Skocz do zawartości

Kamerkę muszę kupić Pomocy!!!!

Recommended Posts

Napisano
Witam. Stoję przed zakupem kamery cyfrowej do nagrywania mojego malucha. Chcę aby była jakaś pamiątka. Jest może ktoś na forum znający się na tej gałęzi RTV?

jak na razie wiem aby kierować się wysoką rozdzielczością... zapisywanie na karcie pamięci lub hdd

a firma jaka?

Sony, JVC? Panasonic?

Pomocy

Napisano
a jakie to ma znaczenie, jaka firma?
bo mi się wydaje, że żadne
kwestia ile kasy chcesz na to poświęcić

jedyne na co chyba warto zwracać uwagę to rodzaj nośnika pamięci, co kto woli,
no i na pełną łączność w obie strony, czyli możliwość zgrania jak i wgrania materiału wideo

i poczytać, np tu
Napisano
Moim zdaniem najważniejszy jest obiektyw, bo to w zasadzie od niego wszystko zależy.
Kamera powinna obowiązkowo mieć zoom optyczny, jasność obiektywu 1,6 do 1,8, stabilizację optyczną obrazu (najlepsza, ale droga).

Pozostała elektronika jest mało istotna, bo to czego nie potrafi kamera, potrafią programy do obróbki obrazu.

Nie bardzo pomocna jest też bardzo "duża" matryca (w przypadku filmów, to tylko chwyt marketingowy) – dość powiedzieć, że format HD Ready to około 1 megapiksel, a Full HD nieco mniej niż 2 megapiksele.
Napisano
  Cytat

Dobra optyka, porównywalna z „Zeissem”, a sporo osób (profesjonalistów) twierdzi nawet, że lepsza. icon_biggrin.gif

Rozwiń  

To samo usłyszałem w salonie Sony i porównalismy kilka modeli i ten okazał się godny zakupu. Po pierwszym dniu użytkowania jestem pozytywnie zaskoczony tym modelem.

• 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Poniekąd tak,na co dzień zajmuje się monitoringiem,więc wiem coś na ten temat. Jednak często jest też tak,ze przepłacamy za firmę i zapominamy o tym aby sprawdzić dokładne parametry kamery. Dopiero potem okazuje się,ze mogliśmy kupić lepiej i taniej.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...