Barbossa Napisano 8 października 2011 #1 Napisano 8 października 2011 na bazie glikolu etylenowego i glikolu polipropylenowegobo nabiłem c.o. tym pierwszym i deczko zabrakło, a mam ten drugi, tak z 1/6 tego pierwszegohelp
retrofood Napisano 8 października 2011 #2 Napisano 8 października 2011 Wypiłeś! Nie mogłeś tego drugiego?
Barbossa Napisano 8 października 2011 Autor #3 Napisano 8 października 2011 Stasiu,najgorsze że nie sądziłem,że tego pierwszego "tyle" zabraknienapaliłem w piecu i klopstemp już 100st C, a grzejniki zimne, za mało szuwaksu w instalacji
bajbaga Napisano 8 października 2011 #4 Napisano 8 października 2011 Spoko – skoro można mieszac płyny do chłodnic na bazie (obu), to w układzie CO też – tym bardziej, ze nie posiadają innych „gryzących się” komponentów.To ze specyfikacji technicznej płynu chłodniczego do samochodów ciężarowych (Skania, Merc, VW, Volwo,Man): Cytat PANOLIN ANTI-FROST MT-325 Wolny od azotanów, fosforanów i amin koncentrat płynu niezamarzającego na bazie glikolu etylenowego. Szczególnie zalecany do aluminiowych układów chłodzenia, chroni przed zamarzaniem i korozją. Mieszalny z płynami na bazie glikolu etylenowego i polipropylenowego. Nie odparowuje. Temp. zamarzania roztworu 50%: - 36°C. Do tworzenia roztworu nie wymaga wody destylowanej.Normy, specyfikacje, dopuszczenia:
retrofood Napisano 8 października 2011 #5 Napisano 8 października 2011 Zapytałem na elektrodzie. Ciekawe, czy ktoś się znajdzie, co bedzie wiedział.
Barbossa Napisano 8 października 2011 Autor #6 Napisano 8 października 2011 105st Cpraszczajtie....110stCi koorwa żyję...
Gość adiqq Napisano 8 października 2011 #7 Napisano 8 października 2011 nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tytułu wątku nie spodziewałem się raczej dyskusji nt glikolu...
retrofood Napisano 8 października 2011 #8 Napisano 8 października 2011 Cytat 105st Cpraszczajtie....110stCi koorwa żyję... no to dolej! Cytat nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tytułu wątku nie spodziewałem się raczej dyskusji nt glikolu... róźniste som upodobania...
Barbossa Napisano 8 października 2011 Autor #9 Napisano 8 października 2011 70stCdolałemi trochę wody też
retrofood Napisano 8 października 2011 #10 Napisano 8 października 2011 Cytat 70stCdolałemi trochę wody też Czuj się jak po zmartwychwstaniu...
Barbossa Napisano 8 października 2011 Autor #11 Napisano 8 października 2011 się czuję Stasiu,się czuję...
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 10 października 2011 #12 Napisano 10 października 2011 Cytat Spoko – skoro można mieszac płyny do chłodnic na bazie (obu), to w układzie CO też – tym bardziej, ze nie posiadają innych „gryzących się” komponentów.To ze specyfikacji technicznej płynu chłodniczego do samochodów ciężarowych (Skania, Merc, VW, Volwo,Man): Nie do końca - pytanie czy mieszczać Borygo z Petrygo padło już na wielu forach samochodowych. Teraz są dostępne produkty EKO (egolid Boryszew chyba jak się nie mylę). Wiem tylko, ze Borygo źle działa na elementy aluminiowe. Petrygo natomiast jest OK.Przykładowo Płyn Solarny F2 firmy Roth jest na bazie glikolu propylenowego i powinno się uzupełniać złóg wodą.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się