autorushd Napisano 1 marca 2011 #1 Napisano 1 marca 2011 Jaki powinno się dać styropian w podłogę na gruncie, przy grubości styropianu 30cm. Kolega budujący dom pasywny dawał eps 200. Zastanawiam się czy to nie przesada, taki daje się pod parkingi, a my mówimy o zwykłym domu. Ale grubość robi swoje wiec się zastanawiam.Autorus
Barbossa Napisano 1 marca 2011 #2 Napisano 1 marca 2011 ekonomiczne ocieplenie to jest takie, przy którym nieekonomiczne staje się centralne ogrzewanieczy 30 cm to spełnia?
autorushd Napisano 2 marca 2011 Autor #3 Napisano 2 marca 2011 Być może nie dokładnie opisałem sprawę. Jaki rodzaj styropianu ze względu na wytrzymałość mechaniczną. Posadzka będzie mało obciążona, zwykły dom. Konkretnie czy eps 100 wystarczy czy pakować się w eps200. Z innego forum dostałem informacje ze wystarczy ten słabszy. Autorus
racer Napisano 2 marca 2011 #4 Napisano 2 marca 2011 Cytat Z innego forum dostałem informacje ze wystarczy ten słabszy. Zdrajca?!
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 2 marca 2011 #5 Napisano 2 marca 2011 Teoretycznie wystarczy EPS 100, ale jaka ma twardość konkretny materiał tego naprawdę nikt nie wie, jak nie zbada.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się