zulus Napisano 11 kwietnia 2006 #1 Napisano 11 kwietnia 2006 Cześć! Witam wszystkich fanów Manueli! Zacznę, jeśli pozwolicie od garści negatywnych spostrzeżeń, które znalazłem w internecie: Cytat 1) drogi dach (kształt) 2) tylko jeden garaż -zdecydowanie za mało w XXI wieku 3) duży jednoprzestrzenny parter + nieodgrodzone schody, czyli na parterze będzie zawsze zimno, chyba ze obuduje się schody i da drzwi 4) kuchnia bez komina wentylacyjnego??? 5) na górze ogromna łazienka, a gdzie garderoba? Kto dzisiaj chce mieć szafę z ubraniami w sypialni? 6) kuchnia na ścianie nasłonecznionej czy taras na zacienionej? Może ze to wschód to jeszcze bym przyjął, ale jak południe to niezbyt 7) źle, że z kuchni nie widać kto wchodzi do domu zdecydowanie miedzy nr 2 a nr 7 na parterze duże, nawet 3-skrzydlowe drzwi i ściągać na lato czy cos takiego, bo w zimie rachunek za grzanie będzie bardzo wysoki. 9) okna na poddaszu... hm.. takie małe lukarny... nie za ciemno? 10) sufit w pokojach na górze będzie zbyt skomplikowany Poza tym kosztorys chyba nie oszacowany. Teraz czekam na wasze pozytywy!
Grzesiek D. Napisano 22 sierpnia 2007 #2 Napisano 22 sierpnia 2007 Cytat Cześć! Witam wszystkich fanów Manueli! Zacznę, jeśli pozwolicie od garści negatywnych spostrzeżeń, które znalazłem w internecie:Teraz czekam na wasze pozytywy! ________________________________________________________________________________-Ad 1) W zależności z czego sią go zrobi Ja robiłem z blachodachówki panelowej ( bardzo mało odpadów!)Ad 2) Z garażu zrobiłem sypialnię i pokój "przejściowy"Ad 3) Tak właśnie zrobiłem schody wylałem betonowe i zabudowałem (będzie miejsce na ubrania robocze) i zabudowałem ścianką z drzwiami.Ad 4) Tego nawet nie zauważyłem, bo wiedziałem gdzie będzie kuchenka i tam sobie zrobiłem (nie patrzyłem na projekt)Ad 5) Tam gdzie łazienka będzie właśnie garderoba, łazienka po drugiej stronie nad dolną łazienką, która jest zrobiona w gabinecie (wg projektu).Ad 6) Kwestia ustawienia, nie zawsze jednak jest możliwość ustawienia budynku idealnie, musiałby byż projek indywidualny Ad 7) To fakt.Ad ---Ad 9)Ja nie robiłem nawet wszystkich, trochę inaczej przesunąłem ścianki działowe.Ad 10) Sufity fajnie wyszły, ale ja podniosłem cały dach o jednego pustaka, inaczej było by zbyt nisko przy styku sufitu ze ścianą.
OSCAR Napisano 16 stycznia 2008 #3 Napisano 16 stycznia 2008 Manuela jest OK., chociaż faktycznie klika rzeczy należy zmienić
demografik Napisano 19 lutego 2011 #4 Napisano 19 lutego 2011 Ktoś pociagnął projekt manuleki albo bliźniaczej Emanuelki troszkę dalej i moze podzielić się wrazeniami?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się