andrzej83x Napisano 30 kwietnia 2012 #1 Napisano 30 kwietnia 2012 Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ?
Gość adiqq Napisano 30 kwietnia 2012 #2 Napisano 30 kwietnia 2012 Cytat Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ? zanim założysz następne xxx wątków, proponuję wpierw lekturę tych które już są - tam też znajdziesz odpowiedzi na większość zadanych pytań...
Gość mhtyl Napisano 30 kwietnia 2012 #3 Napisano 30 kwietnia 2012 Cytat Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ? Przed chwilą pytałeś o fundamenty, potem o podłogę i bóg wie o co jeszcze a teraz piszesz ,że masz dom jakby tu jeden gość określił - Nieźle bijesz pianę Napisz do redakcji prośbę o przyznanie dodatkowych punktów to dostaniesz i daj spokój na litość boska z tymi Twoimi tematami ,łeb mnie już boli od czytania.
animus Napisano 30 kwietnia 2012 #4 Napisano 30 kwietnia 2012 Cytat Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ? Jego wielkość zwykle znajduje się w projekcie domu.
Gość gawel Napisano 30 kwietnia 2012 #5 Napisano 30 kwietnia 2012 Cytat Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ? Wystarczającą.
bajbaga Napisano 2 maja 2012 #6 Napisano 2 maja 2012 Cytat Mój dom ma powierzchnię 180 metrów kwadratowych, jak duży powinien być piec, tzn. jaką powinien mieć moc ? Co do pieca, to obawiam się, że nie ma takich, które równomiernie pokryją zapotrzebowanie na ciepło dla takiej powierzchni - chyba, że z DGP.Natomiast aby określić moc nominalną (szczytową) dla pieca lub kotła, należy mieć sporo danych. Bez nich, porada tylko na stronie jasnowidz.pl.
andrzej83x Napisano 2 maja 2012 Autor #7 Napisano 2 maja 2012 Cytat Przed chwilą pytałeś o fundamenty, potem o podłogę i bóg wie o co jeszcze a teraz piszesz ,że masz dom jakby tu jeden gość określił - Nieźle bijesz pianę Napisz do redakcji prośbę o przyznanie dodatkowych punktów to dostaniesz i daj spokój na litość boska z tymi Twoimi tematami ,łeb mnie już boli od czytania. Ty masz jeden dom, a mnie stać na kilka. Prosta różnica.
Gość mhtyl Napisano 2 maja 2012 #8 Napisano 2 maja 2012 Cytat Ty masz jeden dom, a mnie stać na kilka. Prosta różnica. Tylko ja wiem a Ty nie
andrzej83x Napisano 2 maja 2012 Autor #9 Napisano 2 maja 2012 Cytat Tylko ja wiem a Ty nie Dlatego pytam, ale skoro nie jesteś na tyle uprzejmy aby udzielić odpowiedzi to trudno
Gość mhtyl Napisano 2 maja 2012 #10 Napisano 2 maja 2012 Cytat Dlatego pytam, ale skoro nie jesteś na tyle uprzejmy aby udzielić odpowiedzi to trudno Bo ileż można pisać o jednym i tym samym? Jakbyś poszperał tu na forum to znalazł byś bez problemu kilka tematów na temat doboru pieca.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się