Pomocnik Napisano 15 marca 2010 #1 Napisano 15 marca 2010 Bloczki z lekkich betonów, zwłaszcza komórkowych, grubości 8-12 cm, są chętnie wykorzystywane do stawiania ścianek działowych. Niewielka masa powierzchniowa (ok. 50 kg/m2), duże wymiary (wysokość – 24 cm, długość – 59 cm) i łatwość przycinania sprawiają, że z tego materiału buduje się łatwo i szybko. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/porady/638-scianki-dzialowe-z-betonu-komorkowego
Gość Madigar Napisano 15 marca 2010 #2 Napisano 15 marca 2010 Teraz ścianki działowe muruje się z lekkiego Ytonga Interio albo z bloczków Silka E18A, które bardzo dobrze izolują przed hałasem..
Gość on Napisano 16 marca 2010 #3 Napisano 16 marca 2010 po co przepłacać za Ytong i Silkę, skoro można mieć taaniej takie samo Śniadowo lub Silikaty??.
norbiwolow Napisano 16 marca 2010 #4 Napisano 16 marca 2010 ja jak to wychodzi cenowo ???? rózńica chyba nieznaczna w stosunku do ytonga ??? ja juz zakupiłem ytonga 12 cm po 3.60 - jak konkurencja wyglada cenowo ???
Gość Madigar Napisano 12 maja 2010 #5 Napisano 12 maja 2010 No i to by było na tyle, konkurencja ma ponoć taniej i lepiej, ale niewiadomo za ile, gdzie i jak. Cóż masz Ytong, przynajmniej material o sprawdzonych parametrach, a że cena nie jest niska, ale to cena za jakość. Byłem na dniach otwartych w Ostrołęce, oni rzeczywiście przykładają się do tej produkcji. Denerwuje mnie więc gadanie, że pustak tańszy, albo jakaś dziurawka czy coś... Bez sensu są te porównania..
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się