Skocz do zawartości

Chłodziarko-zamrażarka

przemty

Recommended Posts

Napisano
Potrzebuję kupić jakąś podstawową chłodziarko-zamrażarkę, bez wodotrysków i innych tego typu udziwnień. Ma być ona do niewielkiej kuchni wiec wymiary "poziome" możliwie jak najmniejsze.Jedynie co chciałbym to, aby miała w zamrażarce 3 szuflady. Przedział cenowy do ok. 1500 zł.
Na co warto zwrócić uwagę, tzn. jakiego producenta, model ?
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Tak jak czytam opinie, to chyba zdecyduję się właśnie na jakąś lodówkę Whirlpoola. Ale jeszcze nie wiem na jaki model.

Ja jestem od 3 lat uzytkowniczką lodówki Whirlpool i to dokladnie tego modelu co na foto w zyciu nie polecilabym nikomu tego złomu.Najpier zaczęla korodować przy rączkach,następnie blacha sama od lekkiego stukniecia zapadała sie,a w pierwszych dniach okresu pogwarancyjnego popsula się cała uszczelka najpierw przy duzych drzwiach,a potem drzwiach od zamrażarki.Wymiana takich drzwi to koszt bez mała calej lodowki bo nie mozna dokupic samych uszczelek.Jedynym plusem jest to,że ten złom mimo,że wygląda jak znaleziony na smietniku w Polsce,nie za granicą,bo zza granicy dobry sprzet ludzie ściagają to nadal chodzi.Dla mnie to strata pieniedzy zupełna.

Gdybym miala wybierac do kwoty 1500 zł to ja bym kupila taką http://www.euro.com.pl/lodowki/bosch-kgv36vl31e.bhtml
Napisano
Lodówko zamrażarka to wydatek około 1500- 2 tyś zł w zależności od tego na jaką firme oraz pojemność się zdecydujemy. My posiadamy u siebie Indesit i muszę przyznać,że bardzo dobrze się sprawdza,polecam. Ewentualnie Whirpool.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Mam Polar PCB 311 A+S, koloru srebrnego, wysokość chyba 175 cm, kosztowała niecały tysiąc

Jestem zadowolona, tylko dzwiczki musiały być przemontowane, bo otwieranie pasowało mi w drugą strone
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Ostatnio sprzedawca w sklepie pokazał mi lodówki z 6 zmysłem, No-frost fresh control, podoba mi się w nich to, że jedzenie nie wysycha, bo w części chłodniczej utrzymywany jest wysoki poziom wilgotności, ale tez nie powstaje szron. Chyba się na taką zdecyduję.
Napisano (edytowany)
Cytat

A co sądzicie o takiej lodówce http://www.neo24.pl/?p=lg_gs_3159_wbfv1 mamy z żoną na nią chrapkę.Może ktoś ma lg i opowie o swoich wrażeniach z użytkowania.

odradzam LG to firma przereklamowana , do tego ma szajskie produkty mam obecnie lg i masę kłopotu z 2-dwoma poprzednimi, na czas reklamacji przez 2miechy żyłem bez lodówki ,nie polecam wybierz coś innego ale nie lg Edytowano przez tomasz234 (zobacz historię edycji)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano (edytowany)
Cytat

Wszędzie czytam, żeby brać LG bo dobra firma itd a tu kolega powyżej zaprzecza temu. icon_eek.gif

A co sądzicie o modelu LG GC399SLQW http://www.lg.com/pl/lodowki/lg-GC-399SLQW-kombi ?

witam

po długiej wojnie z LG i serwisem i po 2 reklamacjach lodówek mam ten model na razie sprawuje sie od 3 miesięcy dobrze, ciekaw jestem czy wytrzyma ponad pół roku, bo jak do tej pory z tym ich produktem był problem, oczywiście mieliśmy razem z narzeczona problem ponieważ na stanie nie była w kolorze silver-platinium tylko białe wiec czekałem dodatkowo miesiąc czasu na sprowadzenie odpowiedniej. Z firma LG nie chce mieć już kiedykolwiek do czynienia jest to najtańszą chinina jaką można mieć
Pozdrawiam i odradzam

A tak po krotce do kolegi powyżej jak masz czas dużo czasu i nerwy to bierz LG ja nie polecam Edytowano przez tomasz234 (zobacz historię edycji)
Napisano (edytowany)
hmmm każda opinia jest cenna

szkoda tylko, że u każdego producenta zdarzają się takie wpadki jak u Ciebie- zawsze są komentarze od skrajnie pozytywnych po skrajnie negatywne - nawet u Liebherr-a

i weź tu wybierz coś... Edytowano przez przemty (zobacz historię edycji)
Napisano (edytowany)
Ja szukając lodówko-zamrażarki patrzyłam na pojemność względem wymiarów zewnętrznych.Im większa pojemność a niewielkie wymiary tym lepiej.Ten wskaźnik okazał się najwyższy w modelu Whirpoola WBE 3412.W tym czasie moja mama potrzebowała lodówki i wybrałam jej model z Elektroluxa.Tak się jakoś spodobał mi układ półek,różnych szuflad,że jak pojechałam kupić ten mój wybrany model to zgłupiałam. Doszłam do wniosku,że dużo lepszy rozkład półek i szuflad mają lodówki Elektrolux.No i wybrałam model z tej firmy (chyba model ERB coś tam ,coś tam...).Wyglądała dużo zgrabniej od Whirpoola(ta sprawia wrażenie wielkiego kloca) i przy jej pojemności nie robiła wrażenia tak ogromnej. Nie mam zastrzeżeń, oprócz otwierania(nie ma "klamki" ).Uchwyt jest u dołu drzwi , więc czasem wymaga to sporej siły aby pokonać siłę magnesu.Mąż się śmieje , bo czasem zapieram się przy otwieraniu jakbym conajmniej chciała wyrwać te drzwi icon_confused.gif
Ale układ półek jest bardzo poręczny, szuflada "Fresh" na warzywa i owoce, fajna półka na drzwiach z takimi plastikowaymi "łapkami" dzięki czemu wstawione butelki nie "latają" przy otwieraniu drzwi. Nie ma "wodotrysków", ale spełnia zadanie.Wybrałam kolor inox.Akurat ten model ma powłokę "antyfinger", trudno zostawić na niej ślady paluchów a przy wycieraniu nie pozostają smugi.Przy dziecku to dobra rzecz.
A no i dodam-mąż koniecznie chciał ten fajny wkład do przechowywania butelek(na piwoooo).No i w tym modelu jest;-) Edytowano przez Czapi (zobacz historię edycji)
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Ja szukając lodówko-zamrażarki patrzyłam na pojemność względem wymiarów zewnętrznych.Im większa pojemność a niewielkie wymiary tym lepiej.Ten wskaźnik okazał się najwyższy w modelu Whirpoola WBE 3412.W tym czasie moja mama potrzebowała lodówki i wybrałam jej model z Elektroluxa.Tak się jakoś spodobał mi układ półek,różnych szuflad,że jak pojechałam kupić ten mój wybrany model to zgłupiałam. Doszłam do wniosku,że dużo lepszy rozkład półek i szuflad mają lodówki Elektrolux.No i wybrałam model z tej firmy (chyba model ERB coś tam ,coś tam...).Wyglądała dużo zgrabniej od Whirpoola(ta sprawia wrażenie wielkiego kloca) i przy jej pojemności nie robiła wrażenia tak ogromnej.

Fajna ta lodówka Whirlpoola, jak dla mnie bardzo zgrabna:) No ale rozumiem ze wolałaś coś innego.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Ja wybierałabym pomiędzy Amicą a Whirpoolem spośród producentów, napisałaś o tym, że interesuje Cię jak najmniejszy wymiar poziomy, ale chcesz mieć 3 szuflady w zamrażalce to niestety nic mniejszego niż na wymiar 1,70m wysokości nie kupisz, ale też wypadałoby spojrzeć raczej na pojemność zamrażalnika niż na ilość szuflad, które w niej są. W takiej lodówce mogą być np 2 szuflady w zamrażalniku i mogą mieć większą pojemność niż 3 szuflady, które już swoją ilością będą zabierać część miejsca.
  • 3 lata temu...
Napisano
Widzę tu sporo negatywnych opinii o lodówkach LG i w sumie jestem zaskoczony, bo sam posiadam sprzęt tej marki już od kilku lat i nigdy nic się nie działo. Teraz chcę mojej mamie wybrać jakąś lodówkę no frost i chodzę po forach. Z tego co widziałem na innych wątkach sporo ludzi poleca LG... nie wiem już co myśleć icon_smile.gif mnie nigdy nie zawiodła.
  • 1 rok temu...
Napisano

Ja polecam lodówko-zamrażarkę Liebherra. Posiadam pare lat swoją i rozmrażam ją rzadziej niż częściej. Dobrze chłodzi pomimo upływu lat i jeżeli już kiedyś miałaby przestać działać to pewnie skusiłabym się na następną tej samej marki. Tym bardziej, że nie tworzy się w niej dużo lodu i nie muszę jej często odmrażać. Dla mnie to jej największa zaleta.

Napisano

Przez 14 lat miałem lodówkę Siemensa - niestety na początku tego roku się zepsuła. To był jeden z pierwszych modeli no frost,a  dodatkowo miał wbudowany pojemnik do wody. Pierwszy "umarł" pojemnik :D i zaczeła cieknąc z niego woda. Potem padł agregat. Już nic nie pomogło. Teraz mamy LG i mam nadzieje, że podobnie nam podziała.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...