Skocz do zawartości

kuchenka mikrofalowa


A-K-A

Recommended Posts

Napisano
Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa. I dlatego zastanawiam się nad tym aby była w miarę tania ale posiadała teromobieg i grill . Grill moze być halogenowy lub kwarcowy - który lepszy? słyczałam coś o inwercie - czy to jest potrzebne? zastanawiałam sie nad modelem zelmera http://www.ceneo.pl/5711953s , ale ponoć jest głośna i i po skończonym programie musi sie schładzać 2; 3 minuty i na dodatek zawodna a cena całkiem przystępna 360zł. podzielcie sie swoimi doświadczeniami z mikrofalówkami. pozd.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa. I dlatego zastanawiam się nad tym aby była w miarę tania ale posiadała teromobieg i grill . Grill moze być halogenowy lub kwarcowy - który lepszy? słyczałam coś o inwercie - czy to jest potrzebne? zastanawiałam sie nad modelem zelmera http://www.ceneo.pl/5711953s , ale ponoć jest głośna i i po skończonym programie musi sie schładzać 2; 3 minuty i na dodatek zawodna a cena całkiem przystępna 360zł. podzielcie sie swoimi doświadczeniami z mikrofalówkami. pozd.



ja mam mikrofalę LG i się sprawuje dobrze ale ma mało funkcji i była kupiona za 200zł więc co się dziwić. Z tego co piszesz o podanej mikrofali to powinna być dobra moim zdaniem.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Sam posiadam zelmera 29Z010. Podobna do tej którą chcesz kupić. Zero problemów do tej pory, banalnie prosta w obsłudze (jedynie instrukcja mało przejrzysta). Ogólnie jak najbardziej polecam.
Napisano
Cytat

Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa.



A co to oznacza? ile godzin dziennie? Czy zawsze chcecie jadać zapiekanki?
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Nie tylko ta firma,jest przecież także Samsung czy Indesit. Kwestia ceny jaką możesz dać za mikrofalę oraz funkcji z jakich najczęściej korzystasz. Dodatkowo możesz wybrać wszystko pod kolor mebli i blatu,tak aby kuchenka również do nich pasowała.
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 11 miesiące temu...
Napisano
Uważam, że kuchenkę należy dobierać do swoich oczekiwań i zasobności portfela. Obecnie na rynku takie, które spokojnie mogą zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Uważam, że kuchenkę należy dobierać do swoich oczekiwań i zasobności portfela. Obecnie na rynku takie, które spokojnie mogą zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw.



Generalnie większość firm chyba i tak korzysta z płyt produkowanych przez niemieckiego Schotta. Ja mam płytę elektryczną obrandowaną jako Mastercook, ale to i tak Schott, z czego jestem zresztą bardzo zadowolony icon_smile.gif
Napisano
Natknęłam się na takie coś .....


Cytat

Cytat

Woda i mikrofale - eksperyment

przedstawiony na łamach Nieznanego Świata 4/2010

Wodą z kuchenki mikrofalowej podlewano przez 9 dni roślinę doniczkową która po tym czasie była już całkowicie martwa natomiast roślinka "kontrolna" z drugiej doniczki podlewana zwykłą przegotowaną wodą nie poddaną promieniowaniu mikrofalowemu z kuchenki mikrofalowej rosła w najlepsze.

Żywność, organizm człowieka to w kilkudziesięciu procentach woda. Tworzenie spustoszenia w cząsteczkach wody sprzyja pogorszeniu samopoczucia psychofizycznego (zdrowiu).

Nie inaczej jest w przypadku technicznego (mikrofalowego) niszczenia cząsteczek wody.


  • 1 miesiąc temu...
Napisano
A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali.
Napisano
w zasadzie z mikrofala nie mam problemu posiadam starego typu daewoo - Koreańczyk totalny i najprostszy to co chce sobie odmrozić i podgrzać nie ma problemu ale nic więcej , dużo mnie nie kosztowała tylko jedyne 100 zł wiec nie wymagam od niej ,aby mi smażyła kurczaki , myślę ze jest dużo sklepów co proponują nie drogie ,, fale " wiec zawsze nie trzeba wydawać w huk kasy za coś co i tak będzie przedmiotem użytku domowego
Napisano
Cytat

A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali.



Ja bym jednak postawił na nową mikrofalówkę. chodzi o to, ze technologia się rozwija, a ten nowsze mikrofalówki lepiej podgrzewają produkty. Sam się przekonałem mając w pracy starą mikrofalówkę, a w domu nową.
Napisano
Cytat

A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali.



Ja np. bardzo często używam mikrofali. Ostatnio gotuję w niej namiętnie na parze- chcę się odżywiać zdrowiej, a i jeszcze zaoszczędzić trochę czasu.
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ja np. bardzo często używam mikrofali. Ostatnio gotuję w niej namiętnie na parze- chcę się odżywiać zdrowiej, a i jeszcze zaoszczędzić trochę czasu.



jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję.
Napisano
Cytat

jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję.



Mam mikrofalę Whirlpoola do zabudowy.
Napisano
Cytat

jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję.



Można nawet gotować bez pary!
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

nie słyszałam o gotowaniu na parze w mikrofalówce, to ciekawe. Ja w mojej to kiedyś babeczki upiekłam, a tak poza tym to służy mi do odgrzewania.



Jasne, że można ma też sporo innych funkcji, które spokojnie mogą zastąpić w tym wypadku piekarnik.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Pytałem dlatego, ze do przenośnych lepszy jest przewód z oplotem bawełnianym, taki jak przy żelazkach, Ale do stacjonarnego ten może być. 
    • Dzięki za szybką odp. To jest zwykły piekarnik do zabudowy (Whirlpool), więc stacjonarny.
    • Podsumujmy sytuację, bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. Jeżeli coś jest inaczej to proszę o sprostowanie. Ciśnienie i przepływ wody zimnej są wystarczające.  Zbyt niskie jest ciśnienie i/lub przepływ wody ciepłej. Tu proszę o doprecyzowanie - jest mały strumień wody pod dobrym ciśnieniem, czy duży strumień wody pod zbyt niskim ciśnieniem? Jak jest przygotowywana woda ciepła? Bo z opisu wnioskuję, że jest ona jakoś centralnie podgrzewana w budynku, jednak nie jest wystarczająco ciepła i dopiero na poddaszu dogrzewa ją do wystarczającej temperatury elektryczny podgrzewacz.    Układ jest więc nieco dziwny, ale tak zrozumiałem opis.  Trzeba przede wszystkim sprawdzić jakie jest ciśnienie i jak duży jest strumień wody przed tym podgrzewaczem. Jeżeli przed podgrzewaczem, na jego przyłączach jest wszystko w porządku to problem tkwi w podgrzewaczu. On może bardzo zmniejszać strumień (przepływ) wody i jej ciśnienie. To typowa cecha modeli przepływowych. Jak się to ustali to można myśleć co robić dalej.
    • Nie chodzi mi nawet o formalną ekspertyzę, ale o to żeby temu przyjrzał się konstruktor. Bo o ile płytkie rysy nie są zmartwieniem, to głębokie pęknięcia mogą stanowić już poważny problem. A na odległość nikt tego nie jest w stanie sprawdzić.  Warstwa wyrównująca ze styrobetonu lub jakiegoś innego betonu z lekkim kruszywem (keramzyt, perlit) jak najbardziej może być. Trzeba tylko pilnować pewnej minimalnej grubości bo takie lekkie betony są słabe. Próby wyrównywania dużych nierówności samym styropianem zdecydowanie odradzam, tego się faktycznie nie da zrobić dobrze. Co jest na dole, jakie są pomieszczenia poniżej tego stropu? Bo od tego oraz źródła ciepła zależy na ile skutecznej izolacji cieplnej potrzebujemy. Jeżeli i tak są tam pomieszczenia ogrzewane, zaś ciepło zapewnia kocioł to izolacja cieplna może być słaba, po prostu strop będzie się nieco bardziej nagrzewał i część ciepła oddawał ku dołowi. Wtedy wystarczy styrobeton, bez warstwy styropianu.  Przy czym nawet w tym wariancie dałbym folię budowlaną na styrobeton. Jako warstwę rozdzielającą go od jastrychu. Na to rury ogrzewania podłogowego, na nie siatka stalowa i jastrych. Dzięki siatce dość cienka warstwa jastrychu będzie pewniejsza, a tu raczej nie będzie można zbytnio go pogrubiać ze względu na masę. Ale dopuszczalne obciążenie to właśnie powinien określić wezwany konstruktor.  Przy okazji uprzedzam, że mocowanie rur, gdy pod folia nie ma styropianu jest nieco upierdliwe. Ale się da to zrobić. Dajemy dwie warstwy w miarę grubej folii i spinki wbijamy w nią pod skosem. 
    • Może i więcej, bo metr przewodu to jakieś 4 PLN, a wtyczka w sklepie 3,95 PLN.
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...