tqlis Napisano 7 kwietnia 2008 Udostępnij #351 Napisano 7 kwietnia 2008 Cytat Przejrzałam faktury.Na stal wydaliśmy 9600.A jeszcze czegoś ciągle brakuje.Mamy zalany strop.Murarze zaczęli stawiać ściany poddasza.Jeszcze z kilkaset złotych na pewno. Dzieki wielkieW ciagu 4-5 dni zalana bedzie juz ława u nas. Czy moge prosic agatkowiczow o cene jaka wydaliscie na materialy na stan surowy bez okien?Ja przewiduje koszt 120-150 tys. Moze sie uda, choc wiadomo, ze nigdy strzal sie nie sprawdza.Dzieki i pozdrawiam Link do komentarza
elta Napisano 10 kwietnia 2008 Udostępnij #352 Napisano 10 kwietnia 2008 U nas wczoraj zalali ławę,a jutro ruszamy z bloczkami.W końcu widać ,że coś się dzieje . Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij #353 Napisano 12 kwietnia 2008 witam, u nas nareszcie coś sie ruszyło Zamówiliśmy beton na ławy i bloczki, kupiliśmy cegłę porotherm na ściany. została stal do kupienia i izolacja i ocieplenie fundamentów.Zaczynamy 10 maja !!! Link do komentarza
Bernas Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij #354 Napisano 15 kwietnia 2008 Witam ponownie Okna wstawione, połowa elewacji ocieplona.Na dniach rusza elektryk i instalator. Oby do przodu Link do komentarza
tqlis Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij #355 Napisano 15 kwietnia 2008 Cytat U nas wczoraj zalali ławę,a jutro ruszamy z bloczkami.W końcu widać ,że coś się dzieje . Przeciez lawa powinna odstac minimum dwa tygodnie. Beton nawet nie powiąże sie. Takie szybkie budowanie skonczyc sie moze pozniejszym pekaniem scian. Jezeli jeszcze nie zaczeliscie, to wstrzymajcie sie na parenascie dni. Link do komentarza
tqlis Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij #356 Napisano 15 kwietnia 2008 Pytanie do Bernas:Masz fajne drewniane okna i drzwi. Mozna wiedziec jaki byl koszt wszystkich okien i drzwi?Pozdrawiam Link do komentarza
Bernas Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij #357 Napisano 15 kwietnia 2008 Cytat Pytanie do Bernas:Masz fajne drewniane okna i drzwi. Mozna wiedziec jaki byl koszt wszystkich okien i drzwi?Pozdrawiam Za okna i drzwi zapłaciłem 16700zł Link do komentarza
tqlis Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij #358 Napisano 16 kwietnia 2008 Cytat Za okna i drzwi zapłaciłem 16700zł Czy cena zawiera drzwi garazowe i drzwi do pokoii? Link do komentarza
Bernas Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij #359 Napisano 16 kwietnia 2008 Cytat Czy cena zawiera drzwi garazowe i drzwi do pokoii? No bez przesady Link do komentarza
tqlis Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij #360 Napisano 17 kwietnia 2008 Cytat No bez przesady Link do komentarza
JEROMINO Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij #361 Napisano 17 kwietnia 2008 Bernas okna frontowe masz zgodne z planem czy większe . Link do komentarza
Bernas Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij #362 Napisano 17 kwietnia 2008 Cytat Bernas okna frontowe masz zgodne z planem czy większe . Szerokość zgodna z projektem wysokość 145cm Link do komentarza
madzia.blue Napisano 18 kwietnia 2008 Udostępnij #363 Napisano 18 kwietnia 2008 Cytat Witam ponownie Okna wstawione, połowa elewacji ocieplona.Na dniach rusza elektryk i instalator. Oby do przodu No bernas to się gonimy Dodam tylko że twoje drzwi i okna są PIĘKNE!! niestety u nas nie miałam takiego wyboru.Balkon u góry z łukiem będziemy mieli w przyszłym tyg. tak samo drzwi od frontu.Nasze okienka po oklejane są białą taśmą więc dziwnie wyglądają i oczywiście w tych moich szprosy są pomiedzy szybkami dlatego ten twój efekt bez bezkonkurencyjny.Dodam tylko że za moje z roletami i bramą dałam 2 razy więcej Link do komentarza
Bernas Napisano 18 kwietnia 2008 Udostępnij #364 Napisano 18 kwietnia 2008 Dziękuje za uznanie dla naszego wyboru Link do komentarza
kulka Napisano 19 kwietnia 2008 Udostępnij #365 Napisano 19 kwietnia 2008 Ładne te Wasze domki Link do komentarza
frogly1 Napisano 20 kwietnia 2008 Udostępnij #366 Napisano 20 kwietnia 2008 @BernasNa początek gratulacje Agatka wygląda rewelacyjnie. A teraz moje pytanka;1. ile kosztowało cię podłączenie prądu na odcinku 180 m u mnie jest około 300?2. Mogłbyś zamieścić skan lub fotkę z fragmentem projektu gdzie masz kotłownię ?pozdraawiam. Link do komentarza
zienek2 Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij #367 Napisano 22 kwietnia 2008 Witam, po dłuższej przerwie mamy już stan zamknięty(drzwi wejściowe tymczasowe).Tak dla ciekawych z okolic Warszawy za okna zapłaciliśmy 13tys,brama 2500x2500 w kolorze okien z napędem- 5tys.W środku elektryk już kończy i teraz czekamy na tynkarzy.Pozdrawiam Link do komentarza
mirm Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij #368 Napisano 22 kwietnia 2008 Witam,Przymierzam sie do wyboru projektu Agatki.Pytanie do "zienek2". O ile podnieśliście ścianę kolanową?Pozdrawiam. Cytat Witam, po dłuższej przerwie mamy już stan zamknięty(drzwi wejściowe tymczasowe).Tak dla ciekawych z okolic Warszawy za okna zapłaciliśmy 13tys,brama 2500x2500 w kolorze okien z napędem- 5tys.W środku elektryk już kończy i teraz czekamy na tynkarzy.Pozdrawiam Link do komentarza
zienek2 Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij #369 Napisano 22 kwietnia 2008 Cytat Witam,Przymierzam sie do wyboru projektu Agatki.Pytanie do "zienek2". O ile podnieśliście ścianę kolanową?Pozdrawiam. ścianka kolankowa jest podniesiona o trzy cegły. Link do komentarza
Monnik1 Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij #370 Napisano 22 kwietnia 2008 Bernas, czy scianke kolankowa masz zgodnie z projektem? dzieki Link do komentarza
Bernas Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij #371 Napisano 22 kwietnia 2008 Cytat Bernas, czy scianke kolankowa masz zgodnie z projektem? dzieki Jest podniesiona o 20cm. Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 25 kwietnia 2008 Udostępnij #372 Napisano 25 kwietnia 2008 Witam, szybkie pytanie ile kupowaliście stali na Agatkę z garażem 2-stanowiskowym lub z garażem pojedyńczym ?? Link do komentarza
kulka Napisano 25 kwietnia 2008 Udostępnij #373 Napisano 25 kwietnia 2008 Cytat Witam, szybkie pytanie ile kupowaliście stali na Agatkę z garażem 2-stanowiskowym lub z garażem pojedyńczym ?? Dokładnie nie wiem ile,ale zapłaciliśmy ponad 10000. Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 25 kwietnia 2008 Udostępnij #374 Napisano 25 kwietnia 2008 Dziękuję Kulka za odpowiedź, bardziej mnie interesuje ile kilogramów czy ton potrzeba.Może ktoś pamięta, prosze o odpowiedź pilna sprawa bo chcemy kupić stal a nie bardzo wiem ile, a stal drożeje lepiej i szybciej niż papiery na GPW (sam nie wiem czy się śmiać czy płakać) Link do komentarza
Bernas Napisano 26 kwietnia 2008 Udostępnij #375 Napisano 26 kwietnia 2008 WitamZamieściłem w albumie kilka nowych fotek: http://bernas.fotosik.pl/albumy/420449.htmlBudynek już praktycznie cały jest ocieplony. Tworzy sie instalacja elektryczna od poniedziałku ( z małym poślizgiem) zacznie powstawać instalacja CO woda . Miałem dzisiaj spotkanie z gościem który będzie mi od 15 maja robił tynki po pomiarze okazało się ze jest ich do zrobienia ponad 450mkw (myślałem ze będzie mniej ) Zamówiłem też parapety do wewnątrz granitowe i tu jako ciekawostkę podam że za wszystkie parapety do wewnątrz zapłaciłem 590zł !!! Stolarz który robił mi okna za 1 parapet liczył sobie 80zł. Zastanawiam się jakie parapety zrobić na zewnątrz czy też granitowe czy z płytek. Jakie są wasze zdania na ten temat ? Link do komentarza
kulka Napisano 27 kwietnia 2008 Udostępnij #376 Napisano 27 kwietnia 2008 Bernas,a ile styropianu kupiłeś i jakiej grubosci -jaka wyszła powierzchnia do ocieplenia?Idę na łatwiznę i nie chce mi się liczyć A jeśli chodzi o tynki wewnętrzne-nam fachowiec powiedział bez mierzenia-po ,,rzuceniu okiem "-że będzie ok 460mkwNo i nie wiele się pomylił... Link do komentarza
Bernas Napisano 27 kwietnia 2008 Udostępnij #377 Napisano 27 kwietnia 2008 Cytat Bernas,a ile styropianu kupiłeś i jakiej grubości -jaka wyszła powierzchnia do ocieplenia? Styropian kupiłem o grubości 15cm. Zamówiłem go około 175mkw( i tyle wystarczyło ) ale ze względu na to że do powierzchni elewacji wliczane są również otwory okienne to całkowita powierzchnia elewacji wynosi około 210mkw (to jest istotne przy rozliczeniu z wykonawcą) Link do komentarza
Bernas Napisano 29 kwietnia 2008 Udostępnij #378 Napisano 29 kwietnia 2008 Czy już nikt nie odwiedza tego forum Link do komentarza
ilona i daniel Napisano 30 kwietnia 2008 Udostępnij #379 Napisano 30 kwietnia 2008 Cytat Czy już nikt nie odwiedza tego forum oczywiście, że odwiedza. Jesteśmy w trakcie tynków wewnętrznych a potem zewnętrznych. Link do komentarza
Bernas Napisano 30 kwietnia 2008 Udostępnij #380 Napisano 30 kwietnia 2008 Fotki z dzisiaj Link do komentarza
kubunia1 Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #381 Napisano 1 maja 2008 Bernas dzięki za zaangazowanie na forum.Wszelkie twoje odpowiedzi i zdjęcia sa bardzo pomocne.Ja narazie siedze cicho bo utknelam na papieriologii ale jak tylko cos drgnie to będe pisaćPozdrawiam wszystkich. Link do komentarza
madzia.blue Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #382 Napisano 1 maja 2008 Ja czytam cały czas... a nie pisze bo nie miałam czasu.... "chrzciny malutkiej"U nas tynki wewnętrzne i hydraulika się zaczyna... kładziemy tynki gipsowe... wyglądają ślicznie.... cały garaż mamy otynkowany tradycyjnie i widać różnicę.... z oknami się bujamy... oczywiście dostaliśmy w końcu okno łukowe nad wejście ale nie wszystko jest ok ( a to białe listwy, a to białe cos tam..... ma przyjechać serwis i wymienić więc człowieka szlak trafia)Bernaś coś za mało tych mkw co podałeś tynków wewnętrznych.... gość mi powiedział że wyliczy ale już jest dużo więcej niż 450 nie mówiąc o garażu który mam otynkowany i go nie liczę.....?? Link do komentarza
Bernas Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #383 Napisano 1 maja 2008 Mierząc samemu wyszło mi około 430mkw, koles od tynków mierzył sprytnym elektronicznym ustrojstwem pewnie dokładniejszym od mojej tasmy i wyszło mu 450 ( razem z garazem) Czyli swoich danych jestem raczej pewny. W zestawieniu dołączonym do projektu o ile dobrze pamiętam tez jest cos około 450mkw Link do komentarza
madzia.blue Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #384 Napisano 1 maja 2008 Cytat Mierząc samemu wyszło mi około 430mkw, koles od tynków mierzył sprytnym elektronicznym ustrojstwem pewnie dokładniejszym od mojej tasmy i wyszło mu 450 ( razem z garazem) Czyli swoich danych jestem raczej pewny. W zestawieniu dołączonym do projektu o ile dobrze pamiętam tez jest cos około 450mkw liczysz ścianki działowe na górze?? Link do komentarza
Bernas Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #385 Napisano 1 maja 2008 Cytat liczysz ścianki działowe na górze?? TAK Link do komentarza
kulka Napisano 2 maja 2008 Udostępnij #386 Napisano 2 maja 2008 Moje postępy na budowie:http://urszulak.fotosik.pl/albumy/424388.html Link do komentarza
Bernas Napisano 3 maja 2008 Udostępnij #387 Napisano 3 maja 2008 Fotki z poddasza . Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 5 maja 2008 Udostępnij #388 Napisano 5 maja 2008 Witam, humus zebrany, dom wytyczony, jutro zaczynają kopanie fundamentów (wreszcie)Kupiliśmy już wszystkie materiały do budowy, musimy kupić drewno na więźbę i pokrycie na dach. Link do komentarza
marcinm Napisano 6 maja 2008 Udostępnij #389 Napisano 6 maja 2008 Zamieczczam zdjęcia mojej Agatki po 2 miasiącach prac Link do komentarza
goliaty Napisano 6 maja 2008 Udostępnij #390 Napisano 6 maja 2008 Witam wszystkich Agatkowiczow!!!!!Wlasnie kupilismy ten projekt i jestesmy bardzo zadowoleni z decyzji , a teraz zastanawiamy sie czy kupowac materialy? czy poczekac do zimy bo wlasciwie prace planujemy na wiosne, teraz zajmujemy sie papierkami (przepisaniem dzalki,pozwoleniem na budowe itp)mamy nadzeje ze sie wyrobimy????? Link do komentarza
kubunia1 Napisano 7 maja 2008 Udostępnij #391 Napisano 7 maja 2008 Witajcie U mnie w dalszym ciagu wszystko tkwi w martwym punkcie probuje uporac sie z papierkową robatą,a tak bardzo chcialabym byc juz na etapie przynajmniej fundamentow no ale narazie musze zacisnac zeby i ganiac po urzedach.W wolnych chwilach szukam inspiracji do mojego wymarzonego domku.Udalo mi sie z pomocą mojej znajomej stworzyc malą wizualizacje wnetrza agatki z zabudowanym podcieniem.Mam nadzieje ze uda mi sie wkleic zdjecie. Link do komentarza
Bernas Napisano 8 maja 2008 Udostępnij #392 Napisano 8 maja 2008 W końcu koniec walki z ociepleniem Link do komentarza
Dori_DJC Napisano 9 maja 2008 Udostępnij #393 Napisano 9 maja 2008 Witajcie,Zdecydowaliśmy się na zakup projektu – Agatka z podwójnym garażem. Teraz myślimy nad zmianami, m.in. przenosimy kotłownię na tył garażu, zabudowujemy podcień. W związku z tym mam kilka pytań. Bernaś, widzę, że Ty zastosowałeś takie rozwiązanie. Możesz napisać jakie wymiary ma Twoja kotłownia i jaki rodzaj ogrzewania zastosowałeś? I jeszcze jedno – jakie wymiary ma pokój na poddaszu po zrobieniu wejścia na strych z korytarza, jaka jest teraz jego szerokość?Będę wdzięczna za wszystkie rady dla początkujących Link do komentarza
madzia.blue Napisano 14 maja 2008 Udostępnij #394 Napisano 14 maja 2008 Witam Wszystkich!!!Gratuluje wyboru nowym "Agatkowiczą" Widzę że cisza na forum i wszyscy bardzo zajęci... ładna pogoda pewnie powoduje brak czasu na pisanie U nas jak na razie tynki wewnętrzne ukończone.... elektryka też... ale jak zwykle nie obyło się bez problemów.Elektryk nie zdążył dokończyć bo wziął zaliczkę i zniknął do Belgii. Musieliśmy prosić znajomego gdyż "dreptała" ekipa od tynków.Od wczoraj weszli z hydrauliką.... My montujemy kominek z płaszczem i do tego piec gazowy... chcieliśmy jeszcze powiesić kolektory ale na razie rezygnujemy..... patrz brak kasyyyyy!!!!!Kolejnym etapem będzie ocieplenie z zewnątrz.... zbieram też na projekt ogrodu... pewnie sam ogród za 2 lata lecz chciała bym wiedzieć jak mniej więcej rozplanować te swoje metry... a brak mi już weny na organizowanie tego samemu.kubunia1 bardzo podoba mi się projekt wnętrz... w jakim programie to zostało zrobione? bernas ta twoja Agatka no ślicznie!!!!!!marcinm bo mnie dogonisz w takim tempie!!!!! Pozdrawiam Wszystkich jeszcze raz i czekam na fotki bo mnie ciekawość zje co można jeszcze wymyśleć Link do komentarza
aagaab Napisano 14 maja 2008 Udostępnij #395 Napisano 14 maja 2008 Cytat Witam Wszystkich!!!Gratuluje wyboru nowym "Agatkowiczą" Widzę że cisza na forum i wszyscy bardzo zajęci... ładna pogoda pewnie powoduje brak czasu na pisanie U nas jak na razie tynki wewnętrzne ukończone.... elektryka też... ale jak zwykle nie obyło się bez problemów.Elektryk nie zdążył dokończyć bo wziął zaliczkę i zniknął do Belgii. Musieliśmy prosić znajomego gdyż "dreptała" ekipa od tynków.Od wczoraj weszli z hydrauliką.... My montujemy kominek z płaszczem i do tego piec gazowy... chcieliśmy jeszcze powiesić kolektory ale na razie rezygnujemy..... patrz brak kasyyyyy!!!!!Kolejnym etapem będzie ocieplenie z zewnątrz.... zbieram też na projekt ogrodu... pewnie sam ogród za 2 lata lecz chciała bym wiedzieć jak mniej więcej rozplanować te swoje metry... a brak mi już weny na organizowanie tego samemu.kubunia1 bardzo podoba mi się projekt wnętrz... w jakim programie to zostało zrobione? bernas ta twoja Agatka no ślicznie!!!!!!marcinm bo mnie dogonisz w takim tempie!!!!! Pozdrawiam Wszystkich jeszcze raz i czekam na fotki bo mnie ciekawość zje co można jeszcze wymyśleć Witam,Przymierzam się do wyboru Agatki 2g, ale nurtują mnie dwa pytania. Z tego co pamiętam to nie zabudowałaś podcienia, jak oceniasz wielkość jadalni? Jakbyś mogła zamieścić więcej fotek byłoby super A drugie pytanie jest do wszystkich: gdzie planujecie ustawić telewizor w salonie?Z góry dzieki za podzielenie się pomysłami Pozdrawiam Link do komentarza
madzia.blue Napisano 14 maja 2008 Udostępnij #396 Napisano 14 maja 2008 ano tak mamy podcień i jadalnie nie wypada za duża...... może wejdzie okrągły stól i 6 osób powinno się zmieścić......w kuchni zmieszczę więcej szafek gdyż drzwi do spiżarki mam od korytarza.... telewizor chcemy powiesić na dużej ścianie jak się wchodzi po lewej stronie (nasza odbicie lustrzane).Zaraz zmykam na budowę postaram się o fotki Link do komentarza
anett08 Napisano 16 maja 2008 Udostępnij #397 Napisano 16 maja 2008 Cytat ano tak mamy podcień i jadalnie nie wypada za duża...... może wejdzie okrągły stól i 6 osób powinno się zmieścić......w kuchni zmieszczę więcej szafek gdyż drzwi do spiżarki mam od korytarza.... telewizor chcemy powiesić na dużej ścianie jak się wchodzi po lewej stronie (nasza odbicie lustrzane).Zaraz zmykam na budowę postaram się o fotki cześć,z mężem zdecydowaliśmy się na projekt Agatki już bardzooo dawno temu. Do tej pory nie wiedzieliśmy, czy będziemy mogli się budować gdyż mieliśmy problemy z działką, ale to już za nami chcemy zakupic projekt Agatki, tylko mam do Was jedno pytanie odnośnie adaptacji projektu, ile Was kosztowały zmiany w projekcie podczas adaptacji projektu???p.s czy ktoś z Was budował Agatkę w okolicach W-wy?pozdrawiam wszytskichAnett Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 16 maja 2008 Udostępnij #398 Napisano 16 maja 2008 my budujemy pod Wawą, zmiany w projekcie kosztowały nas z adaptacją (zagospodarowanie działki) 800 zł. Link do komentarza
anett08 Napisano 16 maja 2008 Udostępnij #399 Napisano 16 maja 2008 Cytat my budujemy pod Wawą, zmiany w projekcie kosztowały nas z adaptacją (zagospodarowanie działki) 800 zł. Świetnie i dzięki za odp. A jezeli można wiedzieć to gdzie budujecie swoją Agatkę? Chętnie bym obejrzała z bliska i na zywo . dzięki wszystkim za Wasze wpisy, wielu osobom się przydadzą. mam nadzieję, że już niedługo będę mogła i ja się pochwalić oraz podpowidać innymAnett Link do komentarza
zienek2 Napisano 16 maja 2008 Udostępnij #400 Napisano 16 maja 2008 Witam nowych Agatkowiczów!My też budujemy Agatkę koło Warszawy w gminie Wieliszew.Tynkowanie już skończone,po podniesieniu ścianki kolankowej o 3 cegły i poszerzeniu garazu o 1m wyszło nam prawie 700m tynków!!!Byliśmy bardzo zdziwieni bo Bernaś napisał,że ma 450m,wiedzieliśmy,że u nas będzie więcej,ale nie spodziewaliśmy się,że aż tyle.Sami zmierzyliśmy i faktycznie wyszło 676m.Pozdrawiam wszystkich zapracowanych na budowach:) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się