior79 Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #1973 Napisano 16 maja 2011 Witam wszystkich,u nas rowniez fundament zalany,mam nadzieje,ze w przyszlym tygodniu rusza mury Link do komentarza
quba8 Napisano 18 maja 2011 Udostępnij #1974 Napisano 18 maja 2011 (edytowany) Witam,Kilka zdjęć z postępów u Nas na budowie,W przyszłym tygodniu strop,Zapraszam do pełnej galerii z pełnym formatem zdjęćALBUM DOMU AGATKA Z GARAŻEM JEDNOSTANOWISKOWYM Pozdrawiamy Edytowano 19 maja 2011 przez quba8 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
jacech1 Napisano 18 maja 2011 Udostępnij #1975 Napisano 18 maja 2011 Cytat witam, my sie meldujemy z wylanymi fundamentami, niebawem i sciany zaczna sie budowac. Mam pytanie o system kominowy, co sadzicie o firmie PRESTO?? dzieki z gory za wszystkie opinie. a moze polecacie jakis inny? Rozwiń Ja zastosowałem system PLEWA - moim zdaniem jest rewelacyjny. Kominek wkłady ceramiczne 180. Piec wkład ceramiczny glazurowany możliwość zastosowania wszystkich paliw. Wieczysta gwarancja. Komny kosztowały mnie ok. 7 tys. ale warto było. Komin ważna sprawa, do tego tematu już się nie wraca. Systemu Presto nie znam, z informacji z ulotki wygląda b, podobnie jak plewa. Ciekawe jak wygląda ten wkład ceramiczny w realu. 1 Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 maja 2011 Udostępnij #1976 Napisano 19 maja 2011 Cytat Ja zastosowałem system PLEWA - moim zdaniem jest rewelacyjny. Kominek wkłady ceramiczne 180. Piec wkład ceramiczny glazurowany możliwość zastosowania wszystkich paliw. Wieczysta gwarancja. Komny kosztowały mnie ok. 7 tys. ale warto było. Komin ważna sprawa, do tego tematu już się nie wraca. Systemu Presto nie znam, z informacji z ulotki wygląda b, podobnie jak plewa. Ciekawe jak wygląda ten wkład ceramiczny w realu. Rozwiń Gdzie kupowałeś i ile kominów ? Pytam bo ja kupiłem taż Plewe Uni Fu 160 (kwadrat) odpowiednik dla okręgu to 180 i też 7 m zapłaciłem za niego w tamtym roku w czerwcu 2300 zl. Jeszcze nie miałem okazji go sprawdzić, ale uważam że się sprawdzi na 100% Link do komentarza
iwona k Napisano 20 maja 2011 Udostępnij #1977 Napisano 20 maja 2011 Witam wszystkich, w przyszłym tygodniu dostanę wizualizację łazienki na górze, na którą wcześniej bardzo liczyłam na forum, ale niestety:) wobec tego mam nadzieję, że moja chociaż komuś się przyda, wobec tego do przyszłego tygodnia:) Pozdrawiam Link do komentarza
jacech1 Napisano 20 maja 2011 Udostępnij #1978 Napisano 20 maja 2011 Cytat Gdzie kupowałeś i ile kominów ? Pytam bo ja kupiłem taż Plewe Uni Fu 160 (kwadrat) odpowiednik dla okręgu to 180 i też 7 m zapłaciłem za niego w tamtym roku w czerwcu 2300 zl. Jeszcze nie miałem okazji go sprawdzić, ale uważam że się sprawdzi na 100% Rozwiń Kupowałem 2 kominy 180 zwykły pod kominek i 160 glazurowany pod piec. Cena to muszę sprawdzić na FV ale tani nie był coś za coś Balustrada jakość zdjęć marna ale to nie forum fotograficzne Link do komentarza
oblasowka Napisano 23 maja 2011 Udostępnij #1980 Napisano 23 maja 2011 Witam!Naszą Agatkę budujemy w Małopolsce, niedaleko Wadowic. Jeśli jakimś cudem się uda, to jeszcze w tym roku zamieszkamy. Chciałabym zapytać o Wasze opinie na temat przydomowych oczyszczalni ścieków. Interesują mnie tylko biologiczne, bo działka niewielka i grunt nieprzepuszczalny. Może ktoś już ma, używa, albo zna z doświadczeń znajomych?Dzięki za odpowiedzi. A to nasza agatka (ciągle zawalona ziemią - może ktoś potrzebuje jakieś 7-8 wywrotek?) Link do komentarza
iwona k Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1981 Napisano 25 maja 2011 Witam, dodaje wizualizację łazienki, trochę ją zmienię, blat będzie drewniany a pod niem koniecznie szuflady, zlew mniej masywny. Płytki w wizualizacji nigdy nie odzwierciedlają rzeczywsitości, moim zdaniem sa ładniejsze, zdjęcia z reala bedą za jakieś 1,5 miesiąca:) pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1982 Napisano 25 maja 2011 Cytat Witam, dodaje wizualizację łazienki, trochę ją zmienię, blat będzie drewniany a pod niem koniecznie szuflady, zlew mniej masywny. Płytki w wizualizacji nigdy nie odzwierciedlają rzeczywsitości, moim zdaniem sa ładniejsze, zdjęcia z reala bedą za jakieś 1,5 miesiąca:) pozdrawiam Rozwiń bardzo fajna wizualizacja, świetne rozwiązanie jeżeli chodzi o szafki koło wanny. Szkoda tylko, że w łazience nie można zbytnio poszaleć z ustawieniami . Już nie mogę się doczekać zdjęć z realu.Rysiek10, pochwal się swoją wizualizacją łazienkipozdrawiam Link do komentarza
iwona k Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1983 Napisano 25 maja 2011 Cytat bardzo fajna wizualizacja, świetne rozwiązanie jeżeli chodzi o szafki koło wanny. Szkoda tylko, że w łazience nie można zbytnio poszaleć z ustawieniami . Już nie mogę się doczekać zdjęć z realu.Rysiek10, pochwal się swoją wizualizacją łazienkipozdrawiam Rozwiń Właściwie to nie są szafki, tylko szuflady kupione w ikei w promocji:) To prawda, że z łazienką nie można poszaleć dobrze, że mam pralnię i mogę tam trzymać różne rzeczy. Ale tak szczerze to i tak lubię minimalizm i prostotę pozdrawiam wszystkich Link do komentarza
tosia Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1984 Napisano 25 maja 2011 iwona k a powiedz mi jeszcze bo widzę, że masz projekt w lustrzanym odbiciu, jakim cudem masz wejście do łazienki z tej strony? Czyżbyś kosztem łazienki zrobiła przejście do pomieszczenia nad garażem czy może coś źle patrze? Link do komentarza
iwona k Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1985 Napisano 25 maja 2011 Cytat iwona k a powiedz mi jeszcze bo widzę, że masz projekt w lustrzanym odbiciu, jakim cudem masz wejście do łazienki z tej strony? Czyżbyś kosztem łazienki zrobiła przejście do pomieszczenia nad garażem czy może coś źle patrze? Rozwiń Drzwi które są widoczne to te z korytarza, a drzwi do pralni (nad garażem) sa na ścianie której nie ma w wizualizacji, pozdrawiam Link do komentarza
Gosia i Mariusz Napisano 25 maja 2011 Udostępnij #1986 Napisano 25 maja 2011 (edytowany) Przyglądamy się tak na tym forum i bardzo mało osób wrzuca fotki z wykończonym wnętrzem.Na którymś z poprzednich linków są bardzo fajne zdjęcia.My za jakieś dwa miesiące będziemy mieli skończone dwie łazienki cały dół oraz zamontowane drewniane schody a także elewacje. Postaramy się jak najszybciej wstawić zdjęcia i tym samym jakoś pomóc, teraz możemy wstawić wizualizacje łazienek. Edytowano 25 maja 2011 przez Gosia i Mariusz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1987 Napisano 26 maja 2011 Witam,a to wizualizacja naszej łazienki na pietrze,komentarze mile widziane Link do komentarza
paulina110 Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1988 Napisano 26 maja 2011 Witam śliczne są te łazienki Rysiek10 moje ulubione płytki bardzo mi się podoba, u nas już też prace idą pełna parą, w zeszłym miesiącu zalaliśmy stan zero a w tym tygodniu murują na ściany. Mam pytanie odnośnie wizualizacji czy robicie w przez firmę czy posiadacie jakiś ciekawy program pozdrawiam Link do komentarza
kruchatki Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1989 Napisano 26 maja 2011 Witajcie,u nas dzieje się tak dużo, że nie ma czasu zgrywać zdjęć, wciąż pojawiają się nowe.Stan na wczoraj:Dla tych, którzy jeszcze nie są na etapie kominów - zwróćcie na nie szczególną uwagę. My chociaż chcieliśmy murowane, teraz widzimy, ile łazienki na górze nam "zjadły". Damy radę jakoś, ale nie można poszaleć, tak jak na wizualizacjach wyżej. Link do komentarza
tosia Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1990 Napisano 26 maja 2011 piękne te Wasze łazienki, piękne, co jedna to ładniejsza Link do komentarza
iwona k Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1991 Napisano 26 maja 2011 Cytat Witam,a to wizualizacja naszej łazienki na pietrze,komentarze mile widziane Rozwiń Miałam miec takie same płytki, ale niestety musiałam wybrać tańszy wariant:) Pozdrawiam Link do komentarza
kiniamich Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1992 Napisano 26 maja 2011 łazieneczki pierwsza klasa u nas na razie sciany muruja, kominy (systemy) kupione i filary. Dolaczam sie do pytania, w jakich programach tworzycie wizualizacje lazienek? i pytanie o pokrycia dachowe, jakiej firmy blachodachówki polecacie? a jaka firme odradzacie kategorycznie? my caly czas zastanawiamy sie nad wylewaniem skosów pod dachem (3 strop). Jakies rady?Pozdrawiam Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 26 maja 2011 Udostępnij #1993 Napisano 26 maja 2011 Nam robił znajomy pracuje w sklepie z płytkami. Wizualizacje łazienek w niektórych sklepach robia za darmo pod warunkiem,że się kupi u nich kafelki Link do komentarza
m & l Napisano 28 maja 2011 Udostępnij #1994 Napisano 28 maja 2011 Witajcie,u nas dzieje się tak dużo, że nie ma czasu zgrywać zdjęć, wciąż pojawiają się nowe.Stan na wczoraj:Dla tych, którzy jeszcze nie są na etapie kominów - zwróćcie na nie szczególną uwagę. My chociaż chcieliśmy murowane, teraz widzimy, ile łazienki na górze nam "zjadły". Damy radę jakoś, ale nie można poszaleć, tak jak na wizualizacjach wyżej.Odnośnie kominów:my zrobilismy murowane i łazienke mamy normalnych rozmiarów (kilka postów wyżej dodałam zdjecia jeszcze bez scianek ale łazienke dobrze widac) cos musieli Wam zle zrobic! Jak ogladamy Wasze zdjecia to faktycznie cos jest nie tak!!! :/ szkoda bo ładne pomieszczenie. Link do komentarza
Rysiek10 Napisano 29 maja 2011 Udostępnij #1996 Napisano 29 maja 2011 A czy ktoś mógłby sie pochwalić wizualizacją kuchni ? Link do komentarza
RUDEUS Napisano 29 maja 2011 Udostępnij #1997 Napisano 29 maja 2011 Świetna wizualizacja. Dołączyłem też moją - projektantka chyba nie radziła sobie z programem Natomiast zamysł mój jest taki - pod oknem dachowym prostokątna wanna symetryczna, lustro duże, umywalka podblatowa - kamień i półki przy lustrach oraz wannie - płytki z serii Zambia...ale to się może zmienić...teraz korzystamy z łazienki na dole. Czekamy na wygraną w lotto to zrobimy górną Pozdrawiam wszystkich Link do komentarza
kruchatki Napisano 30 maja 2011 Udostępnij #1998 Napisano 30 maja 2011 Cytat Odnośnie kominów:my zrobilismy murowane i łazienke mamy normalnych rozmiarów (kilka postów wyżej dodałam zdjecia jeszcze bez scianek ale łazienke dobrze widac) cos musieli Wam zle zrobic! Jak ogladamy Wasze zdjecia to faktycznie cos jest nie tak!!! :/ szkoda bo ładne pomieszczenie. Rozwiń Może to kwestia tego, że mamy tam więcej przewodów (kocioł "na wszystko" + za 1,5 roku gaz) oraz przesunięcie całości w stronę szczytu domu, żeby mniejsza część wystawała z dachu.No cóż - damy radę Pomysł na łazienkę jest, może nie będzie źle Hydraulika już się rozkłada... Link do komentarza
jacech1 Napisano 30 maja 2011 Udostępnij #1999 Napisano 30 maja 2011 Cytat Pozdrawiam Rozwiń WitamCzy drzwi wejściowe macie z firmy ART TOM ?? Link do komentarza
iwona k Napisano 30 maja 2011 Udostępnij #2000 Napisano 30 maja 2011 Cytat WitamCzy drzwi wejściowe macie z firmy ART TOM ?? Rozwiń Nie, drzwi są firmy Door system nr DS04, pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się