aga69 Napisano 25 marca 2010 #1 Napisano 25 marca 2010 Budowałam dom systemem gospodarczym. Oczyszczalnię biologiczną montował mi przedstawiciel producenta. Wodę ze studni prowadziliśmy systemem - pan koparkowy i ja z mężem. W domu wodę i kanalizację z pomocą ojca. Teraz pytania: odbiór kanalizacji może mi dać ten co montował oczyszczalnię? Czy muszę mieć odbiór doprowadzenia wody do domu? Skąd go wziąć?
stokrotka.35 Napisano 11 kwietnia 2010 #2 Napisano 11 kwietnia 2010 A kierownik budowy co na to ?On nie wie jakie dokumenty są wymagane przy takim rozwiązaniu.
Redakcja Napisano 13 kwietnia 2010 #3 Napisano 13 kwietnia 2010 Czy oczyszczalnia była uwzględniona w projekcie lub zgłoszono zamiar jej budowy? Przy złożeniu zawiadomienia o zakończeniu robót potrzebne będzie oświadczenie osoby uprawnionej, o wykonaniu instalacji zgodnie z dokumentacją.
Gość adiqq Napisano 18 kwietnia 2010 #4 Napisano 18 kwietnia 2010 Czy można dokonać odbioru budynku, bez balustrady na tarasie? (taras mam nad garażem) - czy jest możliwosć zamknąc wejscie na taras np. w postaci kilku desek przybitych, uniemożliwiajacych wejscie? czy w ten sposób można dokonać odbioru budynku? - myśle o tym ze względu na koszty...
Marcin123 Napisano 19 kwietnia 2010 #5 Napisano 19 kwietnia 2010 Cytat Czy można dokonać odbioru budynku, bez balustrady na tarasie? (taras mam nad garażem) - czy jest możliwosć zamknąc wejscie na taras np. w postaci kilku desek przybitych, uniemożliwiajacych wejscie? czy w ten sposób można dokonać odbioru budynku? - myśle o tym ze względu na koszty... Myślę, że to wystarczy, zwłaszcza, że z reguły nikt Ci nie przyjeżdża do domu i nie sprawdza takich rzeczy. Odbiór budynku odbywa się na zasadzie zgłoszenia, a więc zwykle po miesiącu przysyłają papier z informacją, że nie mają przeciwwskazań do zamieszkania.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się