kalumet Napisano 27 września 2011 #1 Napisano 27 września 2011 będę w tym tyg robił podłogę na poddaszu z płyt osbmam taśmę akustycznąprzykleję ją na beli stropowepłyty zamówiłem 12 i 18 mmktóre dać na dół a które na górę?na poddaszu przewidziana jest WMczy mogę płyty przykręcać do belek stropowychczy płyty skręcać tylko ze sobą zostawiać szczelinę pod ścianami jakąś większą czy wystarczy 1 cmpierwszą warstwę będę układał prostopadle do belekdrugą również tak układać czy prostopadle do pierwszej warstwy?belki mam co 80 cmczy łączenia płyt można zrobić między belkamiczy jednak na belkachmiejscami podłoga będzie pod dużym obciążeniem
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 28 września 2011 #2 Napisano 28 września 2011 Po kolei:1. Najpierw kładziemy płyty grubsze - choćby ze względu naunikniecia uszkodzeń podczas montażu2. co to jest WM ? wełna mineralna ?3. Płyty mocuje się do belek z zachowaniem szczeliny ok. 3 mm na stykach i dylatacją ok. 1 cm wzdłuz ścian4. Płyta OSB ma różną wytrzymałość kierunkową na zginanie - największa wzdłuż dłuższego boku zatem układamy ją prostopadle do belek z przesunięciem styków wzdłuznych w kolejnej warstwie.5. Płyty w pierwszej warstwie łaczymy wyłącznie na belkach a w drugiej mogą być nieznacznie przesunięte względem podpór. 1
kalumet Napisano 29 września 2011 Autor #3 Napisano 29 września 2011 Cytat Po kolei:1. Najpierw kładziemy płyty grubsze - choćby ze względu naunikniecia uszkodzeń podczas montażu2. co to jest WM ? wełna mineralna ?3. Płyty mocuje się do belek z zachowaniem szczeliny ok. 3 mm na stykach i dylatacją ok. 1 cm wzdłuz ścian4. Płyta OSB ma różną wytrzymałość kierunkową na zginanie - największa wzdłuż dłuższego boku zatem układamy ją prostopadle do belek z przesunięciem styków wzdłuznych w kolejnej warstwie.5. Płyty w pierwszej warstwie łaczymy wyłącznie na belkach a w drugiej mogą być nieznacznie przesunięte względem podpór. przy kominie również wystarczy dylatacja 1 cm?jak gęsto dawać wkręty?WM to wentylacja mechaniczna, ale wełna również będzie
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się