kokos91 Napisano 16 lipca 2010 #1 Napisano 16 lipca 2010 (edytowany) Czy krawezniki trawnikowe do kostki brukowej musza byc obsadzane na podsypce cementowej?Prosze o Kontakt GG 2925002 Edytowano 16 lipca 2010 przez kokos91 (zobacz historię edycji)
szymol Napisano 9 stycznia 2011 #2 Napisano 9 stycznia 2011 Cytat Czy krawezniki trawnikowe do kostki brukowej musza byc obsadzane na podsypce cementowej?Prosze o Kontakt GG 2925002 Ja wykonałem na podsypce cementowej ze wzgledu na możliwość jazdy samochodem osobowym. Natomiast "fachowcy" twierdzą, iż nie wykonuje się przy trawnikach ponieważ przy dużych upałach beton pije wilgoć z gleby !!!!
racer Napisano 10 stycznia 2011 #3 Napisano 10 stycznia 2011 dziwna sprawa, że pije wilgoć. To znaczy, że wcześniej był zupełnie suchy? Pije jednorazowo podczas wiązania, czyli nie dłużej niż 3-4 tygodnie i po trochu.W zależności od tego jak wysoko ma być chodnik i co z drugiej strony tego obrzeża będzie stanowiło opór należy lub nie należy dawać chudziaka. Jeśli obrzeże w miarę głęboko schowane- nie musisz dawać. Głęboko- mam na myśli w większej części, inaczej rozjadą się na boki podczas wibrowania.aa, dopiero datę zobaczyłem... a może się kiedyś komuś przyda.
edwl Napisano 16 stycznia 2011 #4 Napisano 16 stycznia 2011 A moim zdaniem wcale nie jednorazowo! W czasie upałów rozgrzany beton lubi ciągnąć wodę!
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się