animus Napisano 14 marca 2014 Udostępnij #51 Napisano 14 marca 2014 (edytowany) Cytat Niestety, animus, na dachówkę nie mogę sobie pozwolić. O ile kąt dachu 35* jeszcze ujdzie, to niestety mam za duży rozstaw wywiązki, co 140cm.Albo blacha, ale skubana głośna jest przy deszczu i osuwającym się śniegu, albo gont.Zważywszy ,że prace wykonujemy sami, to gont byłby lepszy. Ale martwią mnie te wybrzuszenia. A gdyby je podciąć w klin i przybić? Ułaaa rozstaw krokiewek co 140cm to ja bym proponował jednak blachę ,na goncie będzie zalegać śnieg ,przy większych opadach będzie problem ,z blachy się zsuwa z łoskotem ,dach sam się opróżnia ,można się przyzwyczaić ,z tym deszczem to też niema tragedii .Dużo sniegu na dachu to połać będzie mocno pracować ,będziesz mieć mikro rysy na poddaszu po obfitych opadach śniegu. Edytowano 14 marca 2014 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
jackdan Napisano 6 lutego 2017 Udostępnij #52 Napisano 6 lutego 2017 Osobiście uważam, że blachodachówka jest wygodniejsza, trwalsza - pomimo, że nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Szczególnie gdy jest w pstrokatych kolorach. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się