Marta Z Napisano 30 czerwca 2006 Udostępnij #1 Napisano 30 czerwca 2006 mam jeszcze pytanie ... przy ogrodzeniyu chcę "wybudować" składzik na drewno i na narzedzia w sumie okoł 4-5 m kwadratowei będzie jego dach ponad ogrodzeniem, czy powinnam o tym informować sąsiadów ( składzik będzie skonstruowany z drewna) Link do komentarza
Gość Gość Napisano 30 czerwca 2006 Udostępnij #2 Napisano 30 czerwca 2006 najlepiej sąsiadów zaprosić na grila i przedstawić im swoje planyludzie są rózni, ja n.p. podpaliłbym taki składzik, gdyby niespodziewanie wyrósł mi za płotem Link do komentarza
Redakcja Napisano 3 lipca 2006 Udostępnij #3 Napisano 3 lipca 2006 Budowę składzika można traktować jako obiekt spełniający kryteria art. 29 ust. 1 pkt 2 jako budynek gospodarczy o powierzchni do 10 m2, którego budowa może nastąpić po uprzednim zgłoszeniu w urzędzie powiatowym. Urząd prawdopodobnie zażąda uzyskania zgody sąsiada na taką budowę tak więc konieczne będzie porozumienie się z sąsiadem. Link do komentarza
Marta Z Napisano 11 lipca 2006 Autor Udostępnij #4 Napisano 11 lipca 2006 ale ten składzik bedzie malutki połączony z miejscem na kosz i narzedzia i będzie cały drewniany i niebędzie wystawał poza płot, sąsiedzi wyrazili zgodę ale czy musze to gdzueś zgłaszać, chyba nieee??? Link do komentarza
piotr1969 Napisano 27 września 2006 Udostępnij #5 Napisano 27 września 2006 Tak. każdą zmianę zagospodarowania terenu nalezy zgłaszać do starostwa. to jest wymóg mało dokuczliwy - nie trzeba robić projektu tylko, szkic, opis i oświadcvzenie o prawie do dysponowania Link do komentarza
ROMI Napisano 23 listopada 2006 Udostępnij #6 Napisano 23 listopada 2006 Cytat Tak. każdą zmianę zagospodarowania terenu nalezy zgłaszać do starostwa. to jest wymóg mało dokuczliwy - nie trzeba robić projektu tylko, szkic, opis i oświadcvzenie o prawie do dysponowania A czy są jesze jakies ukryte opłaty /znaczki skarbowe itp/ ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się