Gość mhtyl Napisano 6 listopada 2012 #1 Napisano 6 listopada 2012 Mam pytanie odnośnie odnowienia pokrycia ze skóry w sofie . Nie jest to pokrycie bardzo zniszczone ale ślady użytkowania widać szczególnie na siedzisku.Skora jest zabarwiona kolorem i w kilku miejsca popękała tak,że widać naturalny kolor skóry. Chodzi mi czy są jakieś środki aby odrestaurować to pokrycie tak aby było to estetyczne i w miarę trwałe. Mebel ma ponad dwa lata i wnioskuję ,że jakoś użytej skóry nie była najwyższa bo po takim okresie nie powinno być śladów użytkowania. Jeżeli ktoś kiedyś coś takiego robił to prosiłbym o podzielenie się swoją bezcenną wiedzą ze mną
GraM Napisano 7 grudnia 2012 #2 Napisano 7 grudnia 2012 Cytat Mam pytanie odnośnie odnowienia pokrycia ze skóry w sofie . Nie jest to pokrycie bardzo zniszczone ale ślady użytkowania widać szczególnie na siedzisku.Skora jest zabarwiona kolorem i w kilku miejsca popękała tak,że widać naturalny kolor skóry. Chodzi mi czy są jakieś środki aby odrestaurować to pokrycie tak aby było to estetyczne i w miarę trwałe. Mebel ma ponad dwa lata i wnioskuję ,że jakoś użytej skóry nie była najwyższa bo po takim okresie nie powinno być śladów użytkowania. Jeżeli ktoś kiedyś coś takiego robił to prosiłbym o podzielenie się swoją bezcenną wiedzą ze mną Może poszukaj na motoryzacji, tam też są fotele skórzane i ta opcja potrafi nieco kieszeń przetrzepać-może salony samochodowe coś poradziłyby?Ja mam zestaw mebli, ale ma chyba ze 20 lat i też w kilku miejscach zaczyna wyłazić "łysinka".Chętnie coś przeczytam, jak zwęszysz dobre kosmetyki, które nie zostawią plam na odzieży.
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 #3 Napisano 19 grudnia 2012 kurcze - i dlatego właśnie nie skusiłam się na meble skórzane , choć bardzo mi się podobają ...
Bochum80 Napisano 26 grudnia 2012 #4 Napisano 26 grudnia 2012 http://lederzentrum.pl/ - polecam, robiłem w samochodzie
Gość mhtyl Napisano 26 grudnia 2012 #5 Napisano 26 grudnia 2012 Cytat http://lederzentrum.pl/ - polecam, robiłem w samochodzie Wygląda obiecująco na filmie ale jak to się sprawdzi u mnie to dam znać jak to przetestuję Na pewno zdam relacje z prac restauratorskich
murgi Napisano 30 grudnia 2012 #6 Napisano 30 grudnia 2012 Również czeka mnie odnawianie, @mhtyl koniecznie daj znać jak poszło!
deq102 Napisano 18 stycznia 2013 #7 Napisano 18 stycznia 2013 Może poszukaj na motoryzacji, tam też są fotele skórzane i ta opcja potrafi nieco kieszeń przetrzepać-może salony samochodowe coś poradziłyby?Ja mam zestaw mebli, ale ma chyba ze 20 lat i też w kilku miejscach zaczyna wyłazić "łysinka".Chętnie coś przeczytam, jak zwęszysz dobre kosmetyki, które nie zostawią plam na odzieży.
GraM Napisano 29 maja 2013 #8 Napisano 29 maja 2013 Cytat Wygląda obiecująco na filmie ale jak to się sprawdzi u mnie to dam znać jak to przetestuję Na pewno zdam relacje z prac restauratorskich No i jakie efekty renowacji??
Gość mhtyl Napisano 29 maja 2013 #9 Napisano 29 maja 2013 Cytat No i jakie efekty renowacji?? No przykro mi ale nie mogę się na razie niczym pochwalić
kam82 Napisano 26 czerwca 2013 #10 Napisano 26 czerwca 2013 Cytat http://lederzentrum.pl/ - polecam, robiłem w samochodzie wygląda obiecująco. My niedawno kupiliśmy skórzaną sofę (żona się uparła), mam nadzieje że tak szybko nie będzie trzeba jej restaurować. Póki co żona pielęgnuje sofę takimi chusteczkami nawilżającymi do skóry.
sassanka Napisano 10 września 2013 #11 Napisano 10 września 2013 Sam raczej tego nie naprawisz, marne szanse. Moim zdaniem są dwa, no może trzy rozwiązania:1. kupić narzutę lub coś w tym stylu i przykryć kanapę2. oddać kanapę do tapicera, który to naprawi3. ewentualnie kupić nową sofę
Bochum80 Napisano 12 września 2013 #12 Napisano 12 września 2013 Cytat Sam raczej tego nie naprawisz, marne szanse. Moim zdaniem są dwa, no może trzy rozwiązania:1. kupić narzutę lub coś w tym stylu i przykryć kanapę2. oddać kanapę do tapicera, który to naprawi3. ewentualnie kupić nową sofę Poniżej efekt czterech wieczorków pracy - Before & After. Troche chęci... i zakupić fanty i wziąć się do pracy.
Gość mhtyl Napisano 12 września 2013 #13 Napisano 12 września 2013 To napisz jeszcze jakich cudów użyłeś Efekt końcowy nawet,nawet
Czapi Napisano 13 września 2013 #14 Napisano 13 września 2013 Cytat To napisz jeszcze jakich cudów użyłeś Efekt końcowy nawet,nawet Efekt bombowy.Na you-tube jest sporo filmików z konkretnymi produktami.Efekty są swietne.
bismart Napisano 23 października 2013 #15 Napisano 23 października 2013 Też miałam problem - kupiłam sobie piękne skórzane meble do salonu, ale niestety po paru latach straciły blask i powycierały się w strategicznych miejscach. Najpierw próbowałam coś sama, ale nie przynosiło to zadowalających mnie efektów. Zaczęłam więc szukać firmy zajmującej się renowacją mebli. Wybrałam tę http://www.favore.pl/118322_profesjonalne-...azowieckie.html i jestem zadowolona z efektów. Wyglądają jak nowe
reddress Napisano 25 października 2013 #16 Napisano 25 października 2013 Też bym chciała się dowiedzieć co to za specyfik, który tak cudownie działa, bo moje meble skórzane też już wymagają odrestaurowania. Na razie kanapę przykryłam narzutą, ale chce żeby znów wyglądała jak nowa, więc albo ją oddam do tapicera, albo spróbuję coś na własną rękę zdziałać.
mpb Napisano 20 lutego 2014 #17 Napisano 20 lutego 2014 Cytat Też bym chciała się dowiedzieć co to za specyfik, który tak cudownie działa, bo moje meble skórzane też już wymagają odrestaurowania. Na razie kanapę przykryłam narzutą, ale chce żeby znów wyglądała jak nowa, więc albo ją oddam do tapicera, albo spróbuję coś na własną rękę zdziałać. Dołączam się do pytania, bo po zdjęciach widać, że specyfik, którego używałeś zdziałał cuda, jestem pod wrażeniem.
ZłotyChłop Napisano 13 maja 2014 #18 Napisano 13 maja 2014 Cytat Dołączam się do pytania, bo po zdjęciach widać, że specyfik, którego używałeś zdziałał cuda, jestem pod wrażeniem. Są takie specyfiki w sklepach typu real, kaufland
Bochum80 Napisano 13 maja 2014 #19 Napisano 13 maja 2014 A więc tak: - to co na zdjęciach (samochód znajomego) było robione farbami w sprayu do skóry Coccine, szpachla do skóry, szare mydło do umycia, aceton do odtłuszczenia, drobny papier ścierny ... nie wiem jaki jest efekt po czterech latach bo samochód został sprzedany...- natomiast u siebie w aucie robiłem boczne oparcie fotela i kierownicę i nie widach śladów łuszczenia się farby, raczej bym traktował jako naturalne zużycie jak przy normalnej eksloatacji - u siebie robiłem środkami dedykowanymi przez lederzentrum.pl
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się