Gość adiqq Napisano 12 lipca 2010 Udostępnij #1 Napisano 12 lipca 2010 ile zapłacić wykonawcy za wytransportowanie płyt OSB na stryszek i nabicie? będzie to około 50m2 Link do komentarza
yaco181 Napisano 18 lipca 2010 Udostępnij #2 Napisano 18 lipca 2010 Cytat ile zapłacić wykonawcy za wytransportowanie płyt OSB na stryszek i nabicie? będzie to około 50m2 Jezeli tylko to jest do zrobienia, to ja bym wzial 700zl, a jezeli bylaby to dodatkowa robota np. przy ocieplaniu poddasza wtedy policzylbym za to 500zl. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 18 lipca 2010 Udostępnij #3 Napisano 18 lipca 2010 dzieki za porade. Ekipa od poddasza chciala za to wlasnie 1000 czyli 20/m2. Wydalo mi sie duzo za duzo. Wiec juz mam inna ekipe, ktora zrobi mi to taniej... Link do komentarza
GipsKartonITD Napisano 18 lipca 2010 Udostępnij #4 Napisano 18 lipca 2010 700 - 500 - 1000 To płytowanie OSB ma czemuś słuzyć czy jako taki balast dla kleszczy czy jętek. Link do komentarza
coolibeer Napisano 19 lipca 2010 Udostępnij #5 Napisano 19 lipca 2010 Sam nie umiesz tego zrobić? Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 19 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 19 lipca 2010 umie, ale od czasu ostatniej kontuzji, musze uwazac na barki - mam z nimi problemy. Próbowałem ci na Letce to tłumaczyc, ale nie chciales słuchac A to oznacza praktycznie zakaz jakiegokolwiek noszenia ciezszych rzeczy, nie wspominajac juz o wciaganiu ich na wysokosci(bardziej gwałtowny ruch ręką i wypada mi bark). Tak czy siak, płyty sa juz nabite Link do komentarza
NOTO Napisano 8 sierpnia 2010 Udostępnij #7 Napisano 8 sierpnia 2010 pod płytami było ocieplenie ? Link do komentarza
hooverdam Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #8 Napisano 28 lipca 2011 (edytowany) No i to jest klasyczny przykład partactwa. 1. płyty OSB się przykręca co minimum 15 cm (z doświadczenia aby trzymało na zawsze), idealnie jeśli jest 10 cm, wkręt w drzewo musi wejść na około 3 cm,wkrętami ocynkowanymi lub innym do drewna, 90% ludzi przykręca je czarnymi wkrętami a przecież wyraźnie na nich pisze że są do płyt gipsowych!!!!!!!! Realna cena to 700-1000 zł w zależności od ilości docięć dla 2 osób, 1 dniówka.Widziałem poprzybijane płyty i słowo żałość pasuje do tego, no chyba że gęsto i gwoździarką, ale jak np je później zdemontować? Edytowano 28 lipca 2011 przez hooverdam (zobacz historię edycji) Link do komentarza
HenoK Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #9 Napisano 28 lipca 2011 Cytat No i to jest klasyczny przykład partactwa. O jaki konkretnie przykład Ci chodzi ? Link do komentarza
hooverdam Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #10 Napisano 28 lipca 2011 Cytat O jaki konkretnie przykład Ci chodzi ? O stwierdzenie: nabijanie płyt OSB!!Prawidłowo się kręci, sklejkę się przybija bo często wyłamuje główki wkrętów podczas zagłębiania.Ale raz widziałem mistrzów którzy przykręcili mdf do OSB za pomocą czarnych wkrętów z wiertełkiem do płyt gipsowych. Po prostu mistrzostwo świata. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #11 Napisano 28 lipca 2011 wyraziłem się nieprecyzyjnie, płyta oczywiście była przykręcona. odpowiadam przy okazji na pytanie czemu służyć mają płyty OSB - otóz sufit z poddasza jest około 30-40cm niżej niż jętki, na jętki mam "nabite" płyty OSB żeby mieć prowizoryczną podloge na strychu. na suficie mam izolacją. Jako że od początku planowałem dołożenie wełny na sufit z poddasza, dlatego OSB nie mam przykręcone zbyt gęsto. Ale nie ma takiej konieczności, przez ostatnie pół roku tylko 1 raz była koniecznośc wyjścia na strych - jak padła antena z internetu radiowego... Link do komentarza
hooverdam Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #12 Napisano 28 lipca 2011 Przepraszam. Link do komentarza
ewiq0 Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #13 Napisano 28 lipca 2011 Cytat Przepraszam. myślę, że nie ma za co.....żeby też inni (czyt. inny )wiedzieli, że czasami trzeba użyć tego słowa Link do komentarza
sepoy Napisano 28 lipca 2011 Udostępnij #14 Napisano 28 lipca 2011 U mnie jest podobny układ. Wełnę mam na skosach i nad sufitem. Strych ocieplony jest dodatkowo na skosach wełną i obity (skosy i podłoga) płytami OSB. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się