tomasz82 Napisano 11 kwietnia 2013 #1 Napisano 11 kwietnia 2013 Witam Mam do cyklinowania podłogi -dwa małe pokoje . Nie opłaca się wypożyczać cykliniarki i targanie jej na 3 kondygnację . Mam szlifierkę taśmową i mimośrodową . Którą należy użyć do renowacji parkietu ???Jaki rodzaj papieru użyć - grubość ziarna ???PozdrawiamŁukasz
bajbaga Napisano 11 kwietnia 2013 #2 Napisano 11 kwietnia 2013 Cytat Nie opłaca się wypożyczać cykliniarki i targanie jej na 3 kondygnację . Oj - opłaca się, opłaca.
bajbaga Napisano 11 kwietnia 2013 #4 Napisano 11 kwietnia 2013 Bo:- zapewne nigdy nie szlifowałeś dużych powierzchni, małym "zaborem",- jeśli zedrzesz tylko 0,5mm z powierzchni około 30m2, to wyprodukujesz ponad 0,15m3 drobnego pyłu,- czasowo cała operacja nie jest porównywalna, a i krzyż mniej napierdziela,- .........................
animus Napisano 11 kwietnia 2013 #5 Napisano 11 kwietnia 2013 (edytowany) Cytat Witam Mam do cyklinowania podłogi -dwa małe pokoje . Nie opłaca się wypożyczać cykliniarki i targanie jej na 3 kondygnację . Mam szlifierkę taśmową i mimośrodową . Którą należy użyć do renowacji parkietu ???Jaki rodzaj papieru użyć - grubość ziarna ???PozdrawiamŁukasz Widzę że jesteś zawzięty ,no cóż ty będziesz to szlifował ale cykliniarką są lepsze efekty,lepiej wyprowadzisz uzyskasz równiejszą powierzchnię.Sam zdecyduj tu masz wszystko w opisie jaki papier: Edytowano 11 kwietnia 2013 przez animus (zobacz historię edycji)
Kirk Napisano 11 maja 2013 #6 Napisano 11 maja 2013 Potwierdzam słowa przedmówców - małą cykliniarką można co najwyżej przeczyścić jakieś bardzo trudno dostępne miejsca, ale na większych powierzchniach trudno będzie utrzymać równą powierzchnię.
Oknobyt Napisano 9 stycznia 2014 #7 Napisano 9 stycznia 2014 Odnośnie cyklinowanie podłóg to podsyłam podobny wątek istniejący już na forum https://forum.budujemydom.pl/renowacja-laki...787#entry399787
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się