Skocz do zawartości

skrzynka na narzedzia

Etka

Recommended Posts

Napisano
Nie wiem czy się dobrze wstrzeliłam w ten dział. Potrzebuję kupić skrzynkę na narzędzia, dużą, praktyczną z dobrego plastiku , bo szlag mnie już trafia z wiecznym szukaniem narzędzi po całej budowie. Może ktoś polecić coś porządnego?
Napisano
Cytat

Już je wszystkie obejrzałam na allegro i dalej nie wiem którą zakupić. Dużo tego...

Najrozsądniej wygląda taskrzynka z trzeciego linku daggi, ta z kólkami, ale uwierz mi, że niemożliwym jest zlikwidowanie szukania narzędzi na budowie... Najlepsza skrzynka, najbardziej kolorowe narzędzia nie pomogą nawet najpedantyczniejszemu pedantowi - zawsze coś diabeł ogonem przykryje w najmniej oczekiwanym momencie icon_confused.gif
Napisano
Cytat

Najrozsądniej wygląda taskrzynka z trzeciego linku daggi, ta z kólkami, ale uwierz mi, że niemożliwym jest zlikwidowanie szukania narzędzi na budowie... Najlepsza skrzynka, najbardziej kolorowe narzędzia nie pomogą nawet najpedantyczniejszemu pedantowi - zawsze coś diabeł ogonem przykryje w najmniej oczekiwanym momencie icon_confused.gif

W takim razie u nas na budowie jest kilka diabłów na etacie.
Dziękuję za pomoc, skrzynkę zakupię ( tą z trzeciego linku). Nieduże pieniądze, może choć trochę będzie łatwiej.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

[...] Mocna jest, że można po niej skakać icon_smile.gif

można - tylko po co icon_rolleyes.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Nie wiem czy się dobrze wstrzeliłam w ten dział. Potrzebuję kupić skrzynkę na narzędzia, dużą, praktyczną z dobrego plastiku , bo szlag mnie już trafia z wiecznym szukaniem narzędzi po całej budowie. Może ktoś polecić coś porządnego?

zestaw skrzynek od wyboru do koloru
0911091042_1_BETA-Skrzynka-narzedziowa--z-wyjmowana-taca-ze-stali-nierdzewnej-i-tworzywa-sztucznego.jpg
sam mam model CP17L
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Ja może nie pomogę, ale przedstawię patent, który wymyśliłam dla męża i on jest zachwycony. Zbierałam puszki po mleczkach Nan (duże i małe). Są rewelacyjne na różne różności- odrywa się tylko nalepki i my mamy ich w tonach, wszystko pomieszczą, ja już nawet segreguję w nich puste nakrętki plastikowe.
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Znam ból.
Ja wymyśliłem coś takiego:
1 - duża skrzynka na kółkach - na narzędzia ciesielskie typu dłuta piły ,młotki itp,
ma też ona dużo przegródek na małe śróby czy też gwoździe.
2 - skrzynka mniejsza - na wszystko co jest związane z elekroniką i elektryką ,łącznie z drobnymi kawałkami przewodów.
3 - najmniejsza skrzynka służy do przechowywania różnych kluczy do odkręcania śrób i nakrętek.
Oczywiście wszystkie elektroniczne narzędzia pomiarowe trzymam w szufladzie w kuchni(żona już się przyzwyczaiła)
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Duża skrzynka na kółkach jest nieporęczna i to jej zasadniczy minus. Poza tym sprawdzi się jako "stacjonarne" miejsce na narzędzia,wtedy tak. Proponuję raczej mniejszą i lżejsza skrzynkę jeśli będziesz często przenosił narzędzia.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Duża skrzynka na kółkach jest nieporęczna i to jej zasadniczy minus. Poza tym sprawdzi się jako "stacjonarne" miejsce na narzędzia,wtedy tak. Proponuję raczej mniejszą i lżejsza skrzynkę jeśli będziesz często przenosił narzędzia.

Ostatnio mój chłopak robił zakupy w jakimś większym markecie budowlanych i dostał w prezencie od nich własnie skrzynkę na narzędzia. Taką dużą, poręczną, z ich logo reklamowym na obudowie. Jest bardzo zadowolony. Popatrz po sklepach, może ine miejsca też mają podobne promocje icon_smile.gif.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Tu się chyba projektant zapomniał. Pod względem konstrukcyjnym to układ jak na przekroju jest dobry. Ale pod względem cieplnym jest do niczego, bo żelbetowa ostroga powoduje potężny mostek cieplny. Ona też powinna być izolowana od spodu. W robieniu izolacji cieplnej trzeba być po prostu konsekwentnym i zachować jej ciągłość.  Zgodnie z projektem jak gruba ma być warstwa izolacji pod wylewką podłogową? Osobiście nie jestem zwolennikiem robienia jej grubej, w sytuacji, gdy i tak cała płyta powinna mieć bardzo dobrą izolację cieplną od spodu.  Natomiast uziom powinien być zrobiony na poziomie gruntu rodzimego - znacznie poniżej poziomu płyty albo poza jej obrysem. XPS nie może oddzielać bednarki od gruntu.  Czy tu w ogóle przewidziano jakąś warstwę drenażową poniżej płyty? Wymianę części gruntu rodzimego na żwir albo zagęszczony piasek? Coś powinno być o tym na rysunkach i w części opisowej.   
    • Płyta będzie dość dobrym przewodnikiem ciepła. Tylko ja bym w tej sytuacji nałożył klej również cienką warstwą na całą powierzchnię. Można to zrobić pacą z drobnymi lecz gęstymi zębami. Ideałem byłoby w ogóle nałożenie cienkiej warstwy kleju na spód kładzionej płyty . Wtedy mamy ciągłość warstw kleju. Ale może to być niewygodne przy dużych płytach. Klej może być nawet dość rzadki. Chodzi o to by utworzył możliwie ciągłą warstwę.  Czy producent tych płyt włóknowo-cementowych dopuszcza ułożenie płyty zaledwie 8 mm jako podkładu pod płytki? Tu głównie chodzi mi o sztywność i stabilność niżej położonych warstw. Jeżeli całość jest sztywna to problemu nie ma. Jeżeli jednak niżej położone warstwy jakkolwiek się uginają to cienka płyta może nie być wystarczająco sztywnym i stabilnym podłożem pod płytki.  
    • Jeśli dobrze rozumiem, to na obwodzie - przedstawia to rysunek instalacji elektrycznej 
    • Dzień dobry,   Niedługo rozpocznę budowę domu. Przygotowuje się czytając projekt i analizując go. Natknąłem się na coś dla mnie niezrozumiałego:   Płyta fundamentowa została zaprojektowana z ostrogami. Na przekrojach nie ma izolacji XPS pod ostrogą, co jest dla mnie absurdalne, biorąc pod uwagę, że pod całą resztą płyty fundamentowej izolacja z XPS jest - i jest widoczna na wszystkich przekrojach.   Natomiast, kiedy czytam "schematy zbrojeniowe" płyty fundamentowej, to w ich opisie jest jasno napisane: "pod plyta fundamentowa oraz jej wiencami wykonac ocieplenie od spodu oraz warstwe chudego betonu grubosci 10cm"   Jak to możliwe, że na rzutach ostroga nie ma ocieplenia, a na schematach zbrojeniowych jest wyraźnie napisane, że ma być? Czy rzuty zostały "spartolone" i co w takiej sytuacji?   
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...