Ciril Napisano 7 grudnia 2010 #1 Napisano 7 grudnia 2010 Usłyszałam ją na balu andrzejkowym Pasuje do nas jak ulał "Banda" Cytat Precz smutki niech zginą, wspomnienia niechaj płynąObsiądźmy ogień w koło z piosenką wesołąUśmiechnij się jasno, wnet wszystkie smutki zgasnąPodajmy sobie ręce w piosence, w piosenceBo w naszej ferajnie przyjęte jestZabawić się fajnie i śpiewać festI zawsze mamy chęć na szałByleby śpiew wesoło brzmiałBando, bando rozstania nadszedł już czasBando, bando na zawsze złączyłaś nas,Bando, bando bez ciebie smutno i źlePożegnania, to nie dla nas, o nieWkrótce znów spotkamy się.Na żal nas nie bierzcie, bo dosyć smutków w mieścieNiech żyje nasza banda, a reszta- carambaNam smutków nie trzeba, gdy w górze błękit niebaA gwiazdy z mgiełką siną nad głową nam płynąBo w naszej ferajnie przyjęte jestZabawić się fajnie i śpiewać teżBo w tym jest całej sprawy rzeczŻe wszystkie smutki idą precz.Bando, bando rozstania nadszedł już czasBando, bando na zawsze złączyłaś nas,Bando, bando bez ciebie smutno i źlePożegnania, to nie dla nas, o nieWkrótce znów spotkamy się.Jesień, jesień na polach rozwiesza mgłyWrzesień, wrzesień kasztany sypie jak łzyZaśpiewał ptak wtulony w słoneczny krągJakiś motyl gra cichutkoCyt, posłuchaj, tak to on.Bo w naszej ferajnie przyjęte jestZabawić się fajnie i śpiewać teżBo w tym jest całej sprawy rzeczŻe wszystkie smutki idą precz.Bando, bando rozstania nadszedł już czasBando, bando na zawsze złączyłaś nas,Bando, bando bez ciebie smutno i źlePożegnania, to nie dla nas, o nieWkrótce znów spotkamy się. I teraz to ulubiona piosenka mojego Smarka
bobiczek Napisano 7 grudnia 2010 #3 Napisano 7 grudnia 2010 Cytat Usłyszałam ją na balu andrzejkowym Pasuje do nas jak ulał "Banda" ja sie nie zgadzam żeby mnie nazywać "Banda"ja poproszę o coś bardziej wyrafinowanego -Na przykład coś co ma w tekście:"kochamy Cię, kochamy Cię........" no coś tak mniej więcej -Nie śpiewali na tych Andrzejkach coś tak?
Ciril Napisano 8 grudnia 2010 Autor #4 Napisano 8 grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=T8zZfHeQo3Q - a tu linia melodyczna - proszę się uczyć...A może hymn Aktywu BD???
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się