Pozornie masz rację. Ale mocowanie haków do krokwi inaczej pracuje przy obciążeniach rynien, co wyraźnie widać w zimie, kiedy na dachu masz zlodzony śnieg i zaczyna się odwilż. Wtedy wkręty haków muszą wytrzymać cala masę znajdującą się na dachu. Wkręty w deskach są wtedy wyrywane. A w krokwiach pracują wtedy na ścinanie, I wytrzymają o wiele więcej.
o wy.......
@coolibeer jak rozumiem w każdym pokoju jest lodówka/zamrażarka?
co prawda ma nie być upałów, ale chciałbym mieć pewnośc, że trunki będą odpowiednio schłodzone...jak nie, to wezmę chociaż kostkarkę
Hej,
klawałek z kora to odpad którego na chwile uzyłem zeby przedluzyc kontrłate. PIlnowałem zeby usuwac kore z materiału ktory kładlismy. Ale dziekuje za czujnosc.
Co do membrany to ona tak jest chwilowo. Docelowo robie pomysł B) https://dachy.info.pl/technika/anatomia-okapu-cz-1-dwa-rozwiazania/ czyli membrana na pas podrynnowy i awarie na elewacje.
@animus Wlasnie to jest moje rozwazanie. Chciałem użyć hakó doczołowych bo są łatwiejsze, ale chyba bede musiał uzyc jednak nakrokwiowych i je dogiac tak zeby odopwiednio ustawic To niestety to dodatkopwa praca, dodatkowy materiał i koszty w momencie kiedy kilka wkrętów dzieli mnie od zawieszenia rynny.
To mnie martwi, hak uistawiony w najwyzszym mozliwym punkcie
tutaj widac ze wyzej nie dam rady
@retrofood na przymiarki zabrałem hak od rynien falmingo
no i samo ustawienie do rynny
Recommended Posts