Skocz do zawartości

Dodawanie zdjęć

Recommended Posts

Napisano
Witam icon_smile.gif

Pytanko icon_confused.gif:

Jak tu jest z wklejaniem zdjęć do postów???? Nigdy nie miałam problemów aż tu nagle lipa. Wyświetla mi się taki komunikat:
Użyta przestrzeń dostępna dla załączników 14.59MB z 14.65MB. Wyczerpałam limit??? I co? Już nigdy nic nie będę mogła wkleić???

Z góry dzięki za odpowiedzi icon_smile.gif
Napisano
Z tego co piszesz wygląda, że zapełniłaś całą przestrzeń do wrzucania zdjęć. Patrzę u siebie przy załącznikach że też mam limit - jeszcze co prawda nie wykorzystany. Widać są ograniczenia niestety... icon_confused.gif
Napisano
Hymm... a gdzie można sprawdzić ten limit? Ja dodaję sporo zdjęć - jak na razie bez problemów ale jak rzeczywiście jest limit to porażka icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Hymm... a gdzie można sprawdzić ten limit? Ja dodaję sporo zdjęć - jak na razie bez problemów ale jak rzeczywiście jest limit to porażka icon_sad.gif

ja widzę swój jak piszę post to na dole mam przy załącznikach/wybierz plik i pod spodem jest "użyta przestrzeń dostępna dla załączników...

dlatego wydaje mi się że to jest limit.
Napisano
No dobra... ustaliliśmy,że jest limit i co dalej??? Mam edytować stare posty i kasować jakieś zdjęcia jak chcę wkleić nowe???

Porażka icon_confused.gif??:
Napisano
Witam,
zwiększyłem limit do 25 MB dwóm grupom: "Członek Rzeczywisty wybieramydom" oraz "SuperForumowicz".

Członek rzeczywisty - osoba, która buduje dom według danego projektu i udokumentowała to zdjęciami domu zamieszczonymi na FORUM

SuperForumowicz - osoba, która w subiektywnej ocenie redakcji jest wyjątkowo pomocna innym użytkownikom FORUM.

Pozdrawiam
Marcin Szymanik
Administrator Forum.BudujemyDom.pl
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Zwiększyliśmy limit na zdjęcia do 25 MB dla grupy "Uczestnik" natomiast grupy "Członek rzeczywisty" i "Superforumowicz" mają do dyspozycji 100 MB.

Pozdrawiam
Marcin Szymanik
Napisano
Dzieki, ale ty szybka jesteś icon_biggrin.gif Musze sobie poczytać, a co najważniejsze nauczyc sie zmniejszać wklejane zdjęcia, żeby potem mi nie zabrakło miejsca.
Napisano
Cytat

Dzieki, ale ty szybka jesteś icon_biggrin.gif Musze sobie poczytać, a co najważniejsze nauczyc sie zmniejszać wklejane zdjęcia, żeby potem mi nie zabrakło miejsca.

hm .... właśnie miałam dopytać Redakcje .... w sprawie zdjęć i mi uleciało ...
dobrze , że mi przypomniałeś ...

więc mam pytanko ...
czy jeśli wklejam zdjęcie z serwera zewnętrznego np. imageshack za pomocą czegoś takiego:
[img][/img]
to czy liczy się to do limitu zdjęciowego?
Napisano
Cytat

więc mam pytanko ...
czy jeśli wklejam zdjęcie z serwera zewnętrznego np. imageshack za pomocą czegoś takiego:
[img][/img]
to czy liczy się to do limitu zdjęciowego?

Witam,
nie, transfer jest wykorzystywany wyłącznie podczas dodawania zdjęć za pomocą modułu w postach. Polecam korzystanie z FotoForum https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...eq=sc&cat=5 i dalej z [img][/img], wówczas limit też nie jest wykorzystywany.

Pozdrawiam
Marcin Szymanik
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

a ja i tak nie wiem jak wkleic zdjęcia icon_sad.gif

Można dwojako/trojako:
Sposób pierwszy szybki i prosty(przynajmniej dla mnie).
Znalazłaś na jakiejś stronie zdjęcie, które chcesz nam pokazać. Klikasz na to zdjęcie prawym przyciskiem myszy, pojawia się ikonka z której wybierasz: kopiuj adres obrazka. Ten zapisany adres obrazka wklejasz w miejsce w swoim poście np.
http://bi.gazeta.pl/im/7/6771/z6771797X.jpg

Potem z przodu dodajesz [ img ] a z tyłu [ /img ]- bez spacji w nawiasach!
Wygląda to np tak:[ img ]http://bi.gazeta.pl/im/7/6771/z6771797X.jpg [ /img ]
A po zamknięciu postu wychodzi tak:
Brak obrazka

Z tym, że czasem pojawia się komunikat" zdjęcia nie mogą być dynamiczne" - co dla mnie znaczy, że jak chce umieścić tu zdjęcie to nie może ona na stronie pierwotnej powiększać się po kliknięciu na nie, ale mogę się mylić.

Można też w sposób drugi:
Z ikon, które są na górze jak piszesz swój post, wybierasz ten znaczek pocztowy z widoczkiem gór i zachodem słońca(miedzy zielonym plusem i buźką)
Pojawia się komunikat "Proszę wprowadzić URL dla tego obrazka" wklejasz adres obrazka (patrz sposób pierwszy). Ja kasuje w tym okienku to "http://" i dopiero wklejam adres, bo nie wiem czy mogą być dwa "http". Z tym, że to wyczerpuje twój limit zdjęć na forum.

Sposób trzeci:
Zakładasz album w swoim panelu kontrolnym i tam możesz wkleić zdjęcia, które masz na komputerze.
Najpierw dodaj album, potem dodaj zdjęcie. Na końcu jest przeglądaj(wybierasz zdjęcie ze swojego dysku) i klikasz "post image"- nie wiem czemu nie jest to napisane po polsku "umieść obrazek"
Ja dodatkowo jak chce umieścić zdjęcie w poście a nie tylko w albumie to jak już to zdjęcie mam w albumie to wklejam je do postu za pomocą sposobu nr jeden.
Napisano
Jak dotąd korzystam jeszcze z dostępnego transerfu. Póki nie jestem zmuszona nie używam [ img ] ... [ /img ], bo tracę cierpliwość przy otwieraniu się wątków z dużą ilością wklejonych tym sposobem zdjęć - "skacząca" strona przy ładowaniu się zdjęć uniemożliwia czytanie icon_sad.gif
Napisano
"bo tracę cierpliwość przy otwieraniu się wątków z dużą ilością wklejonych tym sposobem zdjęć - "skacząca" strona przy ładowaniu się zdjęć uniemożliwia czytanie "
Ja też icon_sad.gif
dzempel nie wiem co to znaczy. Może podaj ten adres zdjęcia, to popróbuje tez i napisze co wydedukowałem .

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
    • Naprawa podłogi olejowanej produktem Osmo jest stosunkowo prosta, ponieważ jedną z największych zalet olejowanych powierzchni (w przeciwieństwie do lakierowanych) jest możliwość miejscowej renowacji bez konieczności cyklinowania całej podłogi. Oto jak krok po kroku naprawić olejowaną podłogę Osmo: 1. OCENA USZKODZENIA Drobne zarysowania lub matowość – wystarczy odświeżenie powierzchni. Głębokie rysy lub plamy – konieczne będzie miejscowe szlifowanie i ponowne olejowanie. 2. CZYSZCZENIE PODŁOGI Użyj środka Osmo Wisch-Fix (koncentrat do czyszczenia i pielęgnacji podłóg olejowanych), by usunąć brud, tłuszcz i resztki poprzednich środków pielęgnacyjnych. 3. MIEJSCOWA NAPRAWA (punktowa renowacja) Jeśli masz do czynienia z lokalnymi uszkodzeniami (np. rysa, plama): Delikatnie zeszlifuj uszkodzone miejsce drobnym papierem ściernym (np. 180–240). Oczyść pył – najlepiej odkurzaczem lub ściereczką z mikrofibry. Nałóż cienką warstwę odpowiedniego oleju Osmo (np. Osmo TopOil, Osmo Olej do Podłóg lub Hardwax-Oil – ten sam, którym była wcześniej olejowana podłoga). Pozostaw do wyschnięcia (ok. 8–12 h). W razie potrzeby powtórz. Uwaga do w/w - nowość w ofercie Osmo 1. środek do usuwania plam 2. pasta do usuwania rys 4. ODŚWIEŻENIE CAŁEJ PODŁOGI (jeśli całość wygląda na zużytą) Użyj Osmo 8019 (do usunięcia trudnych plam) oraz Osmo Olej do Renowacji np. 3079: Umyj całą podłogę Intensywnym środkiem myjącym nr 8019. Nałóż cienką warstwę renowacyjnego oleju Osmo za pomocą pada lub szmatki np. 3081. Poleruj do równomiernego rozprowadzenia. Pozostaw do wyschnięcia. Nie ma potrzeby całkowitego szlifowania ani zdejmowania starych warstw, co oszczędza czas i materiał. Wskazówki: Zawsze wykonuj próbę na niewidocznym fragmencie. Używaj tylko oryginalnych produktów Osmo, ponieważ są one ze sobą kompatybilne. Unikaj stosowania zwykłych środków czystości – mogą zniszczyć powierzchnię olejowaną.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...