andrzej83x Napisano 30 kwietnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 30 kwietnia 2012 Witam Od trzech lat mieszkam w nowym domu. Ogrzewam go piecem gazowym vaillant. Od pewnego czasu pojawiły się problemy, a mianowicie zdarza się, że piec bardzo głośno "wybucha" po czym w kotłowni jest swąd spalenizny. Przewody kominowe zostały sprawdzone przez kominiarza i są ok. Wezwałem również serwis od pieca i również wszystko jest w porządku, Zasugerowano mi, że powodem może być zła wentylacja? Co powinienem teraz zrobić? Proszę o poradę. Link do komentarza
mikee Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #2 Napisano 8 maja 2012 WitamWarto upewnić się czy nie jest nastawione zbyt duże ciśnienie gazu na armaturze kotła. Przyczyna faktycznie może być po stronie wadliwej wentylacji - np. gdy pojawiła się nieszczelność między kanałem wentylacyjnym, a kominowym. Link do komentarza
NOTO Napisano 14 września 2012 Udostępnij #3 Napisano 14 września 2012 Spróbuj zobaczyć czy jest róźnica gdy są zamknięte lub uchylone drzwi do tego pomieszczenia. Link do komentarza
co2 Napisano 22 października 2012 Udostępnij #4 Napisano 22 października 2012 Cytat Witam Od trzech lat mieszkam w nowym domu. Ogrzewam go piecem gazowym vaillant. Od pewnego czasu pojawiły się problemy, a mianowicie zdarza się, że piec bardzo głośno "wybucha" po czym w kotłowni jest swąd spalenizny. Przewody kominowe zostały sprawdzone przez kominiarza i są ok. Wezwałem również serwis od pieca i również wszystko jest w porządku, Zasugerowano mi, że powodem może być zła wentylacja? Co powinienem teraz zrobić? Proszę o poradę. Czy rozwiązaleś już swój problem ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się