linek72 Napisano 28 stycznia 2006 Udostępnij #1 Napisano 28 stycznia 2006 Witam Od jakiegos czasu mam kłopoty z sąsiadem, który bardzo głośno słucha muzyki. Może ktoś zna sprawdzony sposób na izolację akustyczną ściany dzielącej mieszkanie moje i sąsiada. Z góry dziękuję za pomoc. Link do komentarza
Redakcja Napisano 30 stycznia 2006 Udostępnij #2 Napisano 30 stycznia 2006 Odpowiedź na Pańskie pytanie zamieściliśmy pod adresem https://forum.budujemydom.pl/viewtopic.php?t=723 Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 18 września 2007 Udostępnij #3 Napisano 18 września 2007 Cytat WitamOd jakiegos czasu mam kłopoty z sąsiadem, który bardzo głośno słucha muzyki. Może ktoś zna sprawdzony sposób na izolację akustyczną ściany dzielącej mieszkanie moje i sąsiada. Z góry dziękuję za pomoc. Rozwiń Witam.Proponuję przedściankę z karton-gipsu wypełnioną wełną mineralną.U mnie pomogło.Bob. Link do komentarza
hesia Napisano 20 września 2007 Udostępnij #4 Napisano 20 września 2007 Cytat WitamOd jakiegos czasu mam kłopoty z sąsiadem, który bardzo głośno słucha muzyki. Może ktoś zna sprawdzony sposób na izolację akustyczną ściany dzielącej mieszkanie moje i sąsiada. Z góry dziękuję za pomoc. Rozwiń Cze.Są w sprzedaży płyty korkowe dżwiękochronne plus tapeta i parę decybeli mniej.Pozdro Link do komentarza
mela Napisano 24 września 2007 Udostępnij #5 Napisano 24 września 2007 Cytat WitamOd jakiegos czasu mam kłopoty z sąsiadem, który bardzo głośno słucha muzyki. Może ktoś zna sprawdzony sposób na izolację akustyczną ściany dzielącej mieszkanie moje i sąsiada. Z góry dziękuję za pomoc. Rozwiń Siemka.Stary dobry sposób to opakowania do jajek.Całuski Link do komentarza
OKRENTKA Napisano 26 września 2007 Udostępnij #6 Napisano 26 września 2007 wełna mineralna stosowana jest w studiach i komorach bezechowych także na pewno pomoże:)Innym sposobem jest zagłuszenie sąsiada jakieś uciążliwe częstotliwości itp... Link do komentarza
paulona Napisano 28 września 2007 Udostępnij #7 Napisano 28 września 2007 Cytat wełna mineralna stosowana jest w studiach i komorach bezechowych także na pewno pomoże:)Innym sposobem jest zagłuszenie sąsiada jakieś uciążliwe częstotliwości itp... Rozwiń Mąż mówi że dobry i wykonalny ruch to wiercenie o 6 rano /bo można ,już po ciszy nocnej/wiertarką udarową w deskę przyłożoną do ściany tak ze 3 dni i propozycja ,,ja nie wiercę ty kupujesz słuchawki ,,Pozdrawiam Link do komentarza
hesia Napisano 18 października 2007 Udostępnij #8 Napisano 18 października 2007 Cytat WitamOd jakiegos czasu mam kłopoty z sąsiadem, który bardzo głośno słucha muzyki. Może ktoś zna sprawdzony sposób na izolację akustyczną ściany dzielącej mieszkanie moje i sąsiada. Z góry dziękuję za pomoc. Rozwiń Cze.W castoramie są płyty dżwiękochłonne 2 na 1 m wyglądają zachęcająco.Pozdro Link do komentarza
kartograf Napisano 3 listopada 2007 Udostępnij #9 Napisano 3 listopada 2007 Najrozsądniej jest kupić płytę korkową. Wszystkie inne sposoby ujmują zbyt wiele z metrażu. Link do komentarza
chotomowianka Napisano 4 listopada 2007 Udostępnij #10 Napisano 4 listopada 2007 Znacie to: Paweł i Gaweł w jednym stali domu ..... itd. myslę, że wiertarka jest dobrym sposobem........ Link do komentarza
Garda Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij #11 Napisano 9 listopada 2007 Zapraszam do siebie z tą wiertarką. Sąsiad z góry właśnie robi pełny remont - oczywiście po godzinach pracy i w weekendy. Najchętniej po 18.... Link do komentarza
zybert72 Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij #12 Napisano 5 grudnia 2007 Proponuję Bloczki Termo Optiroc 18.- to taki nowy rodzaj keramzyto-betonowych bloczków o wysokiej izolacyjności akustycznej (58 dB) -u mnie się sprawdziły Link do komentarza
Yaga Napisano 9 grudnia 2007 Udostępnij #13 Napisano 9 grudnia 2007 Jest to temat dlam nie interesjący ze wzlędu na "muzyka" w domu. Takie bloczki kładzie się na ścianę czy buduje się z nich ścianę? Link do komentarza
colin Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij #14 Napisano 21 grudnia 2008 Najlepszym rozwiązaniem jest zastosowanie wełny celulozowej. Najpierw przykręcić należy płyty gipsowe na stelażu drewnianym a puźniej wdmuchnąć pomiędzy ściane a płytę izolację celulozową Znam firmę co się czymś takim zajmuje. To firma elmet-system śą przedstawicielem isocella. Wełna celulozowa ma fenomenalne właściwości wygłuszające oprucz właściwości ocieplających . Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się