PeZet Napisano 9 lipca 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 lipca 2010 Kupiłem omyłkowo baterię wannową, a nie natryskową.I zastanawiam się, czy oddać, czy może zamontować ją w kabinie prysznicowej.Czy są jakieś korzyści z posiadania kranu pod prysznicem?A może są jakieś niedogodności z tego tytułu?Opcja 3 - Hydromasaż, bicze wodne, radio, etc - temat otwarty. Głównie chodzi o ten nieszczęsny kranik. Link do komentarza
ja14 Napisano 10 lipca 2010 Udostępnij #2 Napisano 10 lipca 2010 Mozna sie zarysowac o wylewke. Link do komentarza
elutek Napisano 10 lipca 2010 Udostępnij #3 Napisano 10 lipca 2010 PeZet - ja nie mam kranika, nie mam go już od 7 lat, i w ogóle mi go nie brakuje Link do komentarza
Gość stach Napisano 10 lipca 2010 Udostępnij #4 Napisano 10 lipca 2010 Cytat Kupiłem omyłkowo baterię wannową, a nie natryskową.[...] Jeśli masz kabinę co najmniej metr na metr, to wylewka pewnie nie będzie Ci przeszkadzała, ale przy mniejszej na pewno poczujesz wcześniej, czy później na swoim ciele i będziesz się zastanawiać, skąd ten siniak...Wymień jak najszybciej na baterię natryskową. Link do komentarza
racer Napisano 10 lipca 2010 Udostępnij #5 Napisano 10 lipca 2010 Jak wleziesz w dwie osoby to poczujesz tak czy owak nawet w większej kabinie, albo ten ktoś poczuje. Link do komentarza
ja14 Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 11 lipca 2010 Cytat PeZet - ja nie mam kranika, nie mam go już od 7 lat, i w ogóle mi go nie brakuje Idac tym tokiem rozumowania to ja mam kranik, mam go juz od trzydziestu kilku lat, i za nic bym go nie oddal. lol Link do komentarza
jimt Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #7 Napisano 11 lipca 2010 Ja nie mam a by sie przydała, więc głosowałem na tak. Ale ja nie mam kraników nadających się do napełniania wiaderka nigdzie, więc napełniam je prysznicem i kiepsko to wychodzi. Wolałbym mieć ten kranik pod prysznicem. Jak ma sie kranik inny niz pod prysznicem i mozna tam napełniać wiaderka, to pod prysznicem kranik rzecz zbędna. Link do komentarza
elutek Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #8 Napisano 11 lipca 2010 Cytat Ja nie mam a by sie przydała, więc głosowałem na tak. Ale ja nie mam kraników nadających się do napełniania wiaderka nigdzie, nad wanną też nie masz? no, chyba, że nie masz wanny Link do komentarza
jimt Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #9 Napisano 11 lipca 2010 Cytat nad wanną też nie masz? no, chyba, że nie masz wanny Nie mam wanny Mam problem minimum czyli prysznic, umywalka, kibelek. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #10 Napisano 11 lipca 2010 Cytat Jeśli masz kabinę co najmniej metr na metr, to wylewka pewnie nie będzie Ci przeszkadzała, ale przy mniejszej na pewno poczujesz wcześniej, czy później na swoim ciele i będziesz się zastanawiać, skąd ten siniak...Wymień jak najszybciej na baterię natryskową. No właśnie z tym siniakiem na nodze i na tyłku to prawda mam takowe po wizycie u teściowej ona ma taki jebitny kran pod prysznicem i kabina metr na metr. Pezet jest raczej aerodynamiczny więc jakoś się przemknie z resztą po 5 siniaku każdy sie jakoś nauczy uniku. Ja mieszkam 7 lat jestem na etapie 3 baterii 2 padły wcale bym się nie przejmował najwyżej następnym razem kupi sobie bez wylewki i będzie gites Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #11 Napisano 11 lipca 2010 nie mam nie jest mi potrzebny kranik. Wiadereczko do mycia napełniam zwykle pod prysznicem (bo wannę mam na piętrze) normalnie wkładam do niego słuchawkę prysznicową i leję. W bloku robiłam tak samo pomimo że kranik był Link do komentarza
racer Napisano 7 sierpnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 7 sierpnia 2010 Do redakcji/moderatorów: czemu temat o znikomej wartości merytorycznej, z niską wartością odpowiedzi jest u licha przyklejony? czemu to ma służyć? który mod jest za to odpowiedzialny (redakcja takich głupot nie robi...)? Link do komentarza
katee Napisano 8 sierpnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 8 sierpnia 2010 Cytat Do redakcji/moderatorów: czemu temat o znikomej wartości merytorycznej, z niską wartością odpowiedzi jest u licha przyklejony? czemu to ma służyć? który mod jest za to odpowiedzialny (redakcja takich głupot nie robi...)? Oj no co ty... Kranik ważna rzecz... rzekłabym - priorytetowa. Czy się ma kranik czy nie... I co będzie jak ci wlezie w de... Ja tam bym chciała nawet ze dwa kraniki Link do komentarza
kalumet Napisano 8 sierpnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 8 sierpnia 2010 Cytat Do redakcji/moderatorów: czemu temat o znikomej wartości merytorycznej, z niską wartością odpowiedzi jest u licha przyklejony? czemu to ma służyć? który mod jest za to odpowiedzialny (redakcja takich głupot nie robi...)? jak dla mnie temat okoglądamy już kabiny i wyposażeniemy będziemy mieli jedną łazienkęi taki kranik jednak bardzo się przydaw zlewie nie wszystko się zmieścinp większą butelkę ciężko napełnić w zlewiesłuchawką to nie ma szansdobrze, że jest ten tematbo pewnie to ja bym później żałowałże wybrałem bez kranika Link do komentarza
Gość stach Napisano 8 sierpnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 8 sierpnia 2010 Cytat jak dla mnie temat okoglądamy już kabiny i wyposażeniemy będziemy mieli jedną łazienkęi taki kranik jednak bardzo się przydaw zlewie nie wszystko się zmieścinp większą butelkę ciężko napełnić w zlewiesłuchawką to nie ma szansdobrze, że jest ten tematbo pewnie to ja bym później żałowałże wybrałem bez kranika Przecież są inne metody na "nalanie do większej butelki" - nie kupujesz baterii umywalkowej, pod wylewkę której ledwo mieszczą się ręce, tylko poręczną, z większą wylewką,- przewidujesz osobny kran - zawór do napełniania "większej butelki" i wiaderka do mopa, niekoniecznie z odpływem typu zlew- można by jeszcze coś wymyślić A "kranik" w kabinie NAPRAWDĘ bywa upierdliwy Link do komentarza
Gość stach Napisano 9 sierpnia 2010 Udostępnij #16 Napisano 9 sierpnia 2010 A miało być o kraniku Link do komentarza
daggulka Napisano 9 sierpnia 2010 Udostępnij #17 Napisano 9 sierpnia 2010 Cytat A miało być o kraniku u mnie w kabinie bateria bez kranika - ale na słuchawce mam możliwość regulowania strumienia wody od bardzo rozproszonego po zwarty strumień - dlatego nalanie wody np. do butelki nie sprawia mi problemów . Link do komentarza
Gość stach Napisano 9 sierpnia 2010 Udostępnij #18 Napisano 9 sierpnia 2010 Cytat [...] na słuchawce mam możliwość regulowania strumienia wody od bardzo rozproszonego po zwarty strumień - dlatego nalanie wody np. do butelki nie sprawia mi problemów . Też tak miałem do czasu zamontowania perlatora na wężu - tak wyraźnie zmniejszył się realny strumień wody, że można się wkurzyć czasem nalewania słuchawką "do dużej butelki" Link do komentarza
2hd Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #19 Napisano 23 sierpnia 2010 Bardzo często kranik w kabinie prysznicowej jest przydatna sprawą,ale wg mnie jeżeli mamy umywalke to kranik jest zbędny. A co do baterii to bardzo dużo zależy od ciśnienia wody. Link do komentarza
Gość stach Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #20 Napisano 23 sierpnia 2010 Cytat Bardzo często kranik w kabinie prysznicowej jest przydatna sprawą,ale wg mnie jeżeli mamy umywalke to kranik jest zbędny. A co do baterii to bardzo dużo zależy od ciśnienia wody. A jakież to znaczenie ma ciśnienie wody "co do baterii" ??? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się