zo26 Napisano 15 lipca 2006 Udostępnij #1 Napisano 15 lipca 2006 Witam wszystkich, jesteśmy na etapie stanu surowego. "Agatka"- taki projekt wybraliśmy i jesteśmy zadowoleni, nie jest duży około 100m2 ale ma cztery pokoje i dwie łazieneczki. Jeśli ktoś z Was też buduje "Agatkę" to proszę o informacje jak Wam idzie..... pozdrawiam. Link do komentarza
Sylwia Napisano 3 sierpnia 2006 Udostępnij #2 Napisano 3 sierpnia 2006 My także budujemy Agatkę jesteśmy na etapie robienia więźby Link do komentarza
zo26 Napisano 23 sierpnia 2006 Autor Udostępnij #3 Napisano 23 sierpnia 2006 Witaj! Dziś u nas też już kończą więźbę Link do komentarza
Sylwia Napisano 6 września 2006 Udostępnij #4 Napisano 6 września 2006 Trochę się nam dach przeciągnął i obecnie jest kładziona dachówka i jednocześnie robione instalacje. W połowie wrześnie okna i tynk, mamy zamiar w grudniu się wprowadzićCzy zostawiliście komin na zewnętrznej ścianie? Długo się zastanawialiśmy, ale zostawiliśmy tak jak w projekcie i dajemy kominek z płaszczem wodnym. Połączyliśmy także WC na parterze z CO by uzyskać większą łazienkę. Link do komentarza
zo26 Napisano 8 września 2006 Autor Udostępnij #5 Napisano 8 września 2006 Cytat Trochę się nam dach przeciągnął i obecnie jest kładziona dachówka i jednocześnie robione instalacje. W połowie wrześnie okna i tynk, mamy zamiar w grudniu się wprowadzićCzy zostawiliście komin na zewnętrznej ścianie? Długo się zastanawialiśmy, ale zostawiliśmy tak jak w projekcie i dajemy kominek z płaszczem wodnym. Połączyliśmy także WC na parterze z CO by uzyskać większą łazienkę. Więźba u nas też już jest skończona. Teraz ofoliowują dach potem będą kłaść blachodachówkę. A komin zostawiliśmy powiem Ci, że w dużym stopniu ze względu na ten komin wybraliśmy "Agatkę". Cytat Więźba u nas też już jest skończona. Teraz ofoliowują dach potem będą kłaść blachodachówkę. A komin zostawiliśmy powiem Ci, że w dużym stopniu ze względu na ten komin wybraliśmy "Agatkę". Macie projekt oryginalny czy odbicie lustrzane? Nam lepiej pasowało odbicie. Schody zalaliśmy i nie stawialiśmy ścianki( o wiele lepiej to wygląda;) ) Jeden pokój na górze przedzieliliśmy na dwa mniejsze. Ale planujemy się w prowadzić w przyszłym roku.... Link do komentarza
Maverick Napisano 19 września 2006 Udostępnij #6 Napisano 19 września 2006 Witam!Ja jeszzcze nie buduję, ale jestem zainteresowny tym projektem. Bedę pilnie obserwował wasze dopiski:) Link do komentarza
Sylwia Napisano 19 września 2006 Udostępnij #7 Napisano 19 września 2006 Mamy projekt oryginalny, pasował nam idealnie, to jedyny projekt jaki znaleźliśmy, który nam pasował...Schody robimy drewniane, pod schodami mamy wejście do małej piwniczki. To dobrze, że ten komin się jeszcze komuś podoba bo my słyszeliśmy tylko od wszystkich, że ten "przemysłowy komin" szpeci cały dom, a dla nas jest ozdobą...U nas będzie cały wyłożony w naturalnym kamieniu.Mamy już skończony dach i wszystkie okna, nie robiliśmy lukarny tylko daliśmy w łazience okno dachowe i dodatkowo w każdym pokoju także po jednym oknie dachowym Link do komentarza
zo26 Napisano 20 września 2006 Autor Udostępnij #8 Napisano 20 września 2006 U nas jeszcze nie pokryli dachu, najpóźniej w przyszłym tygodniu... Mamy wyprowadzoną juz kanalizację. Lukarenkę zostawiliśmy. Teraz wylany został chudziak. I narazie koniec na ten sezon... Domek przeschnie i na wczesną wiosną pełną parą . Komin jest super, nadaje uroku... Link do komentarza
zo26 Napisano 22 września 2006 Autor Udostępnij #9 Napisano 22 września 2006 A czy dużo wyniosły Was instalacje? tj. prąd, woda, ogrzewanie o ile mogę spytać... Zastanawiam się jaki to będzie koszt...... Link do komentarza
efka Napisano 24 września 2006 Udostępnij #10 Napisano 24 września 2006 ja też jestem zineeresowana AGATKĄ i komin mi si e podpba Link do komentarza
Sylwia Napisano 25 września 2006 Udostępnij #11 Napisano 25 września 2006 Prąd ok. 5 tyś, ogrzewanie to kominek z płaszczem wodnym + kocioł elektryczny, na dole wodne ogrzewanie podłogowe a na górze kaloryfery, jeśli chodzi o koszt to całego jeszcze nie znamy bo na razie mamy wyprowadzoną instalację pod tynki ( razem z wodną), ale ponad 20 tyś Do tego dodatkowe rzeczy jak RTV i alarm.To wszystko to i tak nic, budujemy się w miejscu gdzie nie ma wodociągu i kanalizacji, trzeba wiercić studnię głębinową z 50 % szans że wogóle będzie tam woda... Link do komentarza
zo26 Napisano 25 września 2006 Autor Udostępnij #12 Napisano 25 września 2006 To witamy w klubie bo my też nie mamy kanalizacji i wodociągu.... Studnie wywiercono nam na całe 20m bo im głębiej tym gorsza woda ( zażelaziona) i filterek trzeba będzie zainstalować... no i szambo się kłania... Link do komentarza
Sylwia Napisano 26 września 2006 Udostępnij #13 Napisano 26 września 2006 Z tym, że u nas woda jest podobno na 40 m A poza tym wszyscy sąsiedzi mają nieszczelne szamba A najgorsze jest to, że wodociąg kończy się 80m poniżej ( budujemy się na stoku), ale kazali nam spadać bo ciśnienia nie ma, a im nie opłaca się na razie kupować pompy tylko dla nas... Powyżej też są domy, z jakimś ujęciem ze źródełka, ale nikomu juz nie pozwalają się do siebie podłączyć... więc zostaliśmy my i nasz sąsiad...bez wody... Link do komentarza
zo26 Napisano 26 września 2006 Autor Udostępnij #14 Napisano 26 września 2006 no to nieźle......... My płaciliśmy 50zł z metra za studnię i 150 zł za filtr, a woda jedzie żelastwem Link do komentarza
Sylwia Napisano 28 września 2006 Udostępnij #15 Napisano 28 września 2006 A czy można wiedzieć ile kosztował Was stan surowy ( z dachem)? Mieliśmy przy projekcie kosztorys i już wiadomo że przekroczymy go o bardzo dużo, dlatego pytam Link do komentarza
zo26 Napisano 29 września 2006 Autor Udostępnij #16 Napisano 29 września 2006 Cytat aczy jest sens budować domy nieizoloane bez wentylaji oparte na projektach z lat 70' KTO TO ZA 3-3 LATA UTRZYMA!!!!!! a Tobie o co chodzi?! Cytat A czy można wiedzieć ile kosztował Was stan surowy ( z dachem)? Mieliśmy przy projekcie kosztorys i już wiadomo że przekroczymy go o bardzo dużo, dlatego pytam 60tyś. z tym, że mieliśmy trochę materiału od rodziców ( część pustaków ), no i działkę też dostaliśmy. Link do komentarza
Sylwia Napisano 3 października 2006 Udostępnij #17 Napisano 3 października 2006 Ostatnio już nawet nie liczymy ile wydaliśmy, ale O WIELE WIĘCEJ My za wywiercenie studni na naszym terenie mamy zapłacić 400zł za metr.... Link do komentarza
Sylwia Napisano 4 października 2006 Udostępnij #18 Napisano 4 października 2006 nie wiem jak załączyć zdjęcie, ale spróbuję tylko trochę stare i nieaktualne Link do komentarza
zo26 Napisano 4 października 2006 Autor Udostępnij #19 Napisano 4 października 2006 No super miejsce sobie wybraliście czekamy na dalsze zdjęcia.... Link do komentarza
jagasam Napisano 6 października 2006 Udostępnij #20 Napisano 6 października 2006 Jestem na etapie wybierania. Ten projekt podoba mi się. Link do komentarza
zo26 Napisano 13 października 2006 Autor Udostępnij #21 Napisano 13 października 2006 Witam! Wkońcu dach skończony............ Link do komentarza
Sylwia Napisano 16 października 2006 Udostępnij #22 Napisano 16 października 2006 A u nas tynki, od dzisiaj robione jest ocieplenie, jutro wylewka z agregatu. Miesiąc żeby w środku podeschło i wykańczamy Link do komentarza
zo26 Napisano 16 października 2006 Autor Udostępnij #23 Napisano 16 października 2006 No to super! My w tym roku już pasujemy, reszta w przyszłym:) A okna zamawialiście drewniane czy plastikowe? Link do komentarza
Sylwia Napisano 18 października 2006 Udostępnij #24 Napisano 18 października 2006 Okna u nas to dłuższa historia, chcieliśmy drewniane ale wyszło tak że mamy PCV i juz jesteśmy bardzo niezadowoleni, czekamy na rozpatrzenie reklamacji... Link do komentarza
zo26 Napisano 18 października 2006 Autor Udostępnij #25 Napisano 18 października 2006 O, a co się stało?My też będziemy brać pcv z jednostronną zewnętrzną okleiną. Link do komentarza
Sylwia Napisano 18 października 2006 Udostępnij #26 Napisano 18 października 2006 Mamy profil Rehau z dwustronną okleiną. Okna przyjechały z uszkodzoną okleiną, ale zauważyliśmy to dopiero jak ściągneliśmy taśmę ochronną po założeniu. Zgłośliśmy natychmiast reklamację, ale niestety Pan który nam te okna sprzedawał miał czas....i zgłosił to po dwóch tygodniach,w momencie gdy przyjechał serwis były już tynki i zaczęte ocieplenie. Powidzeli nam, że to teraz bez sensu i zatuszowali takim mazakiem. Na te największe uszkodzenia niestety nie pomogło bo są nawet wgniecenia:(Poza tym drzwi balkonowe nam się nie zamykają do końca bo skrzydło krzywe i czekamy na wymianę.Za tą okleinę będziemy się starać o rekompensatę finansową, zobaczymy...Teraz poczekałabym na okna drewniane, spieszyliśmy się a na drewniane były dłuższe terminy oczekiwania Link do komentarza
zo26 Napisano 19 października 2006 Autor Udostępnij #27 Napisano 19 października 2006 My mamy mieć profil KABE. Mam nadzieję, że bez żadnych niespodzianek.... Link do komentarza
Sylwia Napisano 19 października 2006 Udostępnij #28 Napisano 19 października 2006 kilka zdjęć z budowy Link do komentarza
zo26 Napisano 20 października 2006 Autor Udostępnij #29 Napisano 20 października 2006 Dzięki za fotki !Super miejsce do zamieszkania, już nie mogę się doczekać kiedy u nas tak będzie to wszystko wyglądać...a zapomniałam Ci powiedzieć, że zmieniliśmy dwa otwory tj. w tym mniejszym pokoju na dole okno jest na tej samej ścianie gdzie okno salonu i klatki schodowej i zamiast drugiego okna od kotłowni są drzwi Zauważyłam, że też nie robiliście skośnych okien tylko proste, my również A no i ten słup co miał być drewniany ( ten przed wejściem) jest betonowy i obłożymy go płytkami. Ten kolor dachówki to jaki jest bo wygląda na grafit. My położyliśmy blachodachówkę w kolorze brązu a elewację zrobimy taką jaka jest na zdjęciu projektu. Czekamy na dalsze zdjęcia Link do komentarza
zo26 Napisano 20 października 2006 Autor Udostępnij #30 Napisano 20 października 2006 Ps. Chciałam zapytać ile kosztowało Was ocieplenie i okna ... Rozpisałam się i zapomniałam Link do komentarza
Sylwia Napisano 21 października 2006 Udostępnij #31 Napisano 21 października 2006 Ocieplenie jest jeszcze nie skończone, więc nie wiem dokładnie. Okna 16 tyś. (bez okien dachowych). U nas jakoś wyglądać też będzie dopiero w przyszłym roku bo nie zdążymy wykończyć, niestety Zagruntujemy klej i niestety elewację będziemy robić w przyszłym roku I mamy kupę błota wokół domu...A Dachówka to braas celtycka czarnaPrzydałyby się jeszcze dwa miesiące... Link do komentarza
zo26 Napisano 24 października 2006 Autor Udostępnij #32 Napisano 24 października 2006 Niestety nam też ten rok minął szybko...A co z Waszą wodą? Macie już? Link do komentarza
stefan Napisano 31 października 2006 Udostępnij #33 Napisano 31 października 2006 Witam wszystkich. Jestem na etapie szukania projektu. Projekt Agatki zakwalifikował się do ścisłego finału. Oprócz tego jest jeszcze Zorza z Domusa oraz Miniaturka z Archetona. Proszę powiedzcie jaką kwotą muszę dysponować żeby postwić Agatkę w stanie surowym. Link do komentarza
Sylwia Napisano 2 listopada 2006 Udostępnij #34 Napisano 2 listopada 2006 Cytat Niestety nam też ten rok minął szybko...A co z Waszą wodą? Macie już? Trochę mnie nie było, pojechaliśmy odreagować stresy do tunezji Niestety po powrocie odechciało się całego wyjazdu, bo podczas naszej nieobecności wichura narobiła szkód na budowie Co z wodą będę wiedzieć jutro, podjeliśmy decyzje, że nie wiercimy studni tylko ciągniemy wodę od ostatniego domu, który ma wodociąg. Ponieważ to 10m. różnicy do góry jutro dowiemy się czy ciśnienie i hydrofor wystarczy by dociągnąć wodę do nas Link do komentarza
zo26 Napisano 4 listopada 2006 Autor Udostępnij #35 Napisano 4 listopada 2006 To fajnie....Jaka pogoda w Tunezji ?a, co się stało domkowi? Cytat Witam wszystkich. Jestem na etapie szukania projektu. Projekt Agatki zakwalifikował się do ścisłego finału. Oprócz tego jest jeszcze Zorza z Domusa oraz Miniaturka z Archetona. Proszę powiedzcie jaką kwotą muszę dysponować żeby postwić Agatkę w stanie surowym. Witam również!Koszt jaki ponieśliśmy do tej chwili, to znaczy stan surowy + dach ( bez okien) 75tyś. To zależy jakich materiałów użyjesz, z tego co wiem Sylwia więcej..... Link do komentarza
Sylwia Napisano 5 listopada 2006 Udostępnij #36 Napisano 5 listopada 2006 Pogodę w Tunezji mieliśmy idealną, w południe ok. 30 st. więc powrót był straszny bo w śniegu, brr.Podczas naszej nieobecności wiał halny i np. wywiał nam materiał z budowy, poważnie...całych kilku paczek steropianu robotnicy nie odnaleźli, nawet blaszany garaż podobno podniósł do góry. Poza tym przeszło jakieś urwanie chmury i mamy małe pobojowisko...A jeśli chodzi o koszty to my nie wiemy dokładnie bo podjeliśmy w pewnym momencie decyzje, że nie chcemy tego liczyć dokładnie. Dużo, dużo więcej niż zo26. Nie wiem dlaczego ta budowa kosztowała nas tak dużo, nie mamy przecież drogich materiałów. Ze względu na zmianę wykonawcy podczas największego sezonu musieliśmy zgodzić się na trochę wysokie ceny za robociznę, a poza tym naprawdę nie wiem Jedno co mogę powiedzieć na pewno, dysponowaliśmy kwotą 260tyś. i już wiemy że na wszystkie wykończenia i np. meble nie wystarczy, braknie nam jeszcze ok. 20tyś. conajmnieja i zapomniałam o wodzie, jest małe ciśnienie, więc po założeniu hydroforu powinno być dobrze Link do komentarza
Arjano Napisano 5 listopada 2006 Udostępnij #37 Napisano 5 listopada 2006 Cytat Jestem na etapie szukania projektu. Projekt Agatki zakwalifikował się do ścisłego finału. Witam także. I ja od tygodni wyszukuję projekt odpowiedni dla mnie. Agatka podoba mi się, choć nie jestem przekonany w 100 %. Poczytam trochę jakie macie problemy i sukcesy i ew. przejdzie do finału lub nie pozdrawiamArjano Link do komentarza
stefan Napisano 7 listopada 2006 Udostępnij #38 Napisano 7 listopada 2006 Cytat To fajnie....Jaka pogoda w Tunezji ?a, co się stało domkowi? Witam również!Koszt jaki ponieśliśmy do tej chwili, to znaczy stan surowy + dach ( bez okien) 75tyś. To zależy jakich materiałów użyjesz, z tego co wiem Sylwia więcej..... Witam.Z góry dziękuję za odpowiedź. Przyznam że nchodzą mnie wątpliwości co do budowy domu. Zaczynam się zastanawiać czy mając do dyspozycji 190tyś (i nic poza tym) jest sens w ogóle mysleć o budowie domu. Link do komentarza
zo26 Napisano 8 listopada 2006 Autor Udostępnij #39 Napisano 8 listopada 2006 Cytat Witam.Z góry dziękuję za odpowiedź. Przyznam że nchodzą mnie wątpliwości co do budowy domu. Zaczynam się zastanawiać czy mając do dyspozycji 190tyś (i nic poza tym) jest sens w ogóle mysleć o budowie domu. Kosztorys jaki otrzymaliśmy wynosi 165 tyś. Link do komentarza
Sylwia Napisano 8 listopada 2006 Udostępnij #40 Napisano 8 listopada 2006 Cytat Kosztorys jaki otrzymaliśmy wynosi 165 tyś. My też otrzymaliśmy ten kosztorys, tylko w prawie żadnej kwocie za kolejne etapy się nie zmieściliśmy:(No i ta roboczogodzina, u nas żaden wykonawca nie przyszedłby do pracy za takie śmieszne pieniądze.Poza tym przecież w kosztorysie nie ma wielu rzeczy, np. instalacje: prąd 5tyś, centralne + kominek, kanalizacja woda - ok. 22tyś, obudowa kominka + kominek na zewnątrz (zrobienie kominka z rusztem) - ok. 6tyś, biały montaż min. 5 tyś, szambo 5 tyś, przyłącza (prąd, woda) - 11tyś, i wyposażenie gdzie sama kuchnia to przynajmniej 5tyś. I tak mamy już dodatkowe 60 tyś....a przecież to nie wszystko o wybudowaniu garażu wolnostojącego nie wspomnę... Link do komentarza
Arni Napisano 11 listopada 2006 Udostępnij #41 Napisano 11 listopada 2006 Ja tez właśnie będę budował Agatkę ale z projektu indywidualnego. Budynek został przedłużony do 11,5m i poszerzony do 7,08m. Dzięki temu powierzchnia wzrośnie do 115m2. Trochę wyszło dużo, miało wyjść ok. 100/110m ale dzięki takiemu powiększeniu dom ma rozmiary domu. Na górze przegrodziłem jeden pokój dzięki czemu powstał pokój garderobiany. W łazience zrobiłem większy wykusz co tez spowodowało jej powiększenie aż do ponad 7m. Jak rozmawiałem z architektem poziome rozwiązanie odprowadzenia spalin z pieca to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie dla tego piec CO przeniosłem do wiatrołapu obok komina. Dodatkowo nie postawię ścianki pomiędzy salonem a schodami co też da optyczna większą przestrzeń a same schody staną się niejako meblem. Zmusiło mnie to do postawienia kolumny podtrzymującej belkę stropową. Kominek oczywiście z płaszczem wodnym. Link do komentarza
zo26 Napisano 13 listopada 2006 Autor Udostępnij #42 Napisano 13 listopada 2006 Cytat Ja tez właśnie będę budował Agatkę ale z projektu indywidualnego. Budynek został przedłużony do 11,5m i poszerzony do 7,08m. Dzięki temu powierzchnia wzrośnie do 115m2. Trochę wyszło dużo, miało wyjść ok. 100/110m ale dzięki takiemu powiększeniu dom ma rozmiary domu. Na górze przegrodziłem jeden pokój dzięki czemu powstał pokój garderobiany. W łazience zrobiłem większy wykusz co tez spowodowało jej powiększenie aż do ponad 7m. Jak rozmawiałem z architektem poziome rozwiązanie odprowadzenia spalin z pieca to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie dla tego piec CO przeniosłem do wiatrołapu obok komina. Dodatkowo nie postawię ścianki pomiędzy salonem a schodami co też da optyczna większą przestrzeń a same schody staną się niejako meblem. Zmusiło mnie to do postawienia kolumny podtrzymującej belkę stropową. Kominek oczywiście z płaszczem wodnym. Witamy, witamyTo można by powiedzieć, że to już nie "Agatka" a "Agata" Salonik , fakt mógłby być trochę większy no ale cóż... jest taki a nie innySuma sumarum każdy z nas buduje "Agatkę" tylko w ulepszonych wersjach i według swojego gustu Link do komentarza
Sylwia Napisano 23 listopada 2006 Udostępnij #43 Napisano 23 listopada 2006 zamieściłam kilka nowszych zdjęćNiestety to tylko zielony grunt a nie już tynk, tynk w przyszłym roku. I zabrakło nam pieniędzy więc musimy czekać na podwyższenie kredytu, a miały być święta w swoim domku Link do komentarza
zo26 Napisano 25 listopada 2006 Autor Udostępnij #44 Napisano 25 listopada 2006 Cytat zamieściłam kilka nowszych zdjęćNiestety to tylko zielony grunt a nie już tynk, tynk w przyszłym roku. I zabrakło nam pieniędzy więc musimy czekać na podwyższenie kredytu, a miały być święta w swoim domku [attachment=284:attachment] [attachment=285:attachment] [attachment=286:attachment] [attachment=287:attachment] Dla pocieszenia to tylko jedne święta mniej we własnym domku a potem już spędzone kolejne i kolejne, ja też nie mogę się doczekać kiedy wykończymy nasz domek, oby Bozia dopomogła jak najszybciej Jak pomyślę o tych wszystkich instalacjach i całej reszcie..... Co jak co ale widoki okolicy macie super! Link do komentarza
Sylwia Napisano 20 grudnia 2006 Udostępnij #45 Napisano 20 grudnia 2006 kolejne trzy zdjęcia w albumie Łazienki w trakcie wykańczania oraz kominek jeszcze nie skończony Link do komentarza
stefan Napisano 1 stycznia 2007 Udostępnij #46 Napisano 1 stycznia 2007 Witam Was w Nowym Roku - "Agatkowicze" W moim turnieju wygrała jednak Zorza z pracowni Domus.Rzutem na taśmę, ale jednak - zadecydował garaż w środku.Proszę Was obejrzyjcie ten projekt na www.domus.pl i wyraźcie swoją opinię o nim.Pozdrawiam i życzę szybkiego "wyganiania diabła" z Waszych Agatek. Link do komentarza
Sylwia Napisano 2 stycznia 2007 Udostępnij #47 Napisano 2 stycznia 2007 Cytat Witam Was w Nowym Roku - "Agatkowicze" W moim turnieju wygrała jednak Zorza z pracowni Domus.Rzutem na taśmę, ale jednak - zadecydował garaż w środku.Proszę Was obejrzyjcie ten projekt na www.domus.pl i wyraźcie swoją opinię o nim.Pozdrawiam i życzę szybkiego "wyganiania diabła" z Waszych Agatek. Witamchyba chodzi o to http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=27No właśnie dla mnie garaż w bryle budynku jest największym minusem głównie ze względu na zwiększone koszta, niby mały dom i jego duża część to garaż..., a tak może kiedyś jeszcze jak finanse na to pozwolą wybuduję garaż wolnostojący z pomieszczeniem gospodarczym Tak poza tym to trochę większy dom od Agatki, więc ciężko je porównywaćZnalazłam taką opinię na innym forum, może się przyda: "przede wszystkim przelamanie dachu na polac o mniejszym spadku paskuda jakich malotylko papa termozgrzewalna jest w stanie to skutecznie uszczelnicw przypadku zalegajacego sniegu i obwitych opadow deszczutrzeba sie przygotowac na setki litrow wody wpywajacej pod poszyciewystarczy podniesc scianke kolankowa o 2 pustaki i mamy jednakowy spadek dachuwieksza powierzchnie uzytowa poddaszalikwidujemy niepotrzebne i drogie polaciowki w pokojach(4 szt)i zastepujemy je wiekszymi oknami sciennymijak garaz nie ma osobnego wejscia od wewnatrzmozna zamontowac tylko zwykla dwyskrzydlowa bramebo jak dojdzie do awarii nie bedziesz w stanie dostac sie do srodka"pozdrawiama.. ja akurat okna połaciowe lubię więc z tym żeby je zupełnie likwidować się nie zgadzam Link do komentarza
zo26 Napisano 6 lutego 2007 Autor Udostępnij #48 Napisano 6 lutego 2007 Witam również!Fakt, trochę większa ta Zorza od naszych Agatek Nie wiem czemu ale mnie nie podobają się okna dachowe w każdym wydaniu. Natomiast jeśli chodzi o ten garaż to jak wszystko ma plusy i minusy. Większy koszt budowy (bo odrazu finansujesz), ale z drugiej strony masz go z głowy i w zasięgu ręki, a wejście można "zrobić" od strony pomieszczenia gospodarczego. Również pozdrawiam. Link do komentarza
Sylwia Napisano 8 lutego 2007 Udostępnij #49 Napisano 8 lutego 2007 Wprowadzamy się Link do komentarza
zo26 Napisano 9 lutego 2007 Autor Udostępnij #50 Napisano 9 lutego 2007 Poważnie???!!!!!! No to super!Prześlij zdjęcia z "parapetówy" Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się