Piotr79 Napisano 1 sierpnia 2010 #1 Napisano 1 sierpnia 2010 Witam SerdecznieMyślimu o budowie domu w technologii prefabrykatów keramzytowych. Projekt z pracowni z500 nazwa Z81. Array="">http://z500.pl/projekt/z81.htmlotrzymałem wycenę od dwóch firm na Śląsku. pierwsza oferta od razu odpadła ze względu na koszty.Druga zawiera:- Fundament płytowy cena 76500- Ściany 84300- cały dach, dachówka cementowa, kominy, orynnowanie, podbitka, wszystko wykończone łącznie z malowaniem podbitki i klinkierem na kominie 120000- ewewacja styropian 15cm, tynk, parapety, cokół 27600-okna 18000- drzwi zewnętrzne 2szt 4700- brama garażowa 8000- instalacja wod-kan 7000- instalacja elektryczna 9500- instalacja co z podłogówką w całym domu 26000- wylewka (styropian 10cm) 8500wszystkie ceny są cenami netto. czy jest to uczciwa cena?czy lepiej zostać przy technologii tradycyjnej, będzie dużo taniej i jakościowo lepiej?proszę o opinię
kalumet Napisano 1 sierpnia 2010 #2 Napisano 1 sierpnia 2010 Piotr79 można wiedzieć jakie z jakich firm dostałeś wycenyja jestem umówiony na środę z abakonem ( pewnie od nich też dostałeś wycenę )nie wiem czego mam się spodziewać, ale jeżeli miałbym się zdecydować na nich to wezmę ich projektwtedy mają wszystko w cenieznalazłem taką ofertę http://www.oferteo.pl/wizytowka/42722_Bon-...udowa-domu.htmlciekawe jak jest u nich z jakością skoro mają 10% taniej lub nawet 30%
bobiczek Napisano 1 sierpnia 2010 #3 Napisano 1 sierpnia 2010 Każda technologia ktora jest taką troszkę nowatorską - spowoduje rozterki.Z doświadczenia wiem jedno - nowe technologie nadchodzą zza zachodniej granicy i powodują również aby wykonawca również wracał stamtąd z doświadczeniem, narzędziami, wiedzą jak to zrobić.Jakikolwiek wykonawca tego projektu z łapanki, albo nie wiarygodny - spowoduje traumę i kłopoty.To moje zdanie
FHU KS Napisano 1 sierpnia 2010 #4 Napisano 1 sierpnia 2010 Grupa Budowlana KStel 784954350Specjalizacja - budowa domów energooszczędnych, pasywnych Jestem zainteresowany Pana zleceniem - myślę , że możemy rozmawiać o niższej cenie Obiekt moge przekazać w wersji energooszczędnej U< 0,15 lub nawet U <0,11Jednak proponowałbym wykonanie typowej ławy fundamentowej + ciepła płyta Wykonuję od kilku lat płyty pod lekkie budownictwo szkieletowe - jednak w przypadku budownictwa tradycyjnego nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania - wykonując ławy fundamentowe + płytę mogę osiągnąć ten sam parametr U Posiadam wolny termin od września Pozdrawiam Krzysztof Ps Możliwy kontakt bezpośredni
Piotr79 Napisano 2 sierpnia 2010 Autor #5 Napisano 2 sierpnia 2010 Cytat Piotr79 można wiedzieć jakie z jakich firm dostałeś wycenyja jestem umówiony na środę z abakonem ( pewnie od nich też dostałeś wycenę )nie wiem czego mam się spodziewać, ale jeżeli miałbym się zdecydować na nich to wezmę ich projektwtedy mają wszystko w cenieznalazłem taką ofertę Array="" rel=nofollow target=_blank>http://www.oferteo.pl/wizytowka/42722_Bon-...udowa-domu.htmlciekawe jak jest u nich z jakością skoro mają 10% taniej lub nawet 30% Wycenę mam z firmy pref-bud oraz nowydom.Pref-bud buduje w systemie Prafea tak jak Abakon, odpadł przez cenę.Nowydom ma bardzo podobną (identyczną?) technologię robienia ścian system KB, firma mniej znana.Dalej jeszcze myślę nad systemem tradycyjnym.
NOTO Napisano 7 sierpnia 2010 #6 Napisano 7 sierpnia 2010 Dom jest rozległy przez to idzie sporo materiałów i robocizny.Dlatego bardziej skomplikowane technologie sporo kosztują. Jeśli nie zalezy ?Ci specjalnie na czasie to kieruj się w stronę murowania ...
Okopanaki Napisano 8 kwietnia 2011 #7 Napisano 8 kwietnia 2011 Cytat Wycenę mam z firmy pref-bud oraz nowydom.Pref-bud buduje w systemie Prafea tak jak Abakon, odpadł przez cenę.Nowydom ma bardzo podobną (identyczną?) technologię robienia ścian system KB, firma mniej znana.Dalej jeszcze myślę nad systemem tradycyjnym. Nowydom stawia domy z pdróbek Praefy... Taka jest prawda...
wosieq Napisano 27 stycznia 2016 #8 Napisano 27 stycznia 2016 Cytat Nowydom stawia domy z pdróbek Praefy... Taka jest prawda... Możesz coś więcej powiedzieć, bo mam już ofertę od Nowego domu i jestem na nich zdecydowany.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się