Skocz do zawartości

Wysokość i szerokość blatów kuchennych

Recommended Posts

Gość mhtyl
Napisano
Cytat

Co za bzdury panie Dr

A konkretnie to gdzie te bzdury? Panie Me.
  • 1 rok temu...
Gość jacek z kamienia
Napisano
Panie Piotrze. Co za pierdoły Pan wymyślił? Jakie schodki? Jak ma Pan u siebie tak zrobione , to życzę zdrowia.pozdrowienia . jacek z kamienia.
Gość stach
Napisano
Pewnie chce zrobić blat roboczy podzielony na dwie części - jedna dla niego (ma 195 cm wzrostu, więc kawałek blatu na wysokości 95 cm) druga dla żony(wzrost 155 cm, blat na wysokości 75 cm) i stąd te schodki na blacie icon_rolleyes.gif
  • 8 miesiące temu...
Napisano
Dlaczego standardowe blaty w Polsce mają szerokośc 60 cm? Podobno uwarunkowane historycznie to jest, zna ktos odpowiedz?
Napisano
ja znam
to od specjalnego koszyka, gdzie mieściła się kopa jaj
wg innego źródła miały się tam (na blacie) zmieścić dwie stopy warszawskie, galicyjskie, lub litewskie, ale te ostatnie to chyba tylko z obgryzionymi pazurami :scratching:
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Pewnie dla tego blaty mają 60 cm szerokości ze "stopa" jest miarą długości w angielskim systemie mierniczym i ma 30 cm długości czyli stopy dają nam 60 cm
Gość devileczek
Napisano
Na jakiej wysokosci ustalic blat. moja zona ma 165cm a ja 193cm ?
Gość Krzycho
Napisano
Kiedyś gość wykonujący długo kuchnie powiedział mi, że jest blat ma 60cm bo to granica gdzie zaczyna się swobody montaż drogiego sprzętu AGD. Dla lepszych sprzętów blat powinien mieć 80 cm, a to już trzeba ciąć ze 120 i koszty rosną, biznes dodał i się zaśmiał. Hm w tym też coś jest.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...