wojtek800 Napisano 22 marca 2015 Udostępnij #51 Napisano 22 marca 2015 Ja też niedługo będę musiał kupić TV i zawsze podobały mi się Samsungi, ale miałem ostatnio do czynienia z interfejsem Samsunga i interfejsem LG i muszę powiedzieć, że LG się lepiej spisał. Poza tym jak wiadomo. matryce produkują przede wszystkim Samsung i LG, dlatego wybiorę jakiś TV z tych dwóch firm. Link do komentarza
Pesto Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #52 Napisano 16 kwietnia 2015 Cześć, chcemy stary tv wymienić na coś większego, i w końcu w full hd. Budżet do 1500zł, raczej nieprzekraczalny. Wiem że za tę kasę fajerwerków nie dostaniemy więc szukamy po prostu soldinego sprzętu z dobrą jakością dźwięku i obrazu. Proszę doradźcie Link do komentarza
kuba1739 Napisano 7 maja 2015 Udostępnij #53 Napisano 7 maja 2015 (edytowany) Ja na Twoim miejscu wybierałbym między Lg albo Samsungiem. Proponuje LG 42LB5800, Samsung UE40H5500, Samsung UE32F5300A. Pozdrawiam. Edytowano 7 maja 2015 przez kuba1739 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość Napisano 24 czerwca 2015 Udostępnij #54 Napisano 24 czerwca 2015 A moim zdaniem na rynek wrócił Panasonic. Ja mam Panasonic 50CX680E. Mogę tylko pochwalić ten model. Dobre kąty widzenia, mocne kolory, zainstalowany system Firefox OS (wg. mnie czytelniejszy niż Android). W podobnej klasie jest TX-50CX670E, także można porównać sobie oba, co kto woli. Link do komentarza
Arystos Napisano 28 czerwca 2015 Udostępnij #55 Napisano 28 czerwca 2015 Hmmm a ja myślę o Panasonic TX-50CX700E, tu możesz coś powiedzieć? Trochę bym musiał na niego pozbierać, więc decyzja musi być poparta pewnością, że warto. Link do komentarza
Gość Napisano 29 czerwca 2015 Udostępnij #56 Napisano 29 czerwca 2015 @Arystos Model Panasonika 50CX700E to w tym momencie bardzo przyzwoity model na rynku. Powiem więcej, jeden z lepszych. Tak więc jeśli masz finanse, to nie ma co się za dużo zastanawiać. Obraz świetny, kolory nasycone, czernie i biele jakie być powinny, ma też dobry kontrast (kontrast ANSI po kalibracji około 3200:1), opóźnienie sygnału (input lag) wg miernika Bodnara to 38,7 ms. , zatem jak na 4K wyśmienicie, interfejs systemu prosty i jasny (Firefox OS). Filmy z blue-raya żyletka, brać! Link do komentarza
Banef Napisano 2 lipca 2015 Udostępnij #57 Napisano 2 lipca 2015 Cytat Hmmm a ja myślę o Panasonic TX-50CX700E, tu możesz coś powiedzieć? Trochę bym musiał na niego pozbierać, więc decyzja musi być poparta pewnością, że warto. W tej cenie można znaleźć samsunga 55-60 cali z 3D i smart tv. Link do komentarza
ziemek Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #58 Napisano 3 sierpnia 2015 Przecież CX700E Panasonic to jest smart 3d, które to 3d jest zresztą dla mnie niepotrzebnym bajerem, nawet w kinie nie przepadam za 3d, bo od tego tylko głowa mnie boli. Nie zawsze największy to najlepszy;) No ale zależy kto co lubi i co się liczy, dla mnie liczy się na przykład jakość obrazu Link do komentarza
rower Napisano 30 sierpnia 2015 Udostępnij #59 Napisano 30 sierpnia 2015 Z wielu opisów i recenzji czytałem, że najlepszą jakość obrazu mają Philipsy i można to wprawnym okiem oraz odpowiednimi materiałami video sprawdzić nawet u siebie w domu. Teraz jeszcze są z preinstalowanym Androidem, mają najbogatsze zestawy aplikacji, rozglądajcie się też za tym co jest trochę mniej popularne. Link do komentarza
patryk.mioduski Napisano 7 września 2016 Udostępnij #60 Napisano 7 września 2016 Problemem z plazmami było to, że występowało u nich wypalanie obrazu czyli jak będziesz przez dłuższy czas wyświetlał statyczny obraz to może być on przez chwilę widoczny na ekranie telewizora np. po przełączeniu stacji logo starej jest wciąż widoczne, ale to już chyba tylko dotyczy starszych modeli telewizorów, tak jak i inne wady typu większe zużycie energii, nienasycenie czerwieni lub zieleni. Tak więc jak zdecydujesz się na plazmę to lepiej na nowsze modele i zalecałbym sprawdzenie jakości zneutralizowania wymienionych wad względem starszych modeli. Link do komentarza
r-32 Napisano 7 września 2016 Udostępnij #61 Napisano 7 września 2016 Cytat Problemem z plazmami było to, że występowało u nich wypalanie obrazu czyli jak będziesz przez dłuższy czas wyświetlał statyczny obraz to może być on przez chwilę widoczny na ekranie telewizora np. po przełączeniu stacji logo starej jest wciąż widoczne, ale to już chyba tylko dotyczy starszych modeli telewizorów, tak jak i inne wady typu większe zużycie energii, nienasycenie czerwieni lub zieleni. Tak więc jak zdecydujesz się na plazmę to lepiej na nowsze modele i zalecałbym sprawdzenie jakości zneutralizowania wymienionych wad względem starszych modeli. ...nie ma to jak odgrzany kotlet Link do komentarza
kieres Napisano 9 września 2016 Udostępnij #62 Napisano 9 września 2016 też czytałem, że philipsy są najlepsze. Póki co mam sharpa, ale jak będę zmieniał to prawdopodobnie na philipsa, chyba, że na rynku pojawi się coś lepszego Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się