ocieplacz Napisano 4 października 2012 Udostępnij #1 Napisano 4 października 2012 Mam takie panele jak na foto.Wzór drewna egzotycznego.Brak pomysłów na jaki kolor pomalować ściany ....Odpada na pewno biel,kremowy i brąz bo reszte pomieszczeń mam w tych kolorach.Macie jakieś pomysły,a najlepiej foto ? Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 5 października 2012 Udostępnij #2 Napisano 5 października 2012 tak myślę moze by połączyc lekką żołć z czerwienią???? 1 Link do komentarza
SRX Napisano 5 października 2012 Udostępnij #3 Napisano 5 października 2012 Może taki aranżator Ci trochę pomoże:http://www.kronoarena.com/about.php?subj=8 1 Link do komentarza
molytek Napisano 5 października 2012 Udostępnij #4 Napisano 5 października 2012 Cytat Mam takie panele jak na foto.Wzór drewna egzotycznego.Brak pomysłów na jaki kolor pomalować ściany ....Odpada na pewno biel,kremowy i brąz bo reszte pomieszczeń mam w tych kolorach.Macie jakieś pomysły,a najlepiej foto ? Rozwiń a może więcej szczegółów? jakie meble (kolor) tam są/będą? jakie dodatki są/planujesz? jak duży to pokój? 1 Link do komentarza
ocieplacz Napisano 6 października 2012 Autor Udostępnij #5 Napisano 6 października 2012 (edytowany) Styl jaki mi się podoba to "Afryka".Pokój 4,5x3,5m.Zwykły pokój z PRLowskiego M3.Meble jasna brzoza.Dodatki ? hmm narazie nic nie planuję bo jako facet mam ograniczoną wyobraźnie w tym kierunku ;)Jedynie co, to dobrałem (tak mi się zdaje) lampę.Tanie to i w moim guście,prosto i elegancko Oto to cudo: Edytowano 6 października 2012 przez ocieplacz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
molytek Napisano 8 października 2012 Udostępnij #6 Napisano 8 października 2012 Cytat Styl jaki mi się podoba to "Afryka". Rozwiń Mieszkanie w stylu afrykańskim-kolonialnym, kojarzy mi się właśnie z beżami, brązami, żółciami, czerwieniami.. No, ale raczej takich kolorów nie chcesz.. Meble, które pokazałeś też raczej nie w afrykańskim stylu.. Patrząc na komodę i na zakupioną lampę, od razu przyszedł mi raczej do głowy styl nowocześniejszy, np. ściany w kolorze jasnoszarym z czerwono-czarnymi dodatkami (+ewentualnie jedna ściana czerwona). Fajnie wyglądałby też pokój bladoniebieski, albo zielony (chyba najbardziej pasuje do podłogi). Ze względu na na rozmiar pokoju, powinny to być jak najjaśniejsze barwy, aby go nie pomniejszyć jeszcze optycznie ciemnym kolorem farby, zwłaszcza, że podłoga jest już dośc ciemna.Poniżej kilka inspiracji: 1 Link do komentarza
mojdom Napisano 11 października 2012 Udostępnij #7 Napisano 11 października 2012 A może taki miodowy jak na zdjęciu poniżej? 1 Link do komentarza
ocieplacz Napisano 11 października 2012 Autor Udostępnij #8 Napisano 11 października 2012 (edytowany) Kombinowałem żeby uniknąć kremów i brązów no i wyszło tylko to co na obrazku...I tak już chyba zostanie choć ozimni to pomieszczenie ale tak to jest jak najpierw kupuje się panele,a później planuje kolor ścian Jak macie jakieś pomysły na ocieplenie klimatu,jakieś dodatki to proszę o rady ;) Edytowano 11 października 2012 przez ocieplacz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Edek G. Napisano 12 października 2012 Udostępnij #9 Napisano 12 października 2012 Polecam Ci fajny kreator http://www.magnatfarby.pl/inspiracje/. Można tam wrzucić zdjęcie pomieszczenia i pobawić się w kolory. Mnie by pasował np. blask kalcytu ale sporo kolorów pasuje do takiej podłogi. To zależy jakie lubisz ale stronka fajna i można się zainspirować. 1 Link do komentarza
ocieplacz Napisano 12 października 2012 Autor Udostępnij #10 Napisano 12 października 2012 Kolor już wybrałem-"zimowa cisza" z Duluxa.(odcień szarego)Czyli główna sprawa już załatwiona.Mam dalej prośbę do płci pięknej,uzdolnionej od strony tych damskich spraw ;) czyli "dodatki".Wrzuciłem pasek na ścianie.Myślę co tu jeszcze wrzucić do tego pokoju...Może być coś kontrastowego ale np. różu jako facet wolałbym unikać haha ;) Link do komentarza
mojdom Napisano 18 października 2012 Udostępnij #11 Napisano 18 października 2012 Strasznie dużo się dzieje na tej podłodze więc zdecydowanie warto delikatne kolory, które trochę ocieplą całe wnętrze. Szary jest dość smutny jednak.... Link do komentarza
molytek Napisano 19 października 2012 Udostępnij #12 Napisano 19 października 2012 Cytat Wrzuciłem pasek na ścianie.Myślę co tu jeszcze wrzucić do tego pokoju...Może być coś kontrastowego ale np. różu jako facet wolałbym unikać haha ;) Rozwiń proponuję czerwone dodatki.. taki męski czerwony.. jak ferrari np. czerwone poduchy na kanapę, jakiś czerwony chodnik, doniczka do kwiatka (jeśli kwiatek tam będzie), ramka na zdjęcie, czarno-biały plakat na ścianę z jednym czerwonym elementem (cos takiego, jak to na zdjęciu poniżej), czy też czerwona, stojąca lampka. są to dodatki, które zawsze będziesz mógł wymienić na inne, jeśli znudzi Ci się ten kolor. byle nie przesadzić z ilością. no i oczywiście, prosimy o zdjęcie pokoju z efektem końcowym Link do komentarza
Kolorowy Domek Napisano 11 grudnia 2012 Udostępnij #13 Napisano 11 grudnia 2012 Czerwona lub soczyście zielona sofa byłaby ciekawym akcentem.Ale prosta, bo rzeczywiście podłoga jest już bogata.Ewentualnie czekoladowa. Będzie męsko, ale i przytulnie. Pasowałby tu model geometryczny, bez udziwnień. I pod kolor obraz. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #14 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Kolor już wybrałem-"zimowa cisza" z Duluxa.(odcień szarego)Czyli główna sprawa już załatwiona.Mam dalej prośbę do płci pięknej,uzdolnionej od strony tych damskich spraw ;) czyli "dodatki".Wrzuciłem pasek na ścianie.Myślę co tu jeszcze wrzucić do tego pokoju...Może być coś kontrastowego ale np. różu jako facet wolałbym unikać haha ;) Rozwiń czerwień .... tam mi pasuje intensywna czerwień dodatków tak jak molytek radzi ... Link do komentarza
mateo2211 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #15 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Mam takie panele jak na foto.Wzór drewna egzotycznego.Brak pomysłów na jaki kolor pomalować ściany ....Odpada na pewno biel,kremowy i brąz bo reszte pomieszczeń mam w tych kolorach.Macie jakieś pomysły,a najlepiej foto ? Rozwiń Wg mnie najlepiej będzie jak wejdziesz na stronę www.planowanieonline.eu i poszukasz podobnej podłogi i tam masz bardzo dużo kolorów farb Króciutki opis programiku:Planowanieonline.eu to bezpłatna aplikacja webowa, służąca do projektowania i aranżacji dowolnego pomieszczenia w domu lub biurze. Oferuje ona spory zestaw różnych produktów, które są ogólnodostępne na polskim rynku i zakupić je można w odpowiednim sklepie. Link do komentarza
ultramaryna Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #16 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Kolor już wybrałem-"zimowa cisza" z Duluxa.(odcień szarego)Czyli główna sprawa już załatwiona.Mam dalej prośbę do płci pięknej,uzdolnionej od strony tych damskich spraw ;) czyli "dodatki".Wrzuciłem pasek na ścianie.Myślę co tu jeszcze wrzucić do tego pokoju...Może być coś kontrastowego ale np. różu jako facet wolałbym unikać haha ;) Rozwiń Ja bym postawiła na soczystą limonkę, pasuje zarówno do szarości jak i brązu. Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 8 lutego 2013 Udostępnij #17 Napisano 8 lutego 2013 Cytat Mam takie panele jak na foto.Wzór drewna egzotycznego.Brak pomysłów na jaki kolor pomalować ściany ....Odpada na pewno biel,kremowy i brąz bo reszte pomieszczeń mam w tych kolorach.Macie jakieś pomysły,a najlepiej foto ? Rozwiń Dobrym rozwiązaniem może być połączenie ciemnego odcienia paneli z żywym, zielonym kolorem ścian. Różnorodne warianty kolorystyczne zieleni może Pan znaleźć w gamie kolorów farby Śnieżka Satynowa http://www.sniezkasatynowa.pl/kolory oraz Śnieżka Barwy Natury http://www.barwy-natury.com.pl/barwy-natury/ Na podanych stronach internetowych zamieszczone są również kolorowe aranżacje, które mogą stanowić inspirację przy kreacji własnego wnętrza. Link do komentarza
Kasienka Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #18 Napisano 13 lutego 2013 Do podobnej kolorystyki podłogi widziałam fototapetę w odcieniu żywej zieleni, jakaś trawa to chyba była ale wyglądało bardzo ciekawie i egzotycznie więc i tematycznie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się