grzybow1 Napisano 29 września 2010 #1 Napisano 29 września 2010 Witam!Pragnę w niedługim czasie założyć zakład usługowy tzn. serwis. Czy mogę dobudować do obecnego domu pokój, jako budynek gospodarczy bez pozwolenia w którym to będzie siedziba mojego serwisu?Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
grzybow1 Napisano 29 września 2010 Autor #3 Napisano 29 września 2010 Cytat a czemuż to bez pozowlenia? A temuż to że budynek gospodarczy do 36m2 można postawić bez pozwolenia. Ja pytam się czy może to być jako siedziba mojej firmy.
grzybow1 Napisano 29 września 2010 Autor #4 Napisano 29 września 2010 Cytat a czemuż to bez pozowlenia? A temuż to że budynek gospodarczy do 36m2 można postawić bez pozwolenia. Ja pytam się czy może to być jako siedziba mojej firmy.
bajbaga Napisano 29 września 2010 #5 Napisano 29 września 2010 (edytowany) A gdzież obowiązują takie przepisy , bo u nas na pewno nie.Jeśli jest to gospodarstwo rolne, to do 35m2,a w pozostałych do 25m2 można postawić na zgłoszenie budynek gospodarczy, nie służący pracom zarobkowym.dopisałem:A o tym, że musi być wolnostojący i parterowy chyba nie muszę pisać - a temuż to? Edytowano 29 września 2010 przez bajbaga (zobacz historię edycji)
grzybow1 Napisano 29 września 2010 Autor #6 Napisano 29 września 2010 Dziękuję za konkretną odpowiedź. Wiedziałem, że dzwoni ale nie wiedziałem w którym kościele To może zapytam się w takim razie inaczej. Czy istnieje możliwość przeznaczenia jednego pomieszczenia w domu mieszkalnym na cel zarobkowy, w tym przypadku jako biuro? Czy można ewentualne przeróbki np. wykucie i wstawienie dodatkowych drzwi zewnętrznych do tegoż pokoju wliczyć w koszta? Cytat A o tym, że musi być wolnostojący i parterowy chyba nie muszę pisać - a temuż to? He w pytaniu było "czemuż", więc "temuż" samo się nasuwa.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się