Skocz do zawartości

eyelog ochroni dom przed włamaniem?

Recommended Posts

Napisano
Wystarczy wlozyc kominiarke. A dlaczego ma to byc tansze niz normalny monitoring? Grupa interwencyjna i tak jest potrzebna.
Napisano
Znalazłam taki opis tegoż urządzenia
Powiem więcej,nie głupie to jest,moim zdaniem oczywiście
A cena 700 zł ...... hmmm .....

Eyelog

to proste i od razu
gotowe do użycia, urządzenie monitorujące z powiadomieniem GSM
w czasie rzeczywistym wraz z zapisanym zdjęciem i filmem. Niewielkich rozmiarów obudowa mieści w sobie aparat GSM
i detektor ruchu. Umożliwia rejestrację obiektu i zapis w formie kolorowego obrazu o wysokiej rozdzielczości. Powiadomienie wraz z załączonym foto lub wideo jest natychmiast wysłane na numer telefonu lub adres e-mail.
Napisano
Cytat

Znalazłam taki opis tegoż urządzenia

Eyelog

to proste i od razu
gotowe do użycia, urządzenie monitorujące z powiadomieniem GSM
w czasie rzeczywistym wraz z zapisanym zdjęciem i filmem. Niewielkich rozmiarów obudowa mieści w sobie aparat GSM
i detektor ruchu. Umożliwia rejestrację obiektu i zapis w formie kolorowego obrazu o wysokiej rozdzielczości. Powiadomienie wraz z załączonym foto lub wideo jest natychmiast wysłane na numer telefonu lub adres e-mail.

Witam, Zostałem zaproszony przez właściciela forum, żeby w imieniu dystrybutoa Eyeloga włączyć się merytorycznie do dyskusji. Proszę wziąć pod uwagę, że Eyelog przy wszystkich swoich zaletach a więc: łatwa instalacja, obsługa i koszt eksploatacji związany jedynie z doładowaniem karty może pełnić rolę aktywnego "podglądacza" tzn. w dowolnym momencie na komendę SMS przesyła zdjęcia lub filmy wysokiej rozdzielczości.
Napisano
Cytat

A pewnie, że nie głupi ten eyelog, z opisu na stronie wynika, że przydatne z niego i sprytne urzadzenie. A teraz po oficjalnej wypowiedzi firmy zaufanie do tego urządzenia będzie rosło.
faktycznie jest tak, że na komende zawsze wysyła obraz albo krótkie video z miejsca zainstalowania?
Napisano
o rany jak ja zobaczyłam te wątek to przyznam się szczerze, że spodziewałam się jakiegoś super profesjonalnego, zaopatrzonego w mnóstwo kamer i kabli systemu do monitoringu, a tu takie małe coś.
Nie wiedziałam, że istnieje coś takiego, jak eyelog, ale już mi się podoba. Bo nie tylko można chronić mieszkanie podczas wyjazdów, przynajmniej będziemy widzieć na bieżąco, co się u nas dzieje, Ale też bardziej podoba mi się to, że jest on mały i dyskretny,
no i jeszcze ta cena, jak na nowość, to całkiem niewiele. Czasem nowe modele telefonów kosztują więcej.
Napisano
Cytat

o rany jak ja zobaczyłam te wątek to przyznam się szczerze, że spodziewałam się jakiegoś super profesjonalnego, zaopatrzonego w mnóstwo kamer i kabli systemu do monitoringu, a tu takie małe coś.
Nie wiedziałam, że istnieje coś takiego, jak eyelog, ale już mi się podoba. Bo nie tylko można chronić mieszkanie podczas wyjazdów, przynajmniej będziemy widzieć na bieżąco, co się u nas dzieje, Ale też bardziej podoba mi się to, że jest on mały i dyskretny,
no i jeszcze ta cena, jak na nowość, to całkiem niewiele. Czasem nowe modele telefonów kosztują więcej.

Najtańszy Eyelog to pies biegający po podwórku icon_smile.gif
Napisano
Przyjaciel to sie wyzywi na resztkach z kuchni. Mam na mysli psa wielkosci sznaucerka icon_smile.gif
Pies do ochrony posesji to juz musi zjesc konkretnie...
Napisano
Znajomy używa tego ustrojstwa ale nie wiedziałam, że tak się to nazywa. Myślę, że jest to fajny sprzęcik tylko nie dla każdego. On akurat pracuje na dyrektorskim stanowisku i ma czas w pracy na to, żeby zerkać co się w domu dzieje. Także jak ktoś nie może sobie na to pozwolić w godzinach pracy to uważam, że nie ma sensu, bo można popaść w paranoję. Ten eyelog to wg mnie taki trochę gadżet, bo własciwy monitoring wolałabym zlecić profesjonalnej firmie i nie zaprzątać sobie głowy całodziennym kontrolowaniem.
Napisano
Cytat

Znajomy używa tego ustrojstwa ale nie wiedziałam, że tak się to nazywa. Myślę, że jest to fajny sprzęcik tylko nie dla każdego. On akurat pracuje na dyrektorskim stanowisku i ma czas w pracy na to, żeby zerkać co się w domu dzieje. Także jak ktoś nie może sobie na to pozwolić w godzinach pracy to uważam, że nie ma sensu, bo można popaść w paranoję. Ten eyelog to wg mnie taki trochę gadżet, bo własciwy monitoring wolałabym zlecić profesjonalnej firmie i nie zaprzątać sobie głowy całodziennym kontrolowaniem.

Ale nie ma potrzeby kontrolować non stop. Wystarczy SMSem uaktywnić czujkę ruchu i w przypadku naruszenia strefy monitorowanej zostanie wysłany obraz zarejestrowanego zdarzenia.
Napisano
najtańszy eyelog to psiak jasne, ale on nie wysle nam smsa z wiadomoscią, że ktoś nam się po posesji kręci, a eyelog i owszem icon_razz.gif
Poza tym na dłuższą metę utrzymanie psa kosztuje zdecydowanie więcej niż 700zł icon_smile.gif nie wiem czy macie tego świadomosć icon_razz.gif
Napisano
Co nam przyjdzie z tego sms-a bez podpisanej umowy z grupą interwencyjną?
Dzwonić na policję i liczyć, że szybko przyjadą? Czy może zbierać grupę znajomych?
Napisano
Nieno, jasne, po takim smsie trzeba podjąć jakieś działanie, ale lepiej miec świadomosć,, że coś się dzieje złogo aniżeli w ogóle nie miec o tym pojęcia icon_smile.gif
Eyelog jest tylko alternatywą dla monitoringu. Nikt nikomu nie karze się do niego ograniczać icon_smile.gif
Napisano
Mnie się to urządzenie wydaje całkiem, całkiem. Może pomóc! Wiadomo, że włamywacza za tyłek nie złapie, ale zawsze jest punkt zaczepienia do podjęcia dalszych działań!
Napisano
Cytat

Mnie się to urządzenie wydaje całkiem, całkiem. Może pomóc! Wiadomo, że włamywacza za tyłek nie złapie, ale zawsze jest punkt zaczepienia do podjęcia dalszych działań!

Eyelog nadaje się doskonale zarówno do zabezpieczenia tych stref w obiekcie, które nie są chronione przez inny system alarmowy jak również może pełnić rolę równoległej ochrony. Z interwencją grupy ochroniarskiej różnie bywa ... a tutaj wystarczy jako 2-gi i 3-ci numer powiadomienia ustawić najbliższego sąsiada i czas reakcji staje się skrócony do minimum. Znane są też częste przypadki kradzieży z włamaniem do domu w którym przebywają właściciele sic! Zajęci swoimi sprawami lub podczas snu przy wyłączonym alarmie stają się latwym celem. Eyelog umiesczony w dobrym miejscu może rozwiązać ten problem.
Napisano
SKoro mamy specjaliste od eyeloga na tym forum to chciałabym uzyskac odpowiedź na takie pytanie, a mianowicie: czy może to urzadzenie pracować z inną kartą SIM niż załączona w zestawie?
Napisano
Cytat

SKoro mamy specjaliste od eyeloga na tym forum to chciałabym uzyskac odpowiedź na takie pytanie, a mianowicie: czy może to urzadzenie pracować z inną kartą SIM niż załączona w zestawie?

Aktualnie eyelog jest oferowany z fabryczną konfiguracją sieci PTC ERA. Użytkownik po włożeniu karty SIM z zestawu nie musi martwić się o ustawianie parametrów operatora. Sukcesywnie będziemy dodawać do listy innych operatorów. Teraz, żeby korzystać z karty SIM innego operatora niż załączona trzeba ręcznie wpisać parametry do transmisji MMS.

Napisano (edytowany)
O to, dobrze, że nie posiada blokady.
daje to większe mozliwości działania.
A poza tym przewidywane są modyfikacje eyeloga w nadania mu większej rozdzielczosci wysyłanego obrazu? Edytowano przez pariah (zobacz historię edycji)
Napisano
też jestem ciekawa, czy można nieco zwiększyć jego możliwości.
Ale jakby nie było to to urządzenie jest bardzo dobrym rozwiązaniem jeśli ktoś chce mieć chronić swoje posesje. bardzo dobrze, że mamy tutaj specjalistę od tego urządzenia, który nam wszystko dokładnie wyjaśnia icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Naprawdę ciekawe urządzenie.

Nie są mi znane plany producenta w kierunku zwiększenia rozdzielczości. Wydaje mi sie, że 640x480 jest wystarczająca do rejestracji szczegółów przy tej odległości.
Napisano
A jaka jest pojemność pamięci Eyeloga i ile zdjęć może pomieścić?
Można ją jakoś uzupełniać czy jest wbudowana i zadne zewnetrzne karty pamięci nie wchodzą w grę?
Napisano
Cytat

A jaka jest pojemność pamięci Eyeloga i ile zdjęć może pomieścić?
Można ją jakoś uzupełniać czy jest wbudowana i zadne zewnetrzne karty pamięci nie wchodzą w grę?

Dobre pytanie! Przyłączam się icon_smile.gif
Napisano
Hm, sama znalazłam odpowiedz na swoje pytanie, ale musiałam trochę poszukac na stronie eyelog.pl
Więc z ta pamięcią jest tak: urządzenie posiada wewnętrzną pamieć 4 MB (1 zdjęcie zajmuje max. 90kB
a film max. 250 kB

W sumie nie za duzo nie za mało... ale z drugiej strony... gdy obraz jest od razu przesyłany na nasz telefon to pamięć wbudowana wydaje się być zbędna.
Napisano
Zainteresowaliście mnie tematem, nawet nie wiedziałam, że takie urządzenie istnieje, a wygląda na to, że jest to naprawdę tani i skuteczny sposób na ochronę naszej posesji. icon_wink.gif Zaczęłam czytać o eyelog i aż jestem zdziwiona, że wcześniej nie było/nie informowano o czymś takim. A z tą pamięcią to na moje oko to jest w sam raz.
Napisano
Cytat

Zainteresowaliście mnie tematem, nawet nie wiedziałam, że takie urządzenie istnieje, a wygląda na to, że jest to naprawdę tani i skuteczny sposób na ochronę naszej posesji. icon_wink.gif Zaczęłam czytać o eyelog i aż jestem zdziwiona, że wcześniej nie było/nie informowano o czymś takim. A z tą pamięcią to na moje oko to jest w sam raz.

Jeśli chodzi o pamięć wewnętrzną Eyeloga to nie ma możliwości jej rozszerzenia. Jedyną opcją jest przekopiowanie zdjęć i filmów na inny nośnik przez kabel USB. Warto w ten sposób uwalniać pamięć ponieważ w momencie kiedy nie ma miejsca nowe zdjęcie czy film zostanie automatycznie nadpisany na najstarszym.
A teraz z ostatniej chwili: życie i to w tych dramatycznych czasach przyniosło kolejne zastosowanie dla Eyeloga: otóż jeden z klientów nabył urządzenie aby moniotorować przez okno swego domu letniskowego stan wody w pobliskiej rzece icon_wink.gif)
Napisano
Haha, to faktycznie nietypowe zastosowanie. Ale kto, albo co w takiej sytuacji mogłoby się lepiej sprawdzić jesli nie mały i poręczny eyelog? Monitoringu instalowac nie ma sensu, a osobiste czuwanie też mija sie z celem.
Podoba mi sie ta wielofunkcyjność.
Napisano
Cytat

A teraz z ostatniej chwili: życie i to w tych dramatycznych czasach przyniosło kolejne zastosowanie dla Eyeloga: otóż jeden z klientów nabył urządzenie aby moniotorować przez okno swego domu letniskowego stan wody w pobliskiej rzece icon_wink.gif)

Tylko w jakim celu?
Napisano
Pytanie jest retoryczne icon_wink.gif
A eyeloga nie tylko w takich dziwnych sytuacjach mozna stosować.
Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia icon_wink.gif
A tę jesli posiadamy rozbudowaną i rozwiniętą to nie ma problemu.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
No faktycznie, można mnożyć zastosowania. A tak przy okazji to ten temat świetnie pokazuje, że nie tylko chcemy mieć pewność, że naszemu dobytkowi nić się nie stanie, ale też jesteśmy strasznie ciekawscy.. icon_wink.gif. No bardzo ludzkie. icon_wink.gif
Napisano (edytowany)
zastosowań to ja widzę więcej. Np co robi mąż, jak ja jestem w delegacji
Kogo dziecko przyprowadza do domu, jak nas nie ma.
Tylko trzeba by było go dyskretnie ukryć w domu, żeby się reszta nie połapała icon_wink.gif

Tak serio? Gadzet a nie ochrona. Jak kogoś stać i lubi... Edytowano przez ezs (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Tylko trzeba by było go dyskretnie ukryć w domu, żeby się reszta nie połapała icon_wink.gif

Tak serio? Gadzet a nie ochrona. Jak kogoś stać i lubi...

Pewnie, że gadżet, ale jaki pomysłowy i funkcjonalny gadżet.
Eyelog to przydatna rzecz, nie da się ukryc.
A o szpiegowaniu męża podczas gdy się jest w delegacji to nie pomyslałam icon_biggrin.gif
ale zabawny pomysł.
Napisano
Cytat

o tym samym pomyślałam ..... ale to w dwie strony działa .... icon_mrgreen.gif
  • 3 tygodnie temu...
Napisano (edytowany)
Cytat

o tym samym pomyślałam ..... ale to w dwie strony działa .... icon_mrgreen.gif

haha, no niestety, nie ma lekko. jesli mąż może wykorzystywac eyeloga przeciwko zonie to dlaczego i ona mu baczniej popatrzeć na ręcę.
Ciekawa jestem kiedy pierwsze tego typu filmiki pojawią się na youtubie icon_biggrin.gif
a moze już sa trzeba bedzie poszukac :]

Edytowano przez pariah (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Ciekawa jestem kiedy pierwsze tego typu filmiki pojawią się na youtubie icon_biggrin.gif
a moze już sa trzeba bedzie poszukac :]

nie zapomnij sie podzielić linkiem jak znajdziesz .... icon_mrgreen.gif
Napisano
Nono, na pewno jak coś znajdę to sie podziele icon_biggrin.gif
Ciekawa jestem czym filmiki Paris Hilton i tych innych gwiazdke były kręcone.|
Może eyelogiem własnie icon_biggrin.gif
bo to, że w Polsce jest on od niedawna nie znaczy, że na świecie go wczesniej nie było icon_razz.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Każda inwestycja budowlana czy instalacyjna, niezależnie od jej skali, powinna być prowadzona w sposób zgodny z prawem, zasadami sztuki budowlanej i dobrymi praktykami branżowymi. Jednym z absolutnie kluczowych elementów takiej realizacji jest rzetelna dokumentacja z prowadzonych prac.   W Raccoon 24 Home od początku naszej działalności przykładamy do tego ogromną wagę. Bo dla nas liczy się nie tylko to, co widoczne na zewnątrz, ale też pełna transparentność i pewność, że każda instalacja została wykonana zgodnie z projektem, normami i oczekiwaniami inwestora.   Co powinna zawierać dokumentacja robót instalacyjnych?   Podczas prowadzenia prac instalacyjnych — czy to przy ogrzewaniu, klimatyzacji, wentylacji czy instalacjach wodnych — dokumentacja powinna obejmować: Dziennik budowy lub robót — w przypadku instalacji realizowanych w ramach zgłoszenia lub pozwolenia na budowę. Protokóły z wykonanych prób szczelności — instalacji wodnych, gazowych, wentylacyjnych. Protokoły odbioru częściowego i końcowego — dla każdej wykonanej instalacji. Protokół uruchomienia instalacji — potwierdzający poprawną pracę systemów. Protokół pomiarów i testów eksploatacyjnych — np. wydajności wentylacji, ciśnienia w instalacji C.O., parametrów pracy klimatyzacji. Dokumentację powykonawczą — czyli aktualny rysunek/schemat instalacji z naniesionymi zmianami wykonawczymi.   Kartę gwarancyjną i instrukcję użytkowania urządzeń oraz instalacji. Brak tych dokumentów to nie tylko problem w przypadku awarii czy reklamacji, ale też ryzyko przy odbiorach technicznych i problematyczne rozliczenia z inwestorem czy deweloperem.     👉 Pobierz wzór protokołu odbioru robót instalacyjnych (PDF)   Dlaczego dokumentacja jest tak ważna dla Ciebie jako inwestora?   Masz pełen wgląd w zakres wykonanych prac i potwierdzenie, że wszystko odbyło się zgodnie ze sztuką.   Łatwiejsze serwisowanie i eksploatacja — protokoły i dokumentacja powykonawcza pomagają w późniejszych modernizacjach i naprawach. Bezpieczeństwo prawne i techniczne — w przypadku kontroli, odbiorów czy ewentualnych sporów. Możliwość dochodzenia gwarancji — na podstawie podpisanych protokołów i kart gwarancyjnych.   W Raccoon 24 Home masz to w standardzie W naszej firmie każda instalacja objęta jest kompletną dokumentacją powykonawczą i protokolarną. Niczego nie robimy na słowo. Po zakończeniu robót klient otrzymuje komplet dokumentów, w tym:   protokół odbioru końcowego protokół prób szczelności protokół uruchomienia instalacji dokumentację powykonawczą   Dzięki temu masz pewność, że każda instalacja została wykonana zgodnie z projektem i przepisami.   Do pobrania — wzór protokołu odbioru robót instalacyjnych Aby ułatwić inwestorom i wykonawcom właściwe prowadzenie dokumentacji, przygotowaliśmy dla Ciebie gotowy, uniwersalny blankiet protokołu odbioru robót instalacyjnych.       Możesz go wykorzystać przy każdej inwestycji — niezależnie, czy zlecasz nam instalację, czy współpracujesz z inną ekipą. To bezpłatne narzędzie, które pomoże Ci uporządkować dokumentację i zabezpieczyć swoje interesy.   Pamiętaj: instalacja to nie tylko urządzenia i rury w ścianie. To również dokumenty, które chronią Twój budżet i bezpieczeństwo budynku na lata.   W Raccoon 24 Home nie musisz o to prosić — u nas kompletna dokumentacja to standard, a nie dodatkowa opcja.         Michał Rzepczyński +48 698 000 441  office@raccoon24.pl                       e0bdea_5761a534884c4d0988db213df10adb7f.pdf.pdf
    • Dziś niemal każdy inwestor prywatny i biznesowy, planując budowę domu, halę czy modernizację budynku, zadaje sobie jedno pytanie: kiedy zacznie się zwrot z inwestycji w instalacje? Koszty energii rosną, a systemy ogrzewania, chłodzenia, wentylacji i zasilania to nie tylko kwestia komfortu, ale też realnego wpływu na domowy i firmowy budżet. Problem w tym, że większość firm wykonawczych, kiedy słyszy od klienta hasło „zwrot z inwestycji”, zaczyna dopytywać, kalkulować, wyceniać wersję „podstawową” i „wzmocnioną”, a często finalnie proponuje rozwiązania na styk — takie, które formalnie spełnią wymogi projektu, ale realnie nie zapewnią maksymalnych oszczędności i bezawaryjności przez długie lata.   W Raccoon 24 Home nie pytamy, czy chcesz mieć instalację zoptymalizowaną pod szybki zwrot inwestycji. My od razu robimy instalacje w wersji wzmocnionej. Zawsze. Bez wyjątków. Co to znaczy wzmocniona instalacja?   W praktyce oznacza to, że każdą instalację, jaką wykonujemy — czy to ogrzewanie podłogowe, centralę wentylacyjną, instalację wodną czy systemy zasilania odnawialnego — projektujemy i montujemy w taki sposób, by:   zwiększyć jej trwałość wydłużyć bezawaryjny okres działania zminimalizować straty energii przyspieszyć zwrot inwestycji dzięki oszczędnościom na eksploatacji     Jak to robimy? Na przykład:   W ogrzewaniu płaszczyznowym stosujemy więcej rur niż minimum technologiczne. Dzięki temu system szybciej nagrzewa pomieszczenia, pracuje przy niższych temperaturach zasilania, co zmniejsza zużycie energii i przedłuża żywotność źródła ciepła. Montujemy przewymiarowane emitery ciepła, czyli większe grzejniki lub pętle podłogówki, niż wynika to z obliczeń na styk. Efekt? Lepsza wydajność przy niższym koszcie eksploatacji. System grzeje krócej, rzadziej się załącza, a Ty oszczędzasz na rachunkach.     W instalacjach wodnych i kanalizacyjnych stosujemy większe średnice rur tam, gdzie to ma sens dla bezpieczeństwa i komfortu użytkowania. W wentylacji zawsze przewymiarowujemy kanały i stosujemy lepsze izolacje, co zmniejsza opory przepływu, poprawia wydajność i ogranicza koszty pracy rekuperatora. Po co to wszystko? Żeby Twoje rachunki równały się zero.   W Raccoon 24 Home nie traktujemy instalacji jako zbędnego kosztu, tylko jako realny składnik Twojego domowego lub firmowego bilansu energetycznego. Dzięki odpowiednio zaprojektowanym i wykonanym instalacjom możesz osiągnąć bilans niemal zerowy albo znacząco ograniczyć zapotrzebowanie na energię z sieci. Wielu wykonawców ogranicza się do minimum wymaganego w projekcie lub normach. My wiemy, że warto pójść dalej. Bo im bardziej wydajna i trwała instalacja, tym mniejsze jej koszty eksploatacji i większe oszczędności dla Ciebie.   Zwrot z inwestycji — jak go przyspieszyć?   Kluczem jest odpowiedni mix energetyczny, który nie tylko zapewni Ci niezależność, ale też pozwoli zredukować rachunki praktycznie do zera.   W naszej ofercie możesz połączyć:   pompę ciepła — jako główne źródło ciepła i chłodzenia fotowoltaikę — która zasili pompę ciepła, dom i magazyn energii przydomową elektrownię wiatrową — jako uzupełnienie bilansu w okresach niskiego nasłonecznienia   Taki zestaw pozwala na uzyskanie maksymalnego efektu energetycznego i finansowego. A dzięki temu, że instalacje wykonujemy w wersji przewymiarowanej i wzmocnionej, działają one stabilnie, bez awarii i z wyższą wydajnością przez wiele lat.       Dlaczego inne firmy tego nie robią? Bo liczą na krótkoterminowy zysk i klienta, który nie zadaje pytań. Większość wykonawców chce wykonać usługę możliwie najniższym kosztem własnym, z minimalną ilością materiału, by zwiększyć swoją marżę. My w Raccoon 24 Home patrzymy inaczej. Dla nas liczy się długofalowa relacja i rekomendacje zadowolonych klientów, a to można osiągnąć tylko dzięki jakości i uczciwemu podejściu.     Podsumowanie Jeśli chcesz mieć instalacje, które: działają stabilnie i bezawaryjnie są przewymiarowane, a nie robione „na styk” realnie przyspieszają zwrot z inwestycji pozwalają ograniczyć rachunki do zera to zapraszamy do Raccoon 24 Home.   U nas nie pytamy, czy chcesz mieć wzmocnioną instalację — bo każdą robimy w wersji premium już w standardzie. Tak pracują wykonawcy, którzy naprawdę rozumieją inwestycję w energię i komfort.   Chcesz sprawdzić, jak może wyglądać Twój domowy bilans energetyczny? Skontaktuj się z nami i poznaj propozycję systemu szytego pod Twoje potrzeby.   Usługi Raccoon 24 Home   Instalacje C.O. Instalacje centralnego ogrzewania (C.O.)   Ogrzewanie Ogrzewanie grzejnikowe Ogrzewanie podłogowe   Pompy ciepła Pompy ciepła dla Twojego domu   Kotły gazowe Kotły gazowe kondensacyjne   Klimatyzacja Klimatyzatory Split Klimatyzatory Multi-Split Systemy klimatyzacji VRF Klimakonwektory Przeglądy okresowe klimatyzacji Serwis klimatyzacji   Wentylacja Rekuperacja Wentylacja mechaniczna Kanały wentylacyjne — rodzaje Serwis wentylacji Wentylatory wyciągowe Systemy odciągowe dla hal i garaży   Sterowanie Sterowanie ciepłem   Cennik usług Cennik usług instalacyjnych   O firmie O nas   Kontakt Formularz i dane kontaktowe     Michał Rzepczyński +48 698 000 441  office@raccoon24.pl
    • W świecie usług budowlanych i instalacyjnych od lat funkcjonują dwa zupełnie różne podejścia do kwestii wycen i rozliczeń z klientami. Z jednej strony mamy wykonawców, którzy nie boją się jasno przedstawiać swoich stawek, otwarcie informują o kosztach poszczególnych usług i uczciwie tłumaczą, z czego wynikają konkretne ceny. Z drugiej — wciąż istnieją firmy, które wyceniają „na oko” przez telefon, a na końcowym etapie realizacji zaskakują klienta dodatkowymi pozycjami na fakturze lub tłumaczą nieuzgodnione wcześniej koszty jako „nieprzewidziane prace dodatkowe”. Ten podział doskonale zna każdy inwestor, deweloper, zarządca nieruchomości czy zwykły klient prywatny, który choć raz zlecał wykonanie instalacji wodnej, elektrycznej, wentylacyjnej czy gazowej. Dlatego w Raccoon 24 Home od samego początku postawiliśmy na pełną przejrzystość i uczciwe zasady współpracy z klientem.     Dlaczego przejrzystość cenowa w usługach instalacyjnych jest tak ważna?   W odróżnieniu od wielu branż, w których ceny można łatwo sprawdzić w cennikach online czy porównać na popularnych porównywarkach, w usługach instalacyjnych sytuacja jest dużo bardziej skomplikowana. Każda inwestycja ma swoją specyfikę, zakres prac często ustala się indywidualnie, a ceny mogą się różnić w zależności od rodzaju budynku, zastosowanych materiałów, stopnia skomplikowania instalacji czy lokalizacji inwestycji. To sprawia, że niektórzy wykonawcy wykorzystują tę niepewność na swoją korzyść. Podają orientacyjne stawki bez szczegółów, nie pokazują klientowi dokładnego kosztorysu, a podczas realizacji pojawiają się „niespodzianki”, które trudno później zweryfikować. Dlatego uważamy, że uczciwy wykonawca nie ma powodu, by ukrywać swoje ceny. Przeciwnie — powinien udostępniać je w przejrzysty i dostępny sposób, aby klient od samego początku wiedział, ile zapłaci za usługę i z czego wynika dana kwota.   Jak to wygląda w praktyce? Transparentny kalkulator usług instalacyjnych   Właśnie z myślą o klientach stworzyliśmy na stronie Raccoon 24 Home kalkulator usług instalacyjnych. To proste i wygodne narzędzie, które pozwala w kilka chwil sprawdzić orientacyjny koszt wykonania wybranej instalacji lub prac modernizacyjnych. Dzięki temu klient ma możliwość porównania cen różnych usług jeszcze przed kontaktem z naszym doradcą technicznym i może zaplanować swój budżet inwestycyjny bez obaw o późniejsze „niespodzianki”. W kalkulatorze jasno przedstawiamy, jakie elementy składają się na cenę usługi — od kosztów materiałów, przez robociznę, aż po ewentualne dodatkowe prace towarzyszące. Dzięki temu klient wie, za co płaci i może świadomie podjąć decyzję o wyborze konkretnej usługi czy zakresu prac.   Czym różni się uczciwy wykonawca od nieuczciwego?   Różnic jest wiele, ale najważniejsze to: Jasne i przejrzyste wyceny jeszcze przed rozpoczęciem prac. Brak ukrytych kosztów, które pojawiają się na końcowej fakturze. Szczegółowe kosztorysy przedstawiane klientowi do akceptacji. Przejrzyste warunki współpracy, które określają, co wchodzi w zakres usługi, a co wymaga dodatkowych ustaleń.   Stała komunikacja z klientem na każdym etapie realizacji inwestycji.   W Raccoon 24 Home klaklulator właśnie według takich zasad prowadzimy każdą realizację. Naszym celem jest nie tylko wykonanie instalacji na najwyższym poziomie technicznym, ale również zbudowanie zaufania i poczucia bezpieczeństwa u klienta.   Wiemy, że inwestorzy i klienci prywatni mają dość niejasnych wycen, niedomówień i kosztów, które nagle pojawiają się w trakcie realizacji zlecenia. Dlatego pokazujemy pełen kosztorys jeszcze przed podpisaniem umowy, informujemy o wszystkich możliwych dodatkowych opcjach i pozwalamy klientowi samodzielnie sprawdzić ceny w naszym kalkulatorze. Dlaczego inne firmy wciąż boją się udostępniać swoje ceny?   Bo często ich polityka cenowa opiera się na „polowaniu” na nieświadomego klienta. Bez przejrzystego cennika można manipulować wyceną w zależności od sytuacji, nastroju klienta, lokalizacji czy konkurencji w danym rejonie.   My w Raccoon 24 Home uważamy, że takie praktyki powinny zniknąć z rynku. Klient ma prawo wiedzieć, ile zapłaci, a wykonawca, który jest pewny jakości swoich usług i uczciwie kalkuluje koszty, nie ma żadnego powodu, by ukrywać stawki.     Podsumowanie   Jeśli szukasz wykonawcy instalacji budowlanych, który: gra w otwarte karty nie boi się pokazać cen swoich usług oferuje transparentny kosztorys pozwala Ci sprawdzić wycenę jeszcze przed pierwszym kontaktem   to zapraszamy do Raccoon 24 Home. Na naszej stronie znajdziesz transparentny kalkulator usług instalacyjnych, dzięki któremu możesz od razu oszacować koszt planowanych prac i sprawdzić, jak wygląda uczciwa wycena w tej branży.   Nie warto ryzykować współpracy z firmami, które unikają konkretów i nie potrafią jasno określić ceny. Wybieraj wykonawców, którzy szanują Twój czas, pieniądze i nerwy.  
    • Nie zastanawiałbym się nad tym ale już zdążyłem przygotować pole pod ten garaż z kostki brukowej i teraz musiałbym to wszystko robić na nowo.    Jakie byłyby koszty starania się o pozwolenie?
    • Tak Rury wodnej podłogówki prowadzi się w warstwie wylewki. Rury pozostałych instalacji (woda, kanalizacja), także kanały wentylacji mechanicznej układa się w warstwie styropianu. Grubość warstw styropianu można dobrać do średnicy rur - to a propos optymalnej grubości styropianu. To rozstrzygnie instalator. Dylatacje wykonują fachowcy od wylewki, powinny być też zaplanowane w projekcie ogrzewania. Zwykle i tak wykonuje się je w otworach drzwiowych.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...