Kachaa__ Napisano 5 kwietnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 5 kwietnia 2013 (edytowany) Witam! Chciałabym urządzić sypialnie w pomieszczeniu bez okna. Otórz pokój będzie sąsiadował z kuchnią, w której znajduje się duże okno. Zależałoby mi na tym aby był to pokój intymny i w miarę jasny, dlatego też myślałam o oknie z szybą wenecką lub o czymś podobnym. Zależy mi aby w pokoju była również dobra wentylacja.Poczatkowo myślałąm o luksferach, ale co z wentylacja? Czy mógłby mi ktoś coś podpowiedziec? Edytowano 5 kwietnia 2013 przez Kachaa__ (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Lucynkka Napisano 11 kwietnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 11 kwietnia 2013 Nie bardzo się znam na takich rzeczach ale ja bym nie wytrzymała bez okna w sypialni. Czułabym, że jestem zamknięta w tej przestrzeni za bardzo.. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 kwietnia 2013 Udostępnij #3 Napisano 13 kwietnia 2013 Ja bym wybrała luksfery i to na obydwu ścianach, na tej nowowobudowanej i tej dzielącej sypialnie z pokojem.Pokój stanie się jasnyA co do wentylacji, to nie zaznaczyłaś gdzie w mieszkaniu masz przewody wentylacyjne. 1 Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 kwietnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 13 kwietnia 2013 (edytowany) Cytat [...] Czy mógłby mi ktoś coś podpowiedziec? Przydałyby się jakieś orientacyjne wymiary pomieszczenia jakie jest okno - ile skrzydeł?A może inaczej postaw ścianę (prostopadle do przedstawionej na Twoim projekcie) i zrób sypialnię z oknem, a kuchnię oświetl luksferami na części ściany dobudowywanej... Wentylacja, woda i kanalizacja pewnie jest na ściance od łazienki, więc tu byłaby "ciemna" kuchnia Edytowano 13 kwietnia 2013 przez stach (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Areq Napisano 23 kwietnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 23 kwietnia 2013 Takie rozwiązanie wydaje mi się ryzykowne. Spiżarnia, garderoba, schowek w pomieszczeniu bez okien jest ok, ale sypialnia - jakoś nie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się