jętka Napisano 24 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 24 maja 2010 Poszukuję ciekawych odmian brzozy, które sprawdzą się w naszym klimacie.Brzoza brodawkowata odmiana 'Trost Dwarf' (Betula pendula 'Trost Dwarf') Link do komentarza
brzoza Napisano 24 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 24 maja 2010 (edytowany) zaciekawiłaś mnie tymi ciekawymi odmianami ... Edytowano 24 maja 2010 przez brzoza (zobacz historię edycji) Link do komentarza
jętka Napisano 24 maja 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 24 maja 2010 Brzoza karłowata (Betula nana) Link do komentarza
jętka Napisano 24 maja 2010 Autor Udostępnij #4 Napisano 24 maja 2010 Cytat zaciekawiłaś mnie tymi ciekawymi odmianami ... No tak, to nie ja powinnam być autorem tematu Link do komentarza
jętka Napisano 24 maja 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 24 maja 2010 A taką już sobie zakupiłam, w wersji palikowej Brzoza brodawkowata, odmiana purpurowa(Betula pendula purpurea) Link do komentarza
brzoza Napisano 24 maja 2010 Udostępnij #6 Napisano 24 maja 2010 ależ czemu nie z przyjemnością poczytam o brzozach p.s.sam tez lubie przytulić ... Link do komentarza
jętka Napisano 24 maja 2010 Autor Udostępnij #7 Napisano 24 maja 2010 Brzoza brodawkowata, odmiana strzępolistna(Betula pendula 'Dalecarlica') Link do komentarza
Ogrody Napisano 25 maja 2010 Udostępnij #8 Napisano 25 maja 2010 Bardzo interesującą odmianą brzozy o wyjątkowo białej, jednolitej korze jest brzoza pożyteczna w odmianie ‘Doorenbos’ (Betula utilis). Świetnie prezentuje się zimą na tle zimozielonych roślin. Link do komentarza
jętka Napisano 25 maja 2010 Autor Udostępnij #9 Napisano 25 maja 2010 Brzoza brodawkowata, odmiana Golden Cloud (Betula pendula Golden Cloud)wczorajszy zakup Link do komentarza
Elfir Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #10 Napisano 28 maja 2010 Z ciekawych brzóz:Brzoza wiśniowa (Betula lenta) Ma ciemny pień, przywodzący na myśl wiśnię piłkowaną. Z ciekawych odmian brzozy pospolitej: "Gracilis" - płacząca o bardzo wolnym wzroście z postrzępionymi listkami. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #11 Napisano 12 czerwca 2010 Wg współczesnych radiestetów brzoza ma pozytywną energię i dotykanie jej i przebywanie w bliskim jej sąsiedztwie jest korzystne,pomaga nam się wyciszyć, tworzy miejsce na pokój w naszych kontaktach zarówno z innymi, jak i z sobą.Lubie przebywać w zagajnikach brzozowych,naprawdę działają wyciszająco na moją psyche,w przeciwieństwie do np.topól. Link do komentarza
brzoza Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #12 Napisano 12 czerwca 2010 czytam z ciekawością - piszcie dziewczyny /sorry, ze nie używam przydomka Panie/p.s.moze kiedys opowiem jak dochodziłem do tego dlaczego i czym brzozy "chronią" mój dom .... Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #13 Napisano 12 czerwca 2010 Cytat p.s.moze kiedys opowiem jak dochodziłem do tego dlaczego i czym brzozy "chronią" mój dom .... Ciekawam.....Chętnie poczytam....Ja na swojej działce tworzę ( dopiero wszystko jest w powijakach) zagaik brzozowo - lawendowy z wygodną ławeczką( mam ochotę wtulić jeszcze jakieś roslinki dla ochrony przed insektami)Brzozki zasadziłam na wiosnę,lawenda rosła od tamtego roku w doniczkach,ławeczkę prawie odnowiłam - starą farbę zeskrobałam,bejcą przeleciałam.....Teraz czekam na "chcenie" by pomalować levisem..... Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 czerwca 2010 Udostępnij #14 Napisano 17 czerwca 2010 Ale jak by nie patrzył to najpiękniejsza jest nasza Polska brzoza brodawkowata (Betula pendula Ehrh.) .... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się