Skocz do zawartości

przy ogrodzeniu

Recommended Posts

Napisano
mam jeszcze pytanie ... przy ogrodzeniyu chcę "wybudować" składzik na drewno i na narzedzia w sumie okoł 4-5 m kwadratowei będzie jego dach ponad ogrodzeniem, czy powinnam o tym informować sąsiadów ( składzik będzie skonstruowany z drewna)
Gość Gość
Napisano
najlepiej sąsiadów zaprosić na grila i przedstawić im swoje plany
ludzie są rózni, ja n.p. podpaliłbym taki składzik, gdyby niespodziewanie wyrósł mi za płotem
Napisano
Budowę składzika można traktować jako obiekt spełniający kryteria art. 29 ust. 1 pkt 2 jako budynek gospodarczy o powierzchni do 10 m2, którego budowa może nastąpić po uprzednim zgłoszeniu w urzędzie powiatowym. Urząd prawdopodobnie zażąda uzyskania zgody sąsiada na taką budowę tak więc konieczne będzie porozumienie się z sąsiadem.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
ale ten składzik bedzie malutki połączony z miejscem na kosz i narzedzia i będzie cały drewniany i niebędzie wystawał poza płot, sąsiedzi wyrazili zgodę ale czy musze to gdzueś zgłaszać, chyba nieee???
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Tak. każdą zmianę zagospodarowania terenu nalezy zgłaszać do starostwa. to jest wymóg mało dokuczliwy - nie trzeba robić projektu tylko, szkic, opis i oświadcvzenie o prawie do dysponowania
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Tak. każdą zmianę zagospodarowania terenu nalezy zgłaszać do starostwa. to jest wymóg mało dokuczliwy - nie trzeba robić projektu tylko, szkic, opis i oświadcvzenie o prawie do dysponowania

A czy są jesze jakies ukryte opłaty /znaczki skarbowe itp/ ?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...