Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cytat

ladny kominek, nawet bardzo (strasznie lubie naroznikowe).

co do zdjecia, to musisz je obracac i zapisac zmiane, zanim wrzucisz do image shacka icon_smile.gif

kiedy ja tak właśnie robiłam icon_confused.gif

Cytat

Taaaki kominek i taaaka okolica icon_smile.gif Nic tylko przepisy na grzańce gromadzić i testować icon_smile.gif

Dokładnie taki jest plan! Ogólnie to się martwię już o relację działka - alkohol. W lecie jak tu się piwka nie napić-no w końcu las i jezioro! Zimą grzaniec i tak w kółko;). No jakoś trzeba będzie zapanować nad tymi skojarzeniami, które budowalismy w głowach latami przy okazji ucieczki za miasto:).
Dzisiaj pierwszy raz widzieliśmy domek w zimowej scenerii, powiem szczerze, że wygląda to BAJKOWO a las wokół powala na kolana:)icon_smile.gificon_smile.gif

Brak obrazka

Uploaded with ImageShack.us

w tym roku Mikołaj dostosował się do nowej jakości życia i podarował nam super zestaw;)

Brak obrazka

Napisano
Bajka icon_eek.gif , na pierwszym tylko dymu z komina brakuje icon_biggrin.gif. Mój dziadek był leśniczym więc od małego śmigałem po lasach - pomimo że moje stepy też mają swój urok (zwłaszcza zimą icon_wink.gif ) to zazdroszczę Wam tego szumu i leśnego życia - zwłaszcza letnich wieczorów na tarasie icon_cool.gif. Bajka.

• 4 tygodnie temu...
Napisano
To nie dość, że masz las to jeszcze takie jezioro ??!?? To skandal !
Publikowanie takich widoków powinno być prawnie zakazane !!
Doprowadza to do depresji mieszczuchów oglądających takie cuś :(
Napisano
Póki co sama się wpędzam w depresję za każdym razem jak muszę wracać do bloku:(. A jeziora mam tak po prawdzie trzy:)pierwsze zdjęcie to jezioro średnie, drugie to jezioro duże , małe jeszcze Wam kiedyś przedstawię;)
Napisano
Cytat

no tak dobij nas jeszcze :wallbash:

ojtam, ojtam. jak na statystycznego Polaka przystalo, nalezy znalezc minus, pozornie pieknej sytuacji....hmmmm... niech no ja sie chwilke zastanowie... mam! pomyslcie o tych wszystkich komarach, ktore legna sie w zbiornikach wodnych i beda kasac nasza Kachne w letnie wieczory icon_wink.gif

nie no, zartuje sobie. ja tez bym wiele dala, szczegolnie za ten las. Jezior az tak bardzo nie zazdroszcze, bo sama mam dzialke w "jeziornej" okolicy. teraz mieszkam nad morzem, wiec woda juz mi sie troche opatrzyla.
Napisano
Solange mogłabyś chociaż o tym morzu nie wspominać ? icon_biggrin.gif
Ja teoretycznie mam 5km do zalewu cieszanowickiego - ale to nie to samo.

A komarów i innych muszek to ja i bez lasu i jeziora mam od groma.
Napisano
Solange ależ Ci morza zazdroszczę, ja to jestem z tych, co myślą ,że morze nie może się znudzić;).Co do komarów to faktycznie ich nie brak, na szczęście w sezonie miły sąsia odkomarza na swój koszt i da się wytrzymaćicon_smile.gif
Napisano
Cytat

Solange ależ Ci morza zazdroszczę, ja to jestem z tych, co myślą ,że morze nie może się znudzić;).Co do komarów to faktycznie ich nie brak, na szczęście w sezonie miły sąsia odkomarza na swój koszt i da się wytrzymaćicon_smile.gif

Pewnie jakiś prezes z banku...
Napisano
Cytat

Solange ależ Ci morza zazdroszczę, ja to jestem z tych, co myślą ,że morze nie może się znudzić;)

oj moze, moze icon_wink.gif do plazy mam z 2 km, a ostatnio bylam kilka miesiecy temu. Tylko ja jestem z tych gorolubnych- o tam bym mogla mieszkac! plaskie morze jest... za plaskie icon_wink.gif no po prostu babie nie dogodzisz icon_lol.gif
Napisano
Cytat

oj moze, moze icon_wink.gif do plazy mam z 2 km, a ostatnio bylam kilka miesiecy temu. Tylko ja jestem z tych gorolubnych- o tam bym mogla mieszkac! plaskie morze jest... za plaskie icon_wink.gif no po prostu babie nie dogodzisz icon_lol.gif

Co racja to racja, ja góry też uwielbiam i za każdym razem jak jestem tydzień nad morzem to myślę, że może jednak trzeba było pojechać pobiegać bo pagórkach;). A jak wracam do domu to tęsknię za morzem i tak w kółko...;)
Napisano
Cytat

Co racja to racja, ja góry też uwielbiam i za każdym razem jak jestem tydzień nad morzem to myślę, że może jednak trzeba było pojechać pobiegać bo pagórkach;). A jak wracam do domu to tęsknię za morzem i tak w kółko...;)

Też uwielbiam góry! Szczególnie, gdy patrzę na nie z Krupówek, albo nawet z Białego Dunajca...
Napisano
Cytat

Też uwielbiam góry! Szczególnie, gdy patrzę na nie z Krupówek, albo nawet z Białego Dunajca...

No w naszym przypadku Zakopane odpada z kilku powodów: po pierwsze gór już niemal nie widać zza przepływających mas ludzkich, po drugie podróżujemy z psem dlatego parki narodowe odpadają. Wybieramy góry niższe, ale bardziej dla nas przystępne i atrakcyjne pod wieloma względami. Jakby nam było fajnie na Krupówkach to byśmy się nie przenosili do lasu;)
Napisano
Witam. Po raz pierwszy zobaczyłem Wasz domek i jest naprawdę fajny, no o okolicy nie wspomnę, chociaż każdy ma to co lubi, mi moja też się podoba icon_biggrin.gif
Macie bardzo ładny kominek, masz może jakieś zdjęcia z jego realizacji/zabudowy.
Pozdrawaim
Napisano
Kachna no ja po prostu nie mogę jak patrze na okolice Waszego domku - zgadzam się to powinno byc zakazane jest boooska po prostu - bedzie sie mieszkać jakbyście byli ciągle na wczasach - rewelacja !!!

Juz sie nie moge doczekać zdjęć z pierwszego grilla icon_razz.gif

Kachna oj bylismy na podobnym etapie ale wy dalej jestescie mu nie mamy jeszcze kominka, i wielu rzeczy które wy macie - moze z zewnątrz tylko wygląda jakbysmy dalej byli ale w srodku zdecydowanie wy jestescie dalej icon_smile.gif
  • 3 tygodnie temu...
Napisano (edytowany)
dzisiejsza wizyta na budowie:

Brak obrazka

z nowości zakupiliśmy panele do małego pokoju-namówiła nas wyprzedaż z 59zł na 19,90 złicon_smile.gif
W salonie chyba padnie na bambus , chociaz dyskusje nie ustają :(.Wie ktoś coś o tym bambusie?naczytałam się dużo i jakoś skarajne te opinie -jedni ,że bardzo trwały inni wręcz przeciwnie... Edytowano przez kachna_30 (zobacz historię edycji)
  • 2 miesiące temu...
Napisano
O matulu ale zaniedbałam wątek. W sumie nic dziwnego jak popatrzeć za okno. Roboty miały ruszyć z początkiem Marca a tu, że tak powiem du...a;). Trzedzi tydzień już przekladamy elektryka. Kanalizacja ma zostać podłączona 8 kwietnia( szczerze wątpię). Jedyne co się udało udało uzyskać to pierwsza wycena kuchni:(. Niestety brak jakichkolwiek konkretnych postępow;(
Napisano
No tak - równo rok termu u nas kroił się dach. U Was i tak już z górki bo ssz macie za sobą icon_biggrin.gif , na upartego da się podłączyć i kanalizację - temp. nie są zbyt niskie i macie piaseczek- nie powinno być problemów z kopaniem w ziemi. U nas sypie i sypie- aż strach pomyśleć że już 4 kwiecień icon_eek.gif Nawet nie chcę patrzeć na prognozy bo już któryś raz widzę że za tydzień ma być 15 stopni.
Byle do wiosny icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Elektryk może robic w środku bez względu na pogodę, z kanalizacją też możecie zaczynac.
Pozdrawiam

Jakby mógł to by robiłicon_smile.gif A kanalizacja też niestety nie od nas zależna ino od jaśnie panny Gminy:(
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
wygląda obiecująco icon_smile.gif patrząc na 2 wizualizację, to brakuje mi szafki nad lodówką; taka wąska jak okapówka. dostęp do niej trudny, więc mogłabyś tam trzymać graty, które przydają się dwa razy do roku (miski, półmiski na które nakłada się wigilijną kolację, itp. icon_wink.gif)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Temat wraca. Niczego w nocy nie znajduję. Tym razem popryskane Mospilanem młode liście gdy ruszyła wegetacja. Niestety. Myślałem że znalazłem winnych, ale Google podpowiada że to larwy biedronki.               A te prócz mszyc,  nie żrą roślin. Kurcze....
    • Skąd taki pomysł? Bo kamień polny może ciekawie wyglądać, ale w zimie jest śliski (po deszczu też jak jest zakurzony). Żebyś słupków nie musiał prostować. Ja bym w kamień nie wchodził.  
    • Kombinujesz jak Kopcia koń pod górkę... Dużo masz tego "dachu" w tej wiacie? Czym jest pokryta?   Jak będziesz kombinował z JAKIMŚ DEMONTOWANIEM LISTEW, to szlag trafi i pokrycie i membranę  i dopiero narobisz...  
    • Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek. Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek.
    • Panowie wracam jeszcze do tematu bo nie mogę tak tego zostawić takie szpary się zrobiły .Jak bym jakoś zdemontował listwy podbitkowe(tylko nie wiem czy będzie takie proste bo były pistoletem pneumatycznym na małe gwoździki dawane) i wtedy co wszystkie odkręcić i na nowo jakoś dać ,ewentualnie dodać jakaś deskę pod koniec żeby nie było widać jakaś mniejsza jak zostanie szpara ? https://zapodaj.net/plik-Myeo0HggeR
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...