A-K-A Napisano 8 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 8 października 2011 Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa. I dlatego zastanawiam się nad tym aby była w miarę tania ale posiadała teromobieg i grill . Grill moze być halogenowy lub kwarcowy - który lepszy? słyczałam coś o inwercie - czy to jest potrzebne? zastanawiałam sie nad modelem zelmera http://www.ceneo.pl/5711953s , ale ponoć jest głośna i i po skończonym programie musi sie schładzać 2; 3 minuty i na dodatek zawodna a cena całkiem przystępna 360zł. podzielcie sie swoimi doświadczeniami z mikrofalówkami. pozd. Link do komentarza
miecik Napisano 12 listopada 2011 Udostępnij #2 Napisano 12 listopada 2011 Cytat Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa. I dlatego zastanawiam się nad tym aby była w miarę tania ale posiadała teromobieg i grill . Grill moze być halogenowy lub kwarcowy - który lepszy? słyczałam coś o inwercie - czy to jest potrzebne? zastanawiałam sie nad modelem zelmera http://www.ceneo.pl/5711953s , ale ponoć jest głośna i i po skończonym programie musi sie schładzać 2; 3 minuty i na dodatek zawodna a cena całkiem przystępna 360zł. podzielcie sie swoimi doświadczeniami z mikrofalówkami. pozd. Rozwiń ja mam mikrofalę LG i się sprawuje dobrze ale ma mało funkcji i była kupiona za 200zł więc co się dziwić. Z tego co piszesz o podanej mikrofali to powinna być dobra moim zdaniem. Link do komentarza
dekoratorka Napisano 20 listopada 2011 Udostępnij #3 Napisano 20 listopada 2011 ] Wydaje się fajny i cena jak najbardziej ok Link do komentarza
Skoczek Napisano 21 listopada 2011 Udostępnij #4 Napisano 21 listopada 2011 Sam posiadam zelmera 29Z010. Podobna do tej którą chcesz kupić. Zero problemów do tej pory, banalnie prosta w obsłudze (jedynie instrukcja mało przejrzysta). Ogólnie jak najbardziej polecam. Link do komentarza
retrofood Napisano 21 listopada 2011 Udostępnij #5 Napisano 21 listopada 2011 Cytat Witam. zastanawiam sie nad zakupem kuchenki mikrofalowej, która bedzie wykorzystywana na maksa. Rozwiń A co to oznacza? ile godzin dziennie? Czy zawsze chcecie jadać zapiekanki? Link do komentarza
Domartstyl Napisano 29 listopada 2011 Udostępnij #6 Napisano 29 listopada 2011 W zasadzie to dobrze byłoby określić ile godzin dziennie będzie używana oraz jaki funkcje są Wam potrzebne, bo ceny kuchenek wahają się i są bardzo różne. Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 14 marca 2012 Udostępnij #7 Napisano 14 marca 2012 zelmer zelmer zelmer Link do komentarza
Domartstyl Napisano 15 marca 2012 Udostępnij #8 Napisano 15 marca 2012 Nie tylko ta firma,jest przecież także Samsung czy Indesit. Kwestia ceny jaką możesz dać za mikrofalę oraz funkcji z jakich najczęściej korzystasz. Dodatkowo możesz wybrać wszystko pod kolor mebli i blatu,tak aby kuchenka również do nich pasowała. Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #9 Napisano 29 marca 2012 kuchenka firmy LIDL jest na promocji he Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 3 kwietnia 2012 Udostępnij #10 Napisano 3 kwietnia 2012 Polecam zelmer! Z moich doświadczeń - najmniej awaryjny.P.S. Do czego można używać mikrofale więcej niż pół godziny dziennie? Link do komentarza
Emilia1 Napisano 12 kwietnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 12 kwietnia 2012 samsung elektroniczne są najlepsze Link do komentarza
boska.n Napisano 21 marca 2013 Udostępnij #12 Napisano 21 marca 2013 Uważam, że kuchenkę należy dobierać do swoich oczekiwań i zasobności portfela. Obecnie na rynku takie, które spokojnie mogą zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw. Link do komentarza
Brooks Napisano 13 kwietnia 2013 Udostępnij #13 Napisano 13 kwietnia 2013 Cytat Uważam, że kuchenkę należy dobierać do swoich oczekiwań i zasobności portfela. Obecnie na rynku takie, które spokojnie mogą zastępować niektóre funkcje dostępne w piekarniku. W mikrofali można gotować na parze czy piec. Prawda jest taka, że większość z nas używa mikrofali tylko do odgrzewania potraw. Rozwiń Generalnie większość firm chyba i tak korzysta z płyt produkowanych przez niemieckiego Schotta. Ja mam płytę elektryczną obrandowaną jako Mastercook, ale to i tak Schott, z czego jestem zresztą bardzo zadowolony 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 kwietnia 2013 Udostępnij #14 Napisano 15 kwietnia 2013 Natknęłam się na takie coś ..... Cytat Cytat Woda i mikrofale - eksperymentprzedstawiony na łamach Nieznanego Świata 4/2010Wodą z kuchenki mikrofalowej podlewano przez 9 dni roślinę doniczkową która po tym czasie była już całkowicie martwa natomiast roślinka "kontrolna" z drugiej doniczki podlewana zwykłą przegotowaną wodą nie poddaną promieniowaniu mikrofalowemu z kuchenki mikrofalowej rosła w najlepsze.Żywność, organizm człowieka to w kilkudziesięciu procentach woda. Tworzenie spustoszenia w cząsteczkach wody sprzyja pogorszeniu samopoczucia psychofizycznego (zdrowiu).Nie inaczej jest w przypadku technicznego (mikrofalowego) niszczenia cząsteczek wody. Rozwiń Rozwiń Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij #15 Napisano 17 kwietnia 2013 (edytowany) Polecam Ci mikrofalówkę Samsunga ME73M. Używam jej od roku i działa doskonale. Dobrze grzeje, szybko rozmraża i co najważniejsze - nie ma z nią żadnych problemów. Do tego cena jest bardzo przystępna. Edytowano 27 maja 2013 przez Redakcja (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
Lucy20 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij #16 Napisano 25 maja 2013 A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali. Link do komentarza
tomasz234 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij #17 Napisano 25 maja 2013 w zasadzie z mikrofala nie mam problemu posiadam starego typu daewoo - Koreańczyk totalny i najprostszy to co chce sobie odmrozić i podgrzać nie ma problemu ale nic więcej , dużo mnie nie kosztowała tylko jedyne 100 zł wiec nie wymagam od niej ,aby mi smażyła kurczaki , myślę ze jest dużo sklepów co proponują nie drogie ,, fale " wiec zawsze nie trzeba wydawać w huk kasy za coś co i tak będzie przedmiotem użytku domowego Link do komentarza
Readytofly Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #18 Napisano 26 maja 2013 Cytat A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali. Rozwiń Ja bym jednak postawił na nową mikrofalówkę. chodzi o to, ze technologia się rozwija, a ten nowsze mikrofalówki lepiej podgrzewają produkty. Sam się przekonałem mając w pracy starą mikrofalówkę, a w domu nową. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #19 Napisano 29 maja 2013 Ja choruję na taką I nigdzie jej nie mogę dostać Link do komentarza
bajbaga Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #20 Napisano 29 maja 2013 Chyba słabo szukałaś : http://allegro.pl/mikrofalowka-kuchenka-mi...3182347220.html Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #21 Napisano 29 maja 2013 Cytat Chyba słabo szukałaś : http://allegro.pl/mikrofalowka-kuchenka-mi...3182347220.html Rozwiń Właśnie z tego sklepu chciałam kupić i nic z tego, nie widzisz że sprzedaż zakończona ....A więcej czarnych na allegro nie ma, znalazłam tylko 2 srebrne Link do komentarza
boska.n Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #22 Napisano 3 czerwca 2013 Cytat A ja Ci polecę przejechać się do jakiegoś outletu, mikrofalówka jest bardzo rzadko używanym urządzeniem, chyba, że wszystko co robisz to robisz w mikrofali. Rozwiń Ja np. bardzo często używam mikrofali. Ostatnio gotuję w niej namiętnie na parze- chcę się odżywiać zdrowiej, a i jeszcze zaoszczędzić trochę czasu. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2013 Udostępnij #23 Napisano 12 czerwca 2013 W końcu zakupiłam taką ... Link do komentarza
igorgumis Napisano 20 czerwca 2013 Udostępnij #24 Napisano 20 czerwca 2013 Cytat Ja np. bardzo często używam mikrofali. Ostatnio gotuję w niej namiętnie na parze- chcę się odżywiać zdrowiej, a i jeszcze zaoszczędzić trochę czasu. Rozwiń jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję. Link do komentarza
boska.n Napisano 21 czerwca 2013 Udostępnij #25 Napisano 21 czerwca 2013 Cytat jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję. Rozwiń Mam mikrofalę Whirlpoola do zabudowy. Link do komentarza
kkarolinakk Napisano 26 czerwca 2013 Udostępnij #26 Napisano 26 czerwca 2013 nie słyszałam o gotowaniu na parze w mikrofalówce, to ciekawe. Ja w mojej to kiedyś babeczki upiekłam, a tak poza tym to służy mi do odgrzewania. Link do komentarza
retrofood Napisano 26 czerwca 2013 Udostępnij #27 Napisano 26 czerwca 2013 Cytat jaką masz mikrofalówkę, że można na niej gotować na parze? moja nie ma niestety takiej funkcji, a z chęcią bym miał taką funkcję. Rozwiń Można nawet gotować bez pary! Link do komentarza
boska.n Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #28 Napisano 10 lipca 2013 Cytat nie słyszałam o gotowaniu na parze w mikrofalówce, to ciekawe. Ja w mojej to kiedyś babeczki upiekłam, a tak poza tym to służy mi do odgrzewania. Rozwiń Jasne, że można ma też sporo innych funkcji, które spokojnie mogą zastąpić w tym wypadku piekarnik. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się